MINI TITAN E325S ARFTF

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
OPR
Kontaktovat uživatele:

Re: MINI TITAN E325S ARFTF

#166 Příspěvek od OPR »

Pajavlk píše:taková otázka trochu mimo téma, stáva se mi při visu s pádlovým minititanem, že uberou o tři zoubky na kolektivu, dvě vteřiny se nic neděje a pak se heli propadne. Jinak reaguje na vše velice rychle ale na takhle malou změnu dojde k propadu "zpožděně". Je to nějaká vlastnost heli ?

Serva chodí tak jak mají ve všech režimech a polohách.

A co takhle normálně začít lítat s hladkým chodem kolektivu, a to zoubkování zahodit? Nenapadá Tě třeba to, že zubačka na kolektiv, kterej potřebuejš dávkovatt dost přesně, je dost nevhodná?

Pokud ne, ulehčím Ti práci a doporučím Ti, dle typu příslušné RC soupravy, uprav chod páky kolektivu tak aby šel hladce .. né po zoubcích.

Pak to zkus co to dělá.
Pajavlk
Kontaktovat uživatele:

#167 Příspěvek od Pajavlk »

OPR píše:A co takhle normálně začít lítat s hladkým chodem kolektivu, a to zoubkování zahodit? Nenapadá Tě třeba to, že zubačka na kolektiv, kterej potřebuejš dávkovatt dost přesně, je dost nevhodná?

Pokud ne, ulehčím Ti práci a doporučím Ti, dle typu příslušné RC soupravy, uprav chod páky kolektivu tak aby šel hladce .. né po zoubcích.

Pak to zkus co to dělá.

ta zubačka je tak ochozená, že to není skoro cítit a popravdě nemá to na funkci rostlináře, žádnej vliv. Tím potenciometrem hneš se zubačkou i bez zubačky to je snad jedno. Důležitý je proč dojde k reakci tak opožděně ?
Timsound

#168 Příspěvek od Timsound »

Tak jsem také pořídil tento vrťas, ale jsem dost na větvi z GT5.1, protože jsem k ní sice dostal cz manuál ale asi k úplně jiné verzi nebo co, protože ikonky (obrázky) v jednotce i skladba toho menu v jednotce je úplně jiná než v manuálu, no a teď nevím která hodnota ke které ikonce patří :( V origo návodu co je přímo jen k jednotce ty ikonky sedí, ale nejsou u nich hodnoty nastavení k verzi e325s :roll: Měl to někdo podobně.
Timsound

#169 Příspěvek od Timsound »

Záhada vyřešena :!: a to ta že první várka vrťasů co k nám do ČR dorazila byla dodávána s GT5.1 s verzí software v1 ale teď už ho prej vylepšili na verzi v2 a proto jsou úplně jiný ikonky a celé menu je jiné takže podle návodu co k němu dávají nastavit nejde. PELIKÁN si toho nevšiml a dal do nové várky pro celou ČR staré návody :x no a tak teď můžu jen čekat než mi pošlou ten novej s parametrama k E325S páč na netu jsem to zatím nikde nenašel :(
Timsound

#170 Příspěvek od Timsound »

Timsound píše: V origo návodu co je přímo jen k jednotce ty ikonky sedí

a ještě jsem už taky zjistil že i v něm ne úplně všechny, tak asi zase nějakej starší návod :x
OPR
Kontaktovat uživatele:

#171 Příspěvek od OPR »

O kterých ikonkách mluvíš? Mám starou GT5 se starým manuálem a již s mým kamarádem, se kterým jsem to kupovali tenkrát společně jsme se malinko rozcházeli v obsahu manuálu. :lol: Kluci šikmovoký si zanás dělali prdel. :lol:Tuším, že někateré ikonky byli spřeházené - obrázek neseděl k poisu parametru - Ale podařilo se nad tím zvítězit. :) :P
Timsound

#172 Příspěvek od Timsound »

OPR píše:O kterých ikonkách mluvíš? Mám starou GT5 se starým manuálem a již s mým kamarádem, se kterým jsem to kupovali tenkrát společně jsme se malinko rozcházeli v obsahu manuálu. :lol: Kluci šikmovoký si zanás dělali prdel. :lol:Tuším, že někateré ikonky byli spřeházené - obrázek neseděl k poisu parametru - Ale podařilo se nad tím zvítězit. :) :P

Jo mám na mysli ty obrázky v jednotce co ti ukazují co je co , no kdyby se mi stal tvůj případ tak to taky nějak sesmolíme :) Protože mít verzi 1 a návod na verzi 1 tak se stím dá nějak pracovat, ale mít verzi 2 a návod na verzi 1 která je tak v 80% jiná to moc nejde, teda alespoň nám ne, ale je samozřejmě dost možný že borec co ovládá tu verzi 1 perfektně tak by to asi zvládl nastavit i tak, sice jsem měl u toho zkušeného helináře, ale i on sám mi řekl že to jen tak nepůjde protože ji taky viděl poprvé. To chce aby jsi videl verzi 2 a pak by jsi věděl o čem mluvím a třeba ty by jsi i věděl co a jak. Takle to ale asi nemá cenu řešit :wink
Timsound

#173 Příspěvek od Timsound »

Myslíte že baterky turnigy 2200mAh 20C to zvládnou? Mám na mysli alespoň maketové lítání. Nebo i na to je potřeba min. 25C
Wrchi

#174 Příspěvek od Wrchi »

Timsound píše:Myslíte že baterky turnigy 2200mAh 20C to zvládnou? Mám na mysli alespoň maketové lítání. Nebo i na to je potřeba min. 25C

jednu baterku mám 2200mAh 20C, lítám sní normálně klidné lety se stejnou výdrží.

Chtěl bych ale předělat MT na bezpádlo. FBL sadu bych měl, jen nevím, který stabilizační systém použit? Mohl by mi někdo něco rozumného poradit? Díval jsem se třeba na GT 5.1 V2, nebo Microbeast. Nebo je něco použitelného třeba na HK?

Edit: Nebo třeba KDS Flymentror 3D bude na tohle stačit?
Timsound

#175 Příspěvek od Timsound »

Zdravím, tak jednotka nastavena, dle nového návodu co poslali a zatím zdá se funguje :) No ale, co nefunguje je BEC reglu. Přesně jak popsal Martinit v dřívějších debatách. Po cca. 3min. zavisení regl horkej jako prase a vypne napájení přijímače. Málem jsem to taky hned rozsekal :evil: Ještě že jsem s tím při záletu nešel hned výš do vzduchu. A ejhle, v návodu jsem našel poznámku že, cituji :
Ačkoliv regulátor otáček dodávaný v ARF setu má 5V 2A BEC stabilizátor napájení, použití zvláštního přijímačového akumulátoru pomůže vyloučit případné přetížení BEC a výpadek RC soupravy.
Tak to tam mohli chlapci rovnou napsat, použijte hned přídavný UBEC jinak to rozsekáte :lol: ale to by se pak tolik nesypaly penízky za náhradní díly že? :wink:
Rcmak

#176 Příspěvek od Rcmak »

2A na BEC je uplny nesmysl a zvlast u heli.Je to tak malo,ze by to snad bylo tak mozna na Pipera s dvema servy a to by se nesmeli nejakym zpusobem dostat do vetsiho zatizeni.Soudruzi vedi proc to v navodu pisou.Jsou tim chraneni.
kasi2201

#177 Příspěvek od kasi2201 »

.....dobrý den všem.
Mám prosbu..řešil někdo vůli v gripech listů, kterou prý bezpádlový Titan má v základu.Hlavu i gripy jsem rozebral,vyměnil ložiska dle manuálu a vůle je tam stále. Možná i proto se mi nedaří nastavit mezi hlavní osou a listy 90 stupňů.
Druhá prosba se týka nastavení P/I zisků na desce a vrtulce. Zatím se mi nedaří nastavit .
Dnes jsem skončil na hodnotách : Deska : P-65, I-68. Ocas: P-70, I-74. Expa na 25. Odezva klonění-68, odezva klopení-60,....
Poradili byste někdo hodnoty, které Vám ,,fungují" na GT 5,1. Mám k ruce dva manuály, ale oba s úplně jinýma hodnotama 8O .
Děkuji a přeji vše nej v Novém roce
JosefSvejk

#178 Příspěvek od JosefSvejk »

kasi2201 píše:.....dobrý den všem.
Mám prosbu..řešil někdo vůli v gripech listů, kterou prý bezpádlový Titan má v základu.Hlavu i gripy jsem rozebral,vyměnil ložiska dle manuálu a vůle je tam stále. Možná i proto se mi nedaří nastavit mezi hlavní osou a listy 90 stupňů.
Druhá prosba se týka nastavení P/I zisků na desce a vrtulce. Zatím se mi nedaří nastavit .
Dnes jsem skončil na hodnotách : Deska : P-65, I-68. Ocas: P-70, I-74. Expa na 25. Odezva klonění-68, odezva klopení-60,....
Poradili byste někdo hodnoty, které Vám ,,fungují" na GT 5,1. Mám k ruce dva manuály, ale oba s úplně jinýma hodnotama 8O .
Děkuji a přeji vše nej v Novém roce

A co se ti nedaří nastavit? Jak se to chová při letu?
A jak myslíš těch 90°? :roll:
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
kasi2201

#179 Příspěvek od kasi2201 »

..dobrý večer děkuji za reakci..
Těch 90°...myslím srovnání listů při nulové poloze kniplu. Listy mám zákrytu i při kontrolním pootočení desky o 360° ( deska c. je v rovině)..no a listy s hl.hřídelkou by měli svírat 90°. Mě padají lehce dolů.
Ohledně nastavení P/I.. nedaří se mi najít správný poměr aby heli ve visu nikam ,,necestovala" Momentálně mi lehce kloní a sune na pravo(pohled ze zadu) ve visu a při letu zpět. Vrtulka také při bočení překmitává :? ale přitom ve visu nedriftuje.. Serva chodí hladce, táhla stejně dlouhá ,deska cykliky v rovině.... :roll:
JosefSvejk

#180 Příspěvek od JosefSvejk »

Těch 90° se neseřizuje, to je dáno konstrukcí hlavy, pokud nemáš ohnutý příčný hřídel, tak není co seřizovat. Listy něco áží, takže se prohýbají a konce jsou níž, když není rotor roztočený.
A k tomu klonění - nemám bezpádlo, tak možná budu kecat, ale naklonění vrtulníku ve visu je normální (vyrovnává se boční tah vrtulky). Mírné "cestování" na jednu stranu je spíš věc vytrimování. Jako přibitý přece vrtulník nikdy sám viset nebude. Jsi pokročilý pilot nebo spíš začátečník s vrtulníkem?
Člověk je tak složitá bytost, že o tom lidstvo nemá ponětí.
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“