Quadcopter multiwii 2.1 problém pri vzlete,prosím o radu...
Re: Quadcopter multiwii 2.1 problém pri vzlete,prosím o radu
cobbra ,tie nastavenia som dal ako ty az nato ,ze rc expo a rc rate som si nechal na 0,50,,je tazko teraz hovorit ako sa to bude chovat pri lete.musim pockat na vrtule dovtedy vyvazim motory ,pozriem sa na vibracie celeho copteru a urobim nudzovy padak
,ten budem asi potrebovat,osobne myslim ze to poleti ked som to dokazal udrzat vo vzduchu bez gyra 2-3 sekundy tak to dam
a vrtuli som objednal 16 budem mat co lamat 
Mal si rovno objednat aj nahradne hriadele na motorcek
.
stymi hriadelkamy mas pravdu,,uz mal jeden motor loker,musel som ho rozobrat,prehodil som loziska medzi sebou adotukol osku zospodu motoru..ide pekne ..skusal som aj vybracie ,ale iba z dvomi vrtulami a mal pod desat,tak si myslim ,ze to bude ok...ved tento tyzden uz pridu vrtule tak idem nato
,,potom napisem co a ako..
pani mam prvy vzlet za sebou
,,dnesna bilancia 3 zlomene vrtule ,zlomena noha na pristatie,zlomeny drziak motoru
,,ale som nadseny, lebo copter je stabilny ,pri vzlete ho nenaklana ..zo zaciatku fukal vietor tak mi ho tlacilo v smere vetra a mal som z toho chaos,potom som sa to naucil ako tak ovladat a nebol problem to udrzat 3-4 min vo vzduchu.raz sa mi dostal 50 metrov odomna a sinul si to za vysoke žito,to bola jedna vrtula,,potom som si myslel aky som dobry tak som jej vo vzduchu trochu pridal neuvedomil som si ,ze pojde sikmo dolu to boli dve vrtule
,,a nakoniec sa nejako splasila a zacala si to uhanat smerom k budovam skoncila 300 metrov odomna pesne pri plote so zlomenym drziakom na motor.ale som rad lebo som vylietal dve bat a na prvy krat to nebolo zle,dokazal som stym lietat 2 metre nad zemou dat ho 50 metrov od seba a potom priletiet naspat ku noham..blutooth modul funguje super na telefone si upravi vsetko potrebne..z coho mam urobit novy drziak na motor?su tam nejake kevlarove dosky alebo co,,urobit to z hliniku?ale to si to potom odskacu osky,,poradte..inak su nejake let.modely na predaj,nabijacka,vysielacka .dam to do sekcie predaj,pozrite si to
pani po dlhsom case znovu pisem,,hlavne chcem povedat Cobbrovi ,ze tie jeho nastavenia PID su uplne na h...
,quad padal z oblohy ako majka z gurunu,po normalnom lete sa znicoho nic vo vzduchu zatrepal a isiel k zemi,,zmenil som pid na standart od crius a lieta to krasne ,,od vtedy som urobil desiatky letov a ani jeden pad koli pid nastaveniam//iba raz odtrhnuta vrtula,koli prudkym manevrom //..uz zacinam stavat iny quad zo zakladom naza ,nie ,ze by bolo multiwii zle ale chcem vyskusat nazu s gps,aj ram bude iny a motory tiez..regle a bat spokojnost,,quad lieta 15 min,,davam si to tak po 7 min vo vzduchu..
si prosil o radu....ja som ti len odporucil nejake nastavenia aby si sa mal od coho odpichnut...aby si videl co treba nastavit...netvrdil som,ze sa budes vznasat.
cobbra viem napisal som to blbo,sorry... no pravda je taka ,ze fakt to malo mat zakladne PID nastavenia a az potom experimentovat,,bol som vtom ,ze tie tvoje nastavenia su zakladne pre multiwii,,no nic to ...pravda je taka ,ze odkedy su tam nastavenia stadartne je vsetko ok,copter lieta ako ma...ale aj tak dik za pomoc,pretoze bez nej by som tazsie prisiel v com je problem...