DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
Michal Hvezda

Re: DJI NAZA

#976 Příspěvek od Michal Hvezda »

Jsi si jistý že máš zamklý dostatečný počet satelitů po celou dobu? Může se stát, že při startu ti bliká jen zelená ledka, popoletíš pár metrů v blbou dobu a už ti může do toho problikávat i červená a je to. V těch vašich kopcovitých končinách s tím mám bohatou zkušenost... :wink:[/quote]

Hmm u mě se zase projevuje opačný jev:

Otáčí se jakž takž ale občas nevím z jakého důvodu má koptera propady.

Nedrží výšku. Chceš se otočit a propadne se. Zvláštní je že jenom občas. Ku příkladu dnes odpoledne dělala. Vrátím se večer drží jak přibitá.
Někdo nějaký nápad ? Satelity locklé. Baterku můžu vyloučit úplně. Napadly mě regulátory ? Protože se zahřívají teď v léťě nadměrně a hlavně nevím proč dělá mi to jenom když je pařák večer je příjemně chladno a je jako přibitá. Možná úplná blbost ale píšu jenom čeho jsem si všiml. Hlavně ty propady má fakt jak se jí chce.

Někdo nějaký nápad ?

Díky

Michal
Henry1

#977 Příspěvek od Henry1 »

Máš zalepenou NAZu? Něco podobného dělal vliv světla na výškové čidlo uvnitř, když na něj dopadlo světlo slunce třeba při otáčení ....
tožtak
T14SG Futaba, 3H V Copter (... tak už zme sa vznášali :-) ), DJI NAZA-M, DJI GPS
eSITe

#978 Příspěvek od eSITe »

Nazdar,
Mam dalsi dotaz, kalibroval som IMU na mojej NAZE a zda sa mi ze teraz lieta tak trosku viac neisto nez tomu bolo predtym, mam F450 a pod nim 155 mm podvozok, kalibraciu som robil na podvozku, co myslite ? Odmontovat podvozok a robit kalibraciu takto ? Moze ten podvozok mat na to vplyv ? Samozrejme ze som vsetko dal do roviny a prekontroloval vodovahou.
ananas

#979 Příspěvek od ananas »

Naza po update je uplně divná... Při otáčení kolem osy couvá 3-5metrů což je pěkně nahov.. když letáš s FPV a máš malý prostory (4metry) mezi překážkami. u firmware 2.0 pohodka, driftuje i při klesání to taky nedělalo že když sem vyletěl 50metru nahoru a pak sem zase slítl dolů bez použití směrovek tak i za větru to bylo +-2 metry od místa vzletu.. no ted to je tak 6metrů za bezvětří.. no prostě v GPS-atti musiš páčkovat taky slušně.. nechápu.. hodně se to zhoršilo od předešlé verze.. nemáte s tím taky problém? jde mi hlavně o GPS-atti
eSITe

#980 Příspěvek od eSITe »

ananas píše:Naza po update je uplně divná... Při otáčení kolem osy couvá 3-5metrů což je pěkně nahov.. když letáš s FPV a máš malý prostory (4metry) mezi překážkami. u firmware 2.0 pohodka, driftuje i při klesání to taky nedělalo že když sem vyletěl 50metru nahoru a pak sem zase slítl dolů bez použití směrovek tak i za větru to bylo +-2 metry od místa vzletu.. no ted to je tak 6metrů za bezvětří.. no prostě v GPS-atti musiš páčkovat taky slušně.. nechápu.. hodně se to zhoršilo od předešlé verze.. nemáte s tím taky problém? jde mi hlavně o GPS-atti

Tiez mam pocit ze sa sprava divne, sice pri otacani okolo osi stoji normalne, no mam pocit ze ked uberiem plyn ako by sa prepadavala + mam prblem s tym ze to co bol predtym plynuly pohyb je dost trhane, ako keby do tych motorov nesiel prud postupne ale po davkach :/
ananas

#981 Příspěvek od ananas »

mě se zase při výraznějším klesáni kdy zbývá cca 15-20% do 0 plynu že se copter roztancuje na motor M2 a M4 vždy se přetahujou tyhle motory, M1 a M3 ty si drží rovinu..

jinak to propadání nestává se ti to jen na sluníčku?.. zalep si nějakou neprůhlednou folií naza controler (nemyslím gps) páč slunce hodně ovlivnůje barometr tudíž i výšku..
pju

#982 Příspěvek od pju »

Taky se přidám se zkušenostmi nového firmware. Satelity při startu jsou načtené bliká zelená.
1. Při piruetách v GPS modu cestuje při první otáčce tak průměr 3-5m pak se ustředí a točí piruety na místě. Při opačném směru zase uhne a pak se ustředí.
2. Nedrží výšku, přestože mám zkalibrováno tak někdy musím dát plyn nepatrně za polovinu a za chvíli zase ubírám jinak začne stoupat. Vidím to ve výše tak do 10m.
3. Výborně funguje gohome tak do čtverce 1m se vrátí. Z toho mi vychází že GPS má načtený OK i u bodu 1.
4. Problémové jsou originál vrtule 10" mi praskla za letu při 5 startu, naštěstí nulové škody při pádu do obilí. U 8" na 3Lipol jdou motory naplno, ale bez zatížení kamerou to letí dobře.
5. Jeden z motorů se někdy nechce roztočit, dokonce se občas pomalu toči obráceně. Když mu pomůžu rukou tak za letu je vše OK.
eSITe

#983 Příspěvek od eSITe »

Nazdar,
Pisal som s DJI na Facebooku a vravel im o nasich problemoch a nepresnostiach pri GPS rezime, dozvedel som sa ze pracuju na novom FW, no bohuzial mi nevedeli povedat kedy asi bude, snad do konca leta.
Naposledy upravil(a) eSITe dne stř 19.06.2013 12:08, celkem upraveno 1 x.
Marek_Km

#984 Příspěvek od Marek_Km »

To je potěšující. Mohli by udělat něco s tím studeným startem, čekat skoro 2 a půl minuty, než se teprve začnou vyhledávat satelity... Zas ale kdyby to mělo s kratším warm upem zhoršit letový projev, tak to radši ať je to tak.
ananas

#985 Příspěvek od ananas »

Tak ja mam teda letovy projev horsi jak u fw2
Naposledy upravil(a) ananas dne stř 19.06.2013 12:51, celkem upraveno 1 x.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#986 Příspěvek od Dejfak »

A nevíte co V2, ta s tím SW funguje správně?
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
eSITe

#987 Příspěvek od eSITe »

Ja mam V2, ako tu tak citam funguje to lepsie ako kolegom na v1 ale stale su tam poda mna nejake veci co by trebalo doladit. V Attitude mode je to bezproblemov.
Marek_Km

#988 Příspěvek od Marek_Km »

Je zvláštní, že někdo problémy má, někdo ne. Já mám v1 ve Phantomovi a jsem plně spokojen. Teda až na ten studený start, ale to se dá přežít. Já ale ten GPS mód používám jen při startu, přistání, někdy v moc silném větru, případně s kamerou, jinak ne.
eSITe

#989 Příspěvek od eSITe »

Mam jednu otazku, mozno to tu uz niekde je a ja som len slepy, do akej realnej velkosti coptery sa da pouzit NAZA a od akej uz by sa patrilo Wokong M ?
koulinek
Kontaktovat uživatele:

#990 Příspěvek od koulinek »

eSITe píše:Mam jednu otazku, mozno to tu uz niekde je a ja som len slepy, do akej realnej velkosti coptery sa da pouzit NAZA a od akej uz by sa patrilo Wokong M ?

To ti nikdo neporadí a měl by jsi to zvážit sám asi nejlépe asi vyhodnotit podle investice kterou do vzduchu posíláš. Osobně bych neměl problém svěřit NAZA jednotce pár desítek tisíc, ale pokud už by šplhalo ke stovce a více tak pak se spíš ztratí těch 23k za WKM. Ono se to pak projeví i v dokupování příslušenství plus třeba licence na waypointy.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“