jyrry píše:http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__311__58__Hardware_accessories_-Audio_Systems_Parts.html co o tom SMS ten chlapek povidal, prosim... englicky sotva ctu stylem Ctrl+C-Ctrl+V natoz neco naposlouchat... jako kdy to hodlaji vystavit, docela mne zajima cena...
Myslím, že žádný konkrétní termín ani cenu neřekl. Jen, že to bude "very soon" tedy velmi brzy. U Turnigy 9XR jim "very soon" trvalo pár měsíců. Jak to bude v tomto případě to se uvidí.
To je samostatný zvukový modul, který generuje pouze zvuky střelby a nikoli zvuky motoru. Mimochodem zvukový modul Hobbyking SMS umí pro změnu pouze zvuk motoru a neumí zvuky střelby. Takže tento modul se hodí na doplnění případně ještě s modulem viz tento odkaz, který zas generuje světelné efekty blikání LED simulující střelbu.
Nevýhodou použití dvou samostatných zvukových modulů tj. jeden pro zvuky střelby a druhý pro zvuk motoru může být pro někoho to, že každý z nich má svůj vlastní reprák tj. leda si k tomu dobastlit nějaký vlastní směšovač s vlastním zesilovačem.
Drondys píše:... To je samostatný zvukový modul, který generuje pouze zvuky střelby a nikoli zvuky motoru......
to ja vim :-) to "???" melo byt jen jako "co vy na to?" :-D Ja pro to uz pouziti mam... ;-)
Jinak vcera jsem nazivo slysel ten modul SMS, prodava to v Evrope Robbe, na 90% je to ono. No, da se to, ale ... nastartovani ujde, ale pak prechod do letovych otacek je skokovy, to se musi prezit. Bylo to ve vetsim krabicoidu, tak zvuk usel - slusne velka reprobedna. Jsem zvedav co to udela na mensim eru, uz to mam naplanovane do GeeBee, tam se to vejde a zvuk to diky uz ted rezonujicimu soudkoidnimu trupu snad bude mit taky slusny. Ovsem na vetsi ero to neni; asi zalozim prasatko s cedulkou "Benedini" nebo "MrRcsound" :-(
jyrry píše:Jinak vcera jsem nazivo slysel ten modul SMS, prodava to v Evrope Robbe, na 90% je to ono. No, da se to, ale ... nastartovani ujde, ale pak prechod do letovych otacek je skokovy, to se musi prezit. Bylo to ve vetsim krabicoidu, tak zvuk usel - slusne velka reprobedna. Jsem zvedav co to udela na mensim eru, uz to mam naplanovane do GeeBee, tam se to vejde a zvuk to diky uz ted rezonujicimu soudkoidnimu trupu snad bude mit taky slusny. Ovsem na vetsi ero to neni; asi zalozim prasatko s cedulkou "Benedini" nebo "MrRcsound"
Další varianta je udělat si něco vlastního. Pokud by byla šance získat samply zvuků skutečného leteckého motoru v různých otáčkách třeba odstupňované po 128 nebo 256 krocích tak by to mohlo být lepší a možná by stačilo i méně kroků.
Podle aktuální úrovně signálu plynu by se zvolil jeden ze zvukových samplů , který by se při držení otáček v určitém rozmezí odpovídajícím tomu kroku přehrával ve smyčce. Při změně otáček by se změnil jiný příslušný sampl. Pokud by tam nebyly mezery mezi přechody tj. zvuk by jen prolnul při změně samplu tak by to mohlo být při více krocích lepší než ten SMS modul.
Hlavní problém by zřejmě byl v tom získání kvalitních samplů v dostatečném množství kroků. Možná by to chtělo se domluvit s nějakým majitelem reálného leteckého motoru v provozuschopném stavu.
Zvládnout pak přehrávání získaných samplů s využitím nějakého jednočipu by pro tebe jako zdatného bastlíře asi už nebyl velký problém a stejně tak zrealizovat i nějaký koncový stupeň zesilovače.
Drondys píše:..... Další varianta je udělat si něco vlastního. ......
:-) podle mne takhle Benedini a jini zacinali, ale bude s tim tolik opruzu ze to sezere spoustu casu a proto se to prodava za tolik, kdyz to pak maka suprove... tohle znam z frezovani, udelal jsem si frezku, ale stala tolik ze musela nafrezovat tuny (vesmes nemodelarskych) blbinek, aby se mi ty investice vratily do modelariny, pritom to sezralo dalsi cas.... pak si kupuju houbolety protoze neni cas na vastni era... to radsi nafrezuju dalsi tuny blbinek (to uz je zabehle) a koupim neco uz odladeneho.
jyrry píše:Jinak vcera jsem nazivo slysel ten modul SMS, prodava to v Evrope Robbe, na 90% je to ono. No, da se to, ale ... nastartovani ujde, ale pak prechod do letovych otacek je skokovy, to se musi prezit. Bylo to ve vetsim krabicoidu, tak zvuk usel - slusne velka reprobedna.(
kratky rychlotest = funguje nachlup stejne jako ten ROBBE-acky...
rozebeh motoru je pomerne vysoko, stejne tak "chcipnuti" = musi se prenastavit regl a ve vysilaci primixovat "volnobeh" aby to nechcipalo za letu (zvukove). Vevercak uz se tesi az to sveze v GeeBee :-)
dalsi testovani bude asi az rano; ted jdu na odpoledni a kolem pulnoci v panelaku startovat letecky motor, to by sousedi asi nemeli pochopeni :-D
to je vopruuuuuz.... motor "nastartuje" pri 1200uS a pak chrochta "na volnobeh" do rezimu "let" to prejde pri 1400uS, pri tom to reaguje na plyn zmenou "otacek" pokud pak signal spadne pod 1300uS, motor zachrchla a zdechne (zadny volnobeh po letu).
co z toho plyne - aby to na zemi realisticky bublalo pri pojizdeni (kdy se manipuluje s plynem i pres tech 1400uS), je nutne pouzit dalsi kanal pouze pro SMS modul a do nej namixovat signal plynu. Zatim to mam na tripolohovem prepinaci - prvni poloha, 900uS - SMS je zticha, da se kvedlat plynem (elektromotorem) jak chci. Druha poloha, 1300uS - SMS "nastartuje" a bubla na male otacky, na plyn to jeste nereaguje = muzu pojizdet dle libosti a neprejde do rezimu "let". Treti poloha, 1360uS - zacina se primixovavat plyn a po prekroceni 1400uS to prejde do "letoveho" zvuku, kdy se zvuk motoru ridi kniplem plynu, pritom muzu plyn uplne stahnout a protoze tam zustane tech 1360uS, stale to vydava zvuk beziciho motoru. Kdyz v tomto rezimu pristanu, stahnu uplne plyn, elektromotor stoji ale SMS stale "leti". Kdyz prepnu do prvniho nebo druheho rezimu (pred pristanim), SMS po stazeni plynu pod 1300uS zachrchla a zdechne. Taky blby. Tudiz pred pristanim prepnu do prvniho rezimu = SMS zdechne, pak prepnu do druheho = SMS opetovne "nastartuje" a muzu po pristani pojizdet dle libosti s chrchlajicim SMS motorem. Ovsem aby to nevypadalo blbe kdyz se elektromotor v rezimu 2 zastavi, musim jeste primixovat malou konstantu ke kanalu plynu, prinejmensim v rezimu 2, kdy SMS pobublava a vrtule se tedy musi alespon trochu tocit, SMS pak chcipnu prepnutim do rezimu 1.
Tak to ten MrSound funguje hezky. Zkoušel jsem to přes V kabel a ta jednotka si asi hlídá dráhu plynu. Na Auroře mám blokaci plynu, pokud ji použiju, tak modul si načte hodnotu blokace, což mám nastaveno - 20% pod nulu. Regulátor to neovlivní a funguje v celé dráze. Takže při zcela staženém plynu to nechcípne. Když pak cvaknu vypínač, tak se zastaví i modul. Teď nevím zda je to tak chytré, nebo v čem to je že to takhle funguje.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
ono je to kopie tohohle - http://www.robbe.de/soundmodul-sternmotor.html - ale s horsim zvukem a nizsi cenou = za mene penez o neco mene muziky :-) Je to dalsi hracka; vim kam prijde a radost i tak udela...