DJI NAZA
Re: DJI NAZA
Jo, asi jen jednu. Chladný start šíleně dlouhý - nevím, jestli 2, nebo 3 minuty. Pak s dalšíma výměnama baterek naskočí okamžitě. Aspoň takhle se chová Naza ve Phantomovi.
- gardenroute
Ne vzdy, obecne je boot pomalejsi pri spatnem vyhledu na GPS satelity, take to vyznamne urychli prvotni kalibrace kompasu a nasledny restart.
Za nove funkce toto ale stoji, je to cesta k vyssi bezpecnosti letadla... Urcite bych s upgradem nevahal.
Za nove funkce toto ale stoji, je to cesta k vyssi bezpecnosti letadla... Urcite bych s upgradem nevahal.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Nevím no, zas o tolik to jine není.. Má to ten autonomní start což si myslím že je zbytečné, já raději startoval rychle než pomalinku odlepoval od země, navíc s podvozkem za mírného větříku a na trávníku to dělá problém že se 1x ze 3 startů převrátí když se zachytne to byla výhoda u staré verze že sem si rychle vylítl a nebyl problém.
Jinak v nové verzi můžeš přerušit RTH což je dobrá věc ale zatim sem neskoušel výpadek signálu zda po zapnití vysílačky se dá zase ovládat přez GPS-atti (pokud přepnu jen vypinačem RTH tak to jde vrátit i na GPS-atti)
S hledáním satelitů sem měl taky problém že to trvalo 2-3min ale udělal jsem si pod GPS měděnou destičku která je spojená s - (GND) a načtení je do 1minuty no pokud jsou černé mraky nad hlavou tak 1-2min do uplneho načtení více jako šesti satelitů..
Nová verze umí ještě OCTOcopter a dál co by měla jinak sem si nevšiml, chová se to stejně.. Ještě jsem teda neměl možnost zkusit to visení protože tu pořád fouká vítr a copter driftuje (+-3metry) stejně jako u staré verze a občas se mi zdá že je to i horší udržet si gps polohu u staré verze za stejných větrných podmínek to tolik nedriftovalo..
Ještě co sem si všiml je že u straré verze jsi si vyletěl 1,5m nad zem dal jsi GPS pozici ručně jsi vzal copter odtáhl jsi ho 10metrů (stále držel rovinu) a když jsi ho pustil vrátil se zpět na puvodní GPS pozici u nové neodtáhneš ani 2 metry a motory uplně ztratí výkon a copter se kácí a musíš dorovnat plynem, nechápu proč jako by naza chtěla říct pokud mě veme silný nárazový vitr tak spadnu
Jinak v nové verzi můžeš přerušit RTH což je dobrá věc ale zatim sem neskoušel výpadek signálu zda po zapnití vysílačky se dá zase ovládat přez GPS-atti (pokud přepnu jen vypinačem RTH tak to jde vrátit i na GPS-atti)
S hledáním satelitů sem měl taky problém že to trvalo 2-3min ale udělal jsem si pod GPS měděnou destičku která je spojená s - (GND) a načtení je do 1minuty no pokud jsou černé mraky nad hlavou tak 1-2min do uplneho načtení více jako šesti satelitů..
Nová verze umí ještě OCTOcopter a dál co by měla jinak sem si nevšiml, chová se to stejně.. Ještě jsem teda neměl možnost zkusit to visení protože tu pořád fouká vítr a copter driftuje (+-3metry) stejně jako u staré verze a občas se mi zdá že je to i horší udržet si gps polohu u staré verze za stejných větrných podmínek to tolik nedriftovalo..
Ještě co sem si všiml je že u straré verze jsi si vyletěl 1,5m nad zem dal jsi GPS pozici ručně jsi vzal copter odtáhl jsi ho 10metrů (stále držel rovinu) a když jsi ho pustil vrátil se zpět na puvodní GPS pozici u nové neodtáhneš ani 2 metry a motory uplně ztratí výkon a copter se kácí a musíš dorovnat plynem, nechápu proč jako by naza chtěla říct pokud mě veme silný nárazový vitr tak spadnu
- gardenroute
Od hexy to zvlada vypadek 1 motoru, to bude zajimat urcite kazdeho, kdo ma hexu nebo octo...
Je vylepsene i pristani, jakmile ma tendenci se pri pristani prevracet, dojde ke zvednuti (pokud je jeste energie), je to krasne videt pri automatickem pristani (napr. RTH).
Preruseni RTH je funkcni bez potizi.
Je vylepsene i pristani, jakmile ma tendenci se pri pristani prevracet, dojde ke zvednuti (pokud je jeste energie), je to krasne videt pri automatickem pristani (napr. RTH).
Preruseni RTH je funkcni bez potizi.
Naposledy upravil(a) gardenroute dne stř 12.06.2013 13:50, celkem upraveno 2 x.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Duska píše:Přesně toto mi udělala koptéra taky.. při startu se hned převrátila. V asistentovi bylo vidět, že je zaseknutý accelerometer v ose Y na hodnotě -15,9 a jako jediná hodnota se nehýbala.
stačilo oddělat ze stroje a poklepat o dlaň .. pomohlo.,.. Zkus si to ověřit v té advance kalibraci
Tak nakoniec to pomohlo a ja chvalabohu zase lietam
Ahoj
tak jsem konečně rozpohyboval motory na koptéře,vše jem nastavil dle doporučení,ale ,když přidám plyn tak se koptera převrátí na bok...
Udělal jsem IMU kalibraci ,acc hodnoty se při pohybu koptery mění ,tak předpokládám,že není nic zaseknuto...
Nemáte nějaký tip,čím dál pokračovat?
(původně na koptere byla KK2.0 a vše fuhgovalo bez problémů)
Díky
tak jsem konečně rozpohyboval motory na koptéře,vše jem nastavil dle doporučení,ale ,když přidám plyn tak se koptera převrátí na bok...
Udělal jsem IMU kalibraci ,acc hodnoty se při pohybu koptery mění ,tak předpokládám,že není nic zaseknuto...
Nemáte nějaký tip,čím dál pokračovat?
(původně na koptere byla KK2.0 a vše fuhgovalo bez problémů)
Díky
zkus překontrolovat pořadí motorů a otáček.. ono stačí jeden motor mít špatně aby se copter převrátil..
jinak bych pořeboval radu taky: v GPS-atti zastavim copteru ta chvilku visí na místě cca 2sec ale pak se rozuteče o tři metry dál... nechápu proč dříve to nedělalo, a dělá to nepravidelně někdy visí hezky aniž bych musel páčkovat a pak zase příjde visení kdy musím páčkovat aby nikam neprchal... skoušel jsem to za bezvětří tak tím že by to táhl vítr to nebude.. i otáčení na místě ve vlastí ose je divné jednou se otočí krásně a podruhé to vezne obloukem.. opravdu nechápu.. zkoušel jsem kalibrace ale nic.. pozici gps na copteře mam nastaveno dobře a je stejně ve středu jako i naza...
jinak bych pořeboval radu taky: v GPS-atti zastavim copteru ta chvilku visí na místě cca 2sec ale pak se rozuteče o tři metry dál... nechápu proč dříve to nedělalo, a dělá to nepravidelně někdy visí hezky aniž bych musel páčkovat a pak zase příjde visení kdy musím páčkovat aby nikam neprchal... skoušel jsem to za bezvětří tak tím že by to táhl vítr to nebude.. i otáčení na místě ve vlastí ose je divné jednou se otočí krásně a podruhé to vezne obloukem.. opravdu nechápu.. zkoušel jsem kalibrace ale nic.. pozici gps na copteře mam nastaveno dobře a je stejně ve středu jako i naza...
No ,motoramama to nebude,protože jednou se to překlopilo doleva,udělal jsem kalibraci a překlopilo se do prava....
ananas píše:jinak bych pořeboval radu taky: v GPS-atti zastavim copteru ta chvilku visí na místě cca 2sec ale pak se rozuteče o tři metry dál... nechápu proč dříve to nedělalo, a dělá to nepravidelně někdy visí hezky aniž bych musel páčkovat a pak zase příjde visení kdy musím páčkovat aby nikam neprchal... skoušel jsem to za bezvětří tak tím že by to táhl vítr to nebude.. i otáčení na místě ve vlastí ose je divné jednou se otočí krásně a podruhé to vezne obloukem.. opravdu nechápu.. zkoušel jsem kalibrace ale nic.. pozici gps na copteře mam nastaveno dobře a je stejně ve středu jako i naza...
Jsi si jistý že máš zamklý dostatečný počet satelitů po celou dobu? Může se stát, že při startu ti bliká jen zelená ledka, popoletíš pár metrů v blbou dobu a už ti může do toho problikávat i červená a je to. V těch vašich kopcovitých končinách s tím mám bohatou zkušenost...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Litam vetsinou na vecer rad strasim lidi svetlama na obloze.. a mam stale jen zelenou.. hodne tomu pomohlo stineni pod gps.. skousel jsem na gps mit obycejny kompas zda neni ovlivnovani ale pri plnen vykonu se kompas nevychyluje nikam bez stineni uhnul cca o 20-30 º a dlouhe nacitani gps
A mirman nemas nahodou nazu hore kopytama? Jinak uz me nic nenapada
ananas píše:.. hodne tomu pomohlo stineni pod gps..
Jak jsi to odstínil? Můžeš sem hodit popř. foto? Potom mě už napadá jen kalibrace kompasu...ale tu jsi určitě taky udělal.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
Naza vs včely(susedove)
http://www.youtube.com/watch?v=aDLn4PUPI2U&feature=youtu.be
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
ananas píše:Litam vetsinou na vecer rad strasim lidi svetlama na obloze.. a mam stale jen zelenou.. hodne tomu pomohlo stineni pod gps.. skousel jsem na gps mit obycejny kompas zda neni ovlivnovani ale pri plnen vykonu se kompas nevychyluje nikam bez stineni uhnul cca o 20-30 º a dlouhe nacitani gps
Su idiot,ja debil kontroloval rotaci motoru,ale chyba byla v pořadí jak jsi psal...
Díky
zskal píše:Jak jsi to odstínil? Můžeš sem hodit popř. foto? Potom mě už napadá jen kalibrace kompasu...ale tu jsi určitě taky udělal.
http://img14.rajce.idnes.cz/d1402/8/829 ... .jpg?ver=0 Minus pól od Led pásku je spojen s Cuprexidovou deskou a pak vyveden do konektoru
http://img14.rajce.idnes.cz/d1402/8/829 ... .jpg?ver=0 Jen tak prasácky.. ale tak drží
http://ananasio.rajce.idnes.cz/Quad_V2.1# jen par fotek co jsem vlastně zbastil
jinak už sem bliž zjistit problem s driftováním
mně to dělá taky.. tak 2 ze tří otočení to uhne o cca 2 metry.. spíš ale v menší výšce do 5 metrů.. ve vyšších to buďto nevidím nebo to nedělá.