Viking 2-E a další modýlky
Re: Viking 2-E a další modýlky
Naprosto ho chapu. Ja si po letu musel sednout. 
Stork8 (3,82m),Maxi Swift(1,4m) /Futaba T18 SZ /Nabíječ CELLPRO POWERLAB 8/
...no škoda, že si nenatočil ten tušim předposlední průlet druhého letu, kde už jsem se trochu oklepal z nervozity
a bylo tam něco přes dvě kilča 
JETI DC-16
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
GPS Ikura 2020, F3X Viking 2E, Graupner Junior
michalv píše:Ještě jsem přidal nové video s průletama
Michale, kde to najdu ? Dík Mirek.
Míro, je to na stránce 82 zhruba uprostřed 
Tak mi ty Hipíci včera dost zklamaly ty lumpové mají v servech závit M2,2mm.
No nic, holt jsem si musel objednat příslušné závitové očko.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
Hele Stando, nevím jestli se nepletu, ale třeba Hitec mají M2,3. 2,2 je úplný nestandart ani nevím že se dělá. Opravdu je to 2,2?
Objednával jsem si očko, a pán mi řekl že jedině M2,2. Tak nevim, ale je to celkem slušněj obchod tady v Žamberku. Ale osobně si myslím, že by to mělo být taky M2,3 .
Nevím, možná jo. Já řežu právě M2,3 a to pak vychází mikrometrem něco málo přes 2,2. No uvidíš.
Ono to nějak dopadne, prostě mě přepadla zase taková chuť si něco vyrobit sám. Ložiska budu mít už doma, tak to musím dát. 
Já o vikendu snad taky zalítnu letadlo. Už mám prakticky všechno hotové. Co se týká podpůrných ložisek tak je mám před dokončením. Jen si nejsem 100% jistý pevností mosazi, kterou jsem použil na čep. Asi závit uříznu a do čepu dám ocelovou závitovku M2,3. Tím předejdu nepříjemnosti s případným zalomením závitu v servu.
Taky to mám z mosazi, tak velký síly teda nepředpokládám.
michalv píše:Míro, je to na stránce 82 zhruba uprostřed
Michale tak to byla a je paráda.
Krásná videa. Moc dobře vím, jak Ti bylo. Škoda, že jsem u toho nebyl. Ale co, určitě se brzy všichni uvidíme.
Tak Ti přeji samý krásný videa vždy a jedině se šťastným koncem na velmi dlouho !!!
No já to dělal takhle . Taky žádné velké síly nepředpokládám, ale stalo se mi že při řezání jednoho závitu očkem se mi závit odlomil. Prostě to pro klid duše udělám z oceli a do čepu tu závitovku našroubuju přes loctite. Pak to bude nesmrtelné.
Ještě jedna věc, vím že se tady jednou řešily motory HET v kombinaci s převodovkou Kontronik a nedostupností resp. neochotou dodavatele převodovek nadále upravovat přechodové příruby na jinou rozteč šroubů. Zkoušel jsem přechodovou přírubu udělat ze zátky převodovky a jde to bez problémů. Takže i tohle jde pořešit
Ještě jedna věc, vím že se tady jednou řešily motory HET v kombinaci s převodovkou Kontronik a nedostupností resp. neochotou dodavatele převodovek nadále upravovat přechodové příruby na jinou rozteč šroubů. Zkoušel jsem přechodovou přírubu udělat ze zátky převodovky a jde to bez problémů. Takže i tohle jde pořešit
tpk píše:No já to dělal ..
No jo, kdo má frézku a soustruh ten se má
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
No, já jsem takový kovoobráběč samouk, žádná hitparáda, pořád se učím
, ale na tu modelařinu to stačí.
Čep je o nejakou stovku menší než ložisko takže jde suvně bez větší vůle.
Čep je o nejakou stovku menší než ložisko takže jde suvně bez větší vůle.