MultiWii PRO s GPS
Re: MultiWii PRO s GPS
A mas zkalibrovane regly na max plyn?
Jak to s tím souvisí? Samozřejmě jsem regulátory kalibroval.
Tak mohlo by to souviset kdyby to treba delalo na jednu stranu a na druhou ne. Coz je taky dalsi otazka, jestli tento efekt je na vsechny strany nebo jen na jednu.
Když lítám pomalu tak se to vyrovnává a řídit se to dá. Ale když to víc "rozjedu" tak je tam právě ten problém.
Tak mohlo by to byt P slozkou (ze je prilis mala), nebo I ze je velka. Tedy pokud by to bylo PID.
MultiWii 2.1 a RTH + Waypoints
Dobry den.
Podarilo sa mi spojazdnit GPS s Multiwii 2.1 na doske Crius AIOP V1.1. uspesne som otestoval aj Position hold a funguje dobre
. Chcel by som ale otestovat return to home a let cez waypointy, ale mam najprv nejake otazky. Ked aktivujem Return to home, do akej vysky sa vznesie koptera? Alebo ostane vo vyske akej je a len dojde na miesto vzletu?. Kolko mam po zaarmovani motorov cakat aby si Multiwii stihol zapamatat miesto vzletu?. Ked dojde na miesto vzletu do akej vysky klesne?
Co sa tyka waypointov mam podobne otazky. som schopny waipointy cez telefon natukat...ale neviem v akej vyske a tak.
Za odpovede vopred dakujem:-)
Podarilo sa mi spojazdnit GPS s Multiwii 2.1 na doske Crius AIOP V1.1. uspesne som otestoval aj Position hold a funguje dobre
Co sa tyka waypointov mam podobne otazky. som schopny waipointy cez telefon natukat...ale neviem v akej vyske a tak.
Za odpovede vopred dakujem:-)
To já právě nevím no, zítra to zkusím maličko upravit. Není to třeba tak, že na agresivnější a rychlejší létání by se měl vypnout LEVEL?
samozrejme, najprv si to vytrimuj v acro mode, potom v leveli (to sa inac trimuje ako acro) a potom mozes zacat hovorit o lietani
Když já se bojím bez LEVELu lítat. Přeci jenom to nic nevyvažuje takže bych to nerad rozkřápnul. Já nepotřebuju lítat akrobačku, aspoň zatím ne. 
lenze ako som hovoril musis to vytrimovat v acro a potom v leveli. treba za bezvetria, skalibruj si dosku nech je rovno a nemas sa coho bat
foxter píše:
Takze nastavil som na vysielacke mix. Takze pri otacani do strany pridavam aj plyn. Nastavil som 3% a je to uplne ze "perfektne". Diky.
ahoj .. je možno napsat polopatistický postup?
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
To je snadné.
Vezme se návod k rádiu, najdou mixy. Prostuduje se návod, vytvoří mix plynu do směrovky. Copter se zvedne do vzduchu a dá plná směrovka. Když copter při otáčení stoupá, mix plynu sa nastaví tak, aby trošku plynu ubral ( kolik, to se nastaví dalšími pokusy) , když copter při otáčení klesá, motoru se přidá. A je to. 
to chápu, jak se zjistí, kolik %
.. jen jsem myslel, že by sem někdo ve dvou větách, či screenu, hodil jak je to na Open9x 
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
Včera jsem zkoušel multikoptéru ve větru a v podstatě se to ani nedá. Mám pocit, že to automatický vyvažování nějak jaksi nefunfuje. Když zvlétnu tak to ještě jde, stačí když začne foukat vítr, tak se koptéra dělá co chce, když pustím páčky tak se nekloní po větru a letí pryč. Občas se zplaší a letí jedním směrem a nelze ji vyrovnat. Bezvětří létat celkem dobře, jen ji nesmím rozjet protože pak se opět nedá srovnat, nevím jaké nastavení změnit nebo co by mohlo být příčinou. 
Tak se mi podařilo upgradovat firmware z v1.9 na v2.2. Chování koptéry je opoznání lepší a problém se neřiditelností se nejšpíš vytratil, jelikož už bez problému mohu létat vpřed. Jen to asi bude chtít ještě doladit PID. Když letím dopřed a pustím páčky tak se koptéra zastaví, ale trochu se vrátí a tak se zakolíbá.
Další věc jako je výškoměr a magnetometr v mém případě snad vůbec nefungují, nebo nevím.
Další věc jako je výškoměr a magnetometr v mém případě snad vůbec nefungují, nebo nevím.