Viking 2-E a další modýlky
Re: Viking 2-E a další modýlky
Pripadne koupi hotovy set Kira (motor + prevodovka). Sice Kira chce vic tocit (oproti SNeu), ale spatny motor to rozhodne neni. Dostupnost u nas uplne v pohode (ja osobne kupoval u p. Palacka).
creagel píše:Pripadne koupi hotovy set Kira (motor + prevodovka). Sice Kira chce vic tocit (oproti SNeu), ale spatny motor to rozhodne neni. Dostupnost u nas uplne v pohode (ja osobne kupoval u p. Palacka).
Kira 500? Nevím, jenom mě zaujal ten Phasor a že tady není o něm zmínka. Zatím ještě takový větroň neplánuju .
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
re..Semi
Do Vikinga se vejde jak v pohodě Phasor,tak i Kontronik. Na Kontronik Fun500/36/6.7 to létá parádně. Dostupnost je u Hořejšího.
Phasor je dostupný zase u Petra Janků
http://www.f5b.cz/cs/
Podle mne a to jsem si mohl motor Phasor Race testnout,je to plná a bezchybná náhrada Neu 1509/1Y/6.7
Tento...http://www.f5b.cz/cs/katalog/Motory/@pr ... 2026-3600/
Do Vikinga se vejde jak v pohodě Phasor,tak i Kontronik. Na Kontronik Fun500/36/6.7 to létá parádně. Dostupnost je u Hořejšího.
Phasor je dostupný zase u Petra Janků
http://www.f5b.cz/cs/
Podle mne a to jsem si mohl motor Phasor Race testnout,je to plná a bezchybná náhrada Neu 1509/1Y/6.7
Tento...http://www.f5b.cz/cs/katalog/Motory/@pr ... 2026-3600/
Tak M1 (Marek) už má svého prdíka doma
Přeji mu stovky nalétaných hodin a plno radosti. Ten design je nádherný!!!!
Příště (brzo) bude zelenáček Davida.
Příště (brzo) bude zelenáček Davida.
Takže už to bylo ve vzduchu ? Marku trochu poreferuj jak to lítá. A co parametry z pohonu jsem na to zvědav a gratulace. Já jak to vypadá budu co nevidět zalítávat Ascota a připravuju do Vikinga trochu nálož výkonu, ale to až někdy jindy. 
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
...ne, ne, ve vzduchu ještě nebyl Stando
, dneska ho Dalibor čerstvě dodělal, tak že sem si ho akorát přivezl domů a jakmile bude čas musim nastavit vysílač, výchylky, čidla atd. 
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
Co pohonná jednotka jsou nějaké změny ? Nebo to zatím bude tak jak jsi to dostal spasované od Dalibora ?
Pohon je ten stejný co máš ty. Nejdřív je důležité aby se s modelem naučil perfektně létat, přistávat..atd.
Tuning pohonu je až když to vše zvládáš s prstem v nose.
Já připravuji taky tuning Vikinga, ale né toho stávajícího. S tím jsem max spokojený. No uvidíš...vrtule 18/19 a kužely 38/5st offset a 38/7st offset už tu je.
Motor dorazí cca ...to nevím

Tuning pohonu je až když to vše zvládáš s prstem v nose.
Já připravuji taky tuning Vikinga, ale né toho stávajícího. S tím jsem max spokojený. No uvidíš...vrtule 18/19 a kužely 38/5st offset a 38/7st offset už tu je.
Motor dorazí cca ...to nevím
No jo, ty musíš mít vždycky něco extra.
Mě bude stačit lehko přes 2kW. Prostě přitlačím na 5S s RFM 16x13. Doufám , že už si slušně békne. Jinak měl mého Vikinga v rukách mistr a stvořitel ENJOY série a bylo to celkem zajímavé. Prej ty jo kolik to váží ? Já no 2700g a on ty jo to lítá dost dobře. Takže já jsem hodně spokojenej. Ale můj Viking nebyl v luftu už hodně dlouho. Propadl jsem lehoušům F5J. Ale zítra jde nahoru na 100 %. 
M1 píše:...ne, ne, ve vzduchu ještě nebyl Stando, dneska ho Dalibor čerstvě dodělal, tak že sem si ho akorát přivezl domů a jakmile bude čas musim nastavit vysílač, výchylky, čidla atd.
velká gratulace, už se těším až ho uvidím naživo u nás na jihu
SOVA is YouR CO-pilot
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
Cesta je mým cílem .......
KLM RC Sovy // KPM Model Kit Kladno
...diiiiiky Milane
, mam ho oprenyho v rohu, lezim v posteli a cucim porad na nej 
JETI DC-16
Jedna rada, pokud si myslíte, že máte spojku křídla akorát těsnou, tak jste na omylu. Já jsem dneska mazal z lítání, neb jsem nezasunul ani omylem. Pochopitelně spojku. Za normálních teplot šla pěkně tak akorát. Dneska ani omylem. Takže jsem zase brousil.
Ještě jeden warning pro majitelé černých trupů. Bez antitermických potahů ani nechoďte na letiště v těchto parnech !!!! Trup bez potahu je za pár minut horkej. Opravdu musí být potahy na komplet trup !!!
Ještě jeden warning pro majitelé černých trupů. Bez antitermických potahů ani nechoďte na letiště v těchto parnech !!!! Trup bez potahu je za pár minut horkej. Opravdu musí být potahy na komplet trup !!!
Vzhledem k tomu, že se hodlám trochu polepšit u svého Vikinga s příkonem, tak jsem dneska provedl základní možné úpravy. Zatím u konektorů. Přepájel jsem na 6mm u REGLU i na zatím 4S baterkách.
. Jsem zvědav co na to řekne pan Ohm.
No jó p.Ohm nic novýho neprozradil ale větší plocha na konektoru asi není na škodu. Stoupání je 32,5 - 35m/s. Zažil jsem trochu faux pas při posledním lítání. Nepřehodil jsem si model na telemetrii a po startu modelu mi spustil warning na 48m/s.
No to bych si teda mlaskal, ale po přehození modelu to bylo zase v normálu. Pořád s tím 5S setupem váhám a po lítání mě to vždycky přejde. Prostě to lítá jako z praku.
ST píše:No jó p.Ohm nic novýho neprozradil ale větší plocha na konektoru asi není na škodu. Stoupání je 32,5 - 35m/s. Zažil jsem trochu faux pas při posledním lítání. Nepřehodil jsem si model na telemetrii a po startu modelu mi spustil warning na 48m/s.No to bych si teda mlaskal, ale po přehození modelu to bylo zase v normálu. Pořád s tím 5S setupem váhám a po lítání mě to vždycky přejde. Prostě to lítá jako z praku.
Polož si otázku..má to cenu? SpeedFire z toho neuděláš a když ano tak za cenu přírůstku min 500g hmotnosti. Takhle ti pohon bude sloužit hodně roků a bez problémů či údržby.