MultiWii PRO s GPS

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Karas
Kontaktovat uživatele:

Re: MultiWii PRO s GPS

#61 Příspěvek od Karas »

Tak jsem si hrál s nastavením a bohužel bez úspěchu. Ještě jsem zkusil vyvážit vrtule a taky žádná výrazná změna. Nakonec jsem tedy zkusil přehrát FW bohužel hodnoty zůstaly stejné. Mimo to jsem zkusil i s firmwarem zapnout filtr vibrací. Nakonec jsem se dočetl, jak defaultní hodnoty zjistit. Nalezl jsem je v EEPROM souboru, takže zítra zkusím koptéru s hodnotami, které jsem si asi omylem v úvodu vymazal. :wink:
tomiksvoboda

#62 Příspěvek od tomiksvoboda »

Karas píše:Tak jsem si hrál s nastavením a bohužel bez úspěchu. Ještě jsem zkusil vyvážit vrtule a taky žádná výrazná změna. Nakonec jsem tedy zkusil přehrát FW bohužel hodnoty zůstaly stejné. Mimo to jsem zkusil i s firmwarem zapnout filtr vibrací. Nakonec jsem se dočetl, jak defaultní hodnoty zjistit. Nalezl jsem je v EEPROM souboru, takže zítra zkusím koptéru s hodnotami, které jsem si asi omylem v úvodu vymazal. :wink:

Hodnoty jde dát zpět,tak,že v arduinu ve examples-eeprom-eeprom_clear a potom znovu nahrát multiwii
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#63 Příspěvek od Kajosek »

tomiksvoboda píše:Hodnoty jde dát zpět,tak,že v arduinu ve examples-eeprom-eeprom_clear a potom znovu nahrát multiwii

jo, to bude ten krok (jsem si nemohl vzpomenout, nedělám to kazdy den), po kterém ti nahráním novýho MultiWii všecko naskočí defaultně
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Karas
Kontaktovat uživatele:

#64 Příspěvek od Karas »

:oops: Nevím zda to sem mám psát, ale projistotu pro ty, co si plánují stavět jako já sem napíšu rozuzlení a příčinu.
Po dnešním 5 minutovém letu se ukázalo, že svou blbostí a nepozorností jsem si mohl ušetřit několik dní trápení. Včera večer po zoufalém pročítání internetu jsem si všiml jedné věci. Na řídící desce je nepatrná šipka. Po ohlední různých fotografii řídících jednotek jsem došel k závěru, že šipka tam není jen pro okrasu a ukazuje směr letu. V mém případě bohužel šipka mířila k motoru, což u koncepce do X je zřejmě problém kvůli gyroskopu. Dále jsem nahrál defaultní hodnoty PID a zapnul filtr vibrací.
Výsledek?
Létající, krásně stabilizovaná kvadrokoptéra. Zatím si zvykám na jiné ovládání, jelikož létám pouze letadla, ale stabilita je fakt dobrá, takže časem si zvyknu. :wink:
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#65 Příspěvek od Kajosek »

Obrázek
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Karas
Kontaktovat uživatele:

#66 Příspěvek od Karas »

Kajosek píše:Obrázek

Nj, to je tak když to člověk staví sám a není k té desce alespoň kousek papíru, kde pro ty blbější bude napsáno pár řádků. :wink:
Karas
Kontaktovat uživatele:

#67 Příspěvek od Karas »

Jak vlastně funguje ALTHOLD ? Zkoušel jsem to a žádný rozdil jsem nepozoroval. To se musí v PID nastavit ALT?
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#68 Příspěvek od JirkaA »

Karas píše:Nj, to je tak když to člověk staví sám a není k té desce alespoň kousek papíru, kde pro ty blbější bude napsáno pár řádků. :wink:

zrovna to zapojeni desky a orientaci je na multiwii.com docela dobre dokumentovany i s obrazkama..
OK2WY
Karas
Kontaktovat uživatele:

#69 Příspěvek od Karas »

Tak jsem s koptérou zkoušel létět trochu rychleji a nastal problém. Při rychlém letu dopředu se v podstatě koptéra nekontrolovaně pohybuje. Je v náklonu vpřed a nelze ji srovnat. Po chvíli se mi podaří ji zastavit ale je tak daleko, že ztratím orientaci a raději ji pošlu do trávy. Nevíte kde je problém? občas se taky stane, že při ubrání plynu a klesání se lehce rozkmitá.
Jo a výškoměr ALT hold se taky nastavuje že? Magnetometr je vlastně k čemu?
Díky za odpovědi. :wink:
Karas
Kontaktovat uživatele:

#70 Příspěvek od Karas »

To tu není kdo by poradil? :?
tomiksvoboda

#71 Příspěvek od tomiksvoboda »

Karas píše:Tak jsem s koptérou zkoušel létět trochu rychleji a nastal problém. Při rychlém letu dopředu se v podstatě koptéra nekontrolovaně pohybuje. Je v náklonu vpřed a nelze ji srovnat. Po chvíli se mi podaří ji zastavit ale je tak daleko, že ztratím orientaci a raději ji pošlu do trávy. Nevíte kde je problém? občas se taky stane, že při ubrání plynu a klesání se lehce rozkmitá.
Jo a výškoměr ALT hold se taky nastavuje že? Magnetometr je vlastně k čemu?
Díky za odpovědi. :wink:
Magnetometr = kompas,tzn při zapmutí mag drží směr-nutná kalibrace,ano alt hold se nastavuje,ale nečekej zázrak,použitý baro má nižší rozlišení.To rozkmitání,dělají asi všechny koptery.Jen mě děsí ten nekontrolovaný let,to teď netuším
siki
Kontaktovat uživatele:

#72 Příspěvek od siki »

To jako znamená, že je stále v náklonu a nereaguje na kniply? Tedy na "přitažení k sobě"?
šiki
Karas
Kontaktovat uživatele:

#73 Příspěvek od Karas »

Reaguje, ale těžko se srovnává, jako by se semnou pral. Myslel jsem, ze když jsem v naklonu a letím dopředu a pustím páky tak se vyrovná, ale letí stále dopředu, tak mu kontra dávám páku zpět a jako by mu něco překáželo se vrátit a pretlacujeme se.
tomiksvoboda

#74 Příspěvek od tomiksvoboda »

Karas píše:Reaguje, ale těžko se srovnává, jako by se semnou pral. Myslel jsem, ze když jsem v naklonu a letím dopředu a pustím páky tak se vyrovná, ale letí stále dopředu, tak mu kontra dávám páku zpět a jako by mu něco překáželo se vrátit a pretlacujeme se.
tak to je v acro režimu,zkus level ten se sám srovná....tedy pokusí se
Karas
Kontaktovat uživatele:

#75 Příspěvek od Karas »

Právě, že je to v režimu LEVEL. Prostě letí dopředu a když se snažím pákou jakoby zpátky tak se nic neděje, jen se tak jakoby cuká, jakoby tam bylo něco zaseknutého a nemohla dál. Myslel jsem, zda není potřeba nějak nastavit PID.
Jinak PID u ALT se nastavuje co tedy?
Dík.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“