Barva na EPP

Pracovní postupy, technologie, finty, grify, nástroje, poznatky jak co nejlépe něco vyrobit, opravit a tak podobně.
Zpráva
Autor
Buckeye-Blitz

Jaká je nejlepší barva na EPP model vypěněný ve formě-dotaz

#16 Příspěvek od Buckeye-Blitz »

Mám model Easy Glider. Chci jej barevně upravit podle svých představ-nejlépe stříkáním. V minulosti jsem použil na podobně vypěněný model z EPP do formy sprej Tamyia na lexanové karoserie-drží dodnes. Nejsem si však zcela jist, zda je to optimální volba. Když srovnám mnou stříkaný model s modelem EPP, který stříkali něčím v Číně, tak je zřejmé, že barva na lexanové karoserie se odírá z EPP povrchu podstatně více. Znáte někdo něco lepšího než zmíněnou barvu na lexanové karoserie? Napadlo mně, že část barevných doplňků (různé pruhy) by se dala provést ve formě samolepící tapety/fólie. Otázka je, zda existuje nějaká samolepící tapeta/fólie, která je tenká, lehká a dá se běžně sehnat v délce 1-2metry. Předem díky za odpovědi.
Myšlenka,kterou nelze vyjádřit stručně, nezasluhuje, aby byla vůbec vyslovena.
Yeah
Kontaktovat uživatele:

Re: Barva na EPP

#17 Příspěvek od Yeah »

Já používám běžně akrylové barvy ve spreji (TwinStar II) i samolepící folii (TwinStarII i FunCub). Spray drží celkem slušně, je jasné, že čas od času je třeba lehce poopravit škrábanečky. Folie jde koupit i slabší. Folie které mám na svých letadlech já jsou D-C Fix (třeba Baumax) a prodávají je v metráži a mají tuším trojí tloušťku...poznáš v prstech až jí budeš mít v ruce...mrkni na moje stroje na RC Albu...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
Crempa

#18 Příspěvek od Crempa »

Cau, jak tyhle spraye na EPP drzi na skelny pasce? Premyslel jsem, ze trochu zkraslim omlacene toro, ale uz je to dost zpevnovane paskou... diky
Yeah
Kontaktovat uživatele:

#19 Příspěvek od Yeah »

já osobně jsem na twinstaru měl spodek polepenej skelnou a docela to na tom drželo, samozřejmě je to náchylnější na otěr...
Multiplex, DJI, FrSky, RCM Lužice, SLČS, YI 4K+
Odpovědět

Zpět na „Dílna“