Výběr nového rádia MX-16 nebo Aurora

Pravidla fóra
Než položíte dotaz, jaký vysílač koupit, tak pročtěte zde již napsané, ať se témata neopakují.
Do názvu tématu uveďte, které vysílače zvažujete.
Myslete na to, že výběr vysílače je otázkou osobních preferencí!!!
Zpráva
Autor
xook69

Výběr nového rádia MX-16 nebo Aurora

#1 Příspěvek od xook69 »

Ahoj,

chystám se konečně pořídit nové rádio (Optic už má osm let odslouženo a stále je na 40 MHz). Do oka mi padla MX-16 a Aurora. Létám jen letadla (větroně, motoráky, samokřídla) a vrtulníky mě moc nelákají. Zajímají mě vaše zkušenosti zejména s telemetrií. Rád bych používal vario ve větroni. Předpokládám do budoucna pořídit větroně se 4 servovým křídlem. Poraďte mi prosím, která je podle vás vhodnější.

Díky moc za rady
Optic 6 40 MHz, Graupner MX16 HoTT, ASW 28, Cessna 182, Tom, Šplíchal Mustang etc..
JMalik

Re: Výběr nového rádia MX-16 nebo Aurora

#2 Příspěvek od JMalik »

Pokud je to trochu finančně možné, tak MX 20.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
xook69

#3 Příspěvek od xook69 »

JMalik píše:Pokud je to trochu finančně možné, tak MX 20.

Na tu jsem koukal, ale to už je opravdu moc drahé. Můj strop je tich 8 tisíc.
Optic 6 40 MHz, Graupner MX16 HoTT, ASW 28, Cessna 182, Tom, Šplíchal Mustang etc..
JMalik

#4 Příspěvek od JMalik »

Pak MX 16, ale na na těch větroních tě to může zlimitovat.
Pokud cokoliv v této diskusi hodnotím, nebo se k něčemu vyjadřuji, je to jen má domněnka
xook69

#5 Příspěvek od xook69 »

JMalik píše:Pak MX 16, ale na na těch větroních tě to může zlimitovat.

Díky moc za radu. Nějakou dobu s tím snad vydržím :) Máš nějaké zkušenosti s přijímači, které nejsou origo Graupner, resp. jde vůbec takové sehnat?
JMalik

#6 Příspěvek od JMalik »

Mám sice Graupnera, ale na 2,4GHz na Rasst (Futaba). Tam existují neoriginální přijímače, ale v každém případě to vyžaduje obezřetnost. Do toho většího větroně bych to nedal v žádném případě. Tam patří origoš RX.
Takže s tímhle ti nepomůžu :wink:
xook69

#7 Příspěvek od xook69 »

JMalik píše:Mám sice Graupnera, ale na 2,4GHz na Rasst (Futaba). Tam existují neoriginální přijímače, ale v každém případě to vyžaduje obezřetnost. Do toho většího větroně bych to nedal v žádném případě. Tam patří origoš RX.
Takže s tímhle ti nepomůžu :wink:

Jj do vetsich letadel bych dal origo, ale do houboletu na placani se pred barakem bych rad neco obyc nebo to budu ridit starym radiem :-)
malcomx

#8 Příspěvek od malcomx »

neorigo prijmace zatim bohuzel nejsou,
na druhou stranu v porovnani s konkurenci jsou originalni prijmace "levne"
vario funguje na jednicku, ostatni moduly take....
(konkurence ma co dohanet) :)
jyrry
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od jyrry »

xook69 píše:.... nějaké zkušenosti s přijímači, které nejsou origo Graupner, resp. jde vůbec takové sehnat?

vysilac ma moznost vystupu bud pro Spektrum modul (primo komunikacni protokol) nebo je tam vystup klasicke PPM a ten se da pouzit pro pripojeni vysilaciho modulu treba Assan, FrSky ... Pohledej ve vlaknu o MX-20; kolega tam popisuje jak to zastavel do vysilace, nebo se to da pribastlit zevne.
Jinak na prcky je vyborny prijimac Gr-12SC, ten stoji kolem 750,-Kc a ma i moznost telemetrie, vcetne integrovaneho (bez pridavneho cidla) mereni napeti pohonnych baterek = do houbicek a spol jako delany (mam ho v EPP EDGE od RCF).
Dalsi vyhoda proti Aurore je, ze pro Gr. kolega vytvoril ceske hlášky pro telemetrii, takze pani hlasici udaje na tebe muze mluvit cesky :-)
jyrry.webnode.cz
paegas123

#10 Příspěvek od paegas123 »

Ahoj stejně tak jako ty tak jsem řešil před asi pul rokem. Auroru nebo MX16? Volba byla jasná pač jsem měl taky jen max limit. S MX-16 jsem samozřejmě naprosto spokojený co se týká telemetrie, používání ,horší je to ale s funkcemi .Na jednoduchého větroně jsem vyplácal všechny 3 mixy a to tam nic není. Takže za sebe taky bych doporučil spíš MX-20. Pokud bys trval na MX-16 tak se můžeme domluvit a mužu ti ji za výhodnější cenu prodat. Když tak SZ
semi
Kontaktovat uživatele:

#11 Příspěvek od semi »

Teď někdy by měla jít do prodeje nová FrSky Taranis (až 16 kanálů). Cena do 5tis Kč. S telemetríí se to do 8 tis. vejde (mají i nové přesnější vario). Má tu vlastní vlákno http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=128&t=58026&hilit=taranis.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
xook69

#12 Příspěvek od xook69 »

semi píše:Teď někdy by měla jít do prodeje nová FrSky Taranis (až 16 kanálů). Cena do 5tis Kč. S telemetríí se to do 8 tis. vejde (mají i nové přesnější vario). Má tu vlastní vlákno http://rcmania.cz/viewtopic.php?f=128&t=58026&hilit=taranis.

No na to jsem koukal a nevypadá to zle, ale kdoví, kdy to přijde...
xook69

#13 Příspěvek od xook69 »

jyrry píše:vysilac ma moznost vystupu bud pro Spektrum modul (primo komunikacni protokol) nebo je tam vystup klasicke PPM a ten se da pouzit pro pripojeni vysilaciho modulu treba Assan, FrSky ... Pohledej ve vlaknu o MX-20; kolega tam popisuje jak to zastavel do vysilace, nebo se to da pribastlit zevne.
Jinak na prcky je vyborny prijimac Gr-12SC, ten stoji kolem 750,-Kc a ma i moznost telemetrie, vcetne integrovaneho (bez pridavneho cidla) mereni napeti pohonnych baterek = do houbicek a spol jako delany (mam ho v EPP EDGE od RCF).
Dalsi vyhoda proti Aurore je, ze pro Gr. kolega vytvoril ceske hlášky pro telemetrii, takze pani hlasici udaje na tebe muze mluvit cesky :-)

No tak za tyhle peníze asi nemá smysl řešit jiné přijímače. Nápad koupit Auroru tedy definitivně opouštím..
xook69

#14 Příspěvek od xook69 »

paegas123 píše:Ahoj stejně tak jako ty tak jsem řešil před asi pul rokem. Auroru nebo MX16? Volba byla jasná pač jsem měl taky jen max limit. S MX-16 jsem samozřejmě naprosto spokojený co se týká telemetrie, používání ,horší je to ale s funkcemi .Na jednoduchého větroně jsem vyplácal všechny 3 mixy a to tam nic není. Takže za sebe taky bych doporučil spíš MX-20. Pokud bys trval na MX-16 tak se můžeme domluvit a mužu ti ji za výhodnější cenu prodat. Když tak SZ

No já zatím používám pouze mixy výškovka - křidélka (nemám klapkovýho větroně), pak směrovka křdélka, přistávací režim a za letu ovládám klapky ovladačem na straně optica. Jo taky používám dvojí výchylky a expa, ale to spíš vyjímečně. Na akrobatovi jsem třeba tohle nikdy neřešil. Upřímně ani nevím, co by bylo potřeba za další mixy. Ta MX20 je pěkná, ale i s mojí slevou u Pecky to prostě vyjde na desítku a to se obávám, je už trochu moc...
semi
Kontaktovat uživatele:

#15 Příspěvek od semi »

Taky se chystám na změnu a MX20 jsem taky zvažoval. Problém u MX-20 je ten, že nemá reproduktor, hlasový výstup jej jen do sluchátek.
FrSky má i reproduktor a české hlášky si myslím taky nebudou problém.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
Odpovědět

Zpět na „Výběr vysílače“