Homemade Quad, stavba

Máte svůj copter nebo stavbu/užívaní plánujete a chcete popsat jeho stavbu, úpravy, zalétaní, létání.
Zpráva
Autor
orybette

Zhodnocení výběru

#61 Příspěvek od orybette »

Rád bych si od vás nechal zhodnotit výběr komponentů pro quadkoptéru, protože začínám určitě si rád nechám poradit co nahradit, vylepšit apod.
Ze začátku bych chtěl mít model na vyzkoušení (klidné létání žádné akro.) a pokud mě to chytí, poohlédnul bych se po něčem "lepším" ...

Rozměr plánuji 500-700mm
Frame - vlastní (cca 290g)

jako základ MultiWii
vysílač Turnigy 9X 9Ch

motory Turnigy D3536/8 1000KV (tady si rád nechám poradit) link
vrtule 11x4.7 (?)
ESC Hobbyking SS Series 35-40A link
baterie ZIPPY Flightmax 3000mAh 3S1P 20C link

ideálně, aby ještě unesl zátěž kolem 300g

druhý můj dotaz, chtěl bych vše objednat z hobbykingu, je to dobrý nápad nebo se dají některé komponenty pořídit jinde lépe apod.?

Díky za rady
Sleepz

Re: Homemade Quad, výběr komponentů

#62 Příspěvek od Sleepz »

Původní sestavu jsem naklikal do HK (china) a výsledek byl 5000kč + 3000kč pošta :o pak by mě čekalo ještě CLO+DPH... takže to koupím v NL nebo DE.
Takže po 14ti dnech sledování NL a DE warehouse musím změnit objednávku protože je vše neustále Backorder...
(Nečekal jsem že s tím bude takových komplikací)

Připravený budget: 5000kč (+/-)
Práce na quadu chci začít v červenci, takže už mám zpoždění na dodání. (Teda netuším jak dlouho to jde z HK NL)
Takže dnes (14.6.) bych chtěl mít komplet odeslanou objednávku v HK NL nebo HK DE :)
Proto prosím snad už naposled o radu na komponenty, abych to mohl objednat a začít stavět :mrgreen:

Moje nová sestava je cca tato:

Váha:
    Rám: 312g
    Motory: 4x 117g
    Motory-Příslušenstvý: 4x 15g
    ESC: 30g
    Baterie: 270g
    CPU: 30g
    GPS,GYRO,ACC,MAGNETO,ULTRAZVUK, Wifi: 100g
    Vrtule: 40g
    CELKEM: 1310g

Cena:
    Rám (1): 21.19 usd
    Motory (4): 76.68 usd + 7.96 usd
    Baterie (2): 67.20 usd
    ESC (4): 33.76 usd
    Celkem: 206.79 usd = 4000kč
    + Vrtule, nabíječka, gps, accelerometr, gyroskop, magnetometr, ultrazvukový detektor, wifi, barometr

Prosím o radu, poletí to? vhodnější motory? Chtěl bych to z NL nebo DE ale aby to bylo skladem, nechci na to čekat měsíc z číny.
Předem moc děkuju, opravdu bych to dnes rád objednal.

EDIT:

Tak nic vyřeším to jinak, i tak děkuji (na tento dotaz již není nutno odpovídat)
ME-GUSTA

Re: Quadcopter - Xcopter, HELP

#63 Příspěvek od ME-GUSTA »

zdravím všetkých,

HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 (Atmega328 PA)
prosím vás, ako rozchodím na tejto doske že,
nechcem aby mu copteru unášal vietor, viete mi dajako v tomto poradiť?

alebo akú dosku zohnať a čo spraviť, dočítal som sa že to ide cez gps modul na arducoptery ci multiWII

ale moc sa mi nechce kupovať novú dosku, radšej dokúpim modul a zosynchronizujem to, len by som potreboval poradiť že ako. Ináč je model hotový a lieta tak ako má, len toto ma trápi aby to bolo už dotiahnuté do konca.

http://www.rcportal.sk/xcopter-2-am3075
model Xcopter 2
macil

#64 Příspěvek od macil »

ME-GUSTA píše:zdravím všetkých,

HobbyKing Multi-Rotor Control Board V3.0 (Atmega328 PA)
prosím vás, ako rozchodím na tejto doske že,
nechcem aby mu copteru unášal vietor, viete mi dajako v tomto poradiť?

Nijako. Táto doska má len gyrá. Ak chceš, aby doska lietala za teba, potrebuješ úplne iný level.
Sleepz

#65 Příspěvek od Sleepz »

Obrázek

Většina věcí je doma :-)

Rám x525
Vrtule 10x4.5
Motory NTM 1000kv 28-26 (315W)
Baterie Zippy 3000mAh 4S
MCU STM32F4
GPS uBlox NEO6M
Echo ultrazvukový dálkoměr
Nabíječka iMax B6
ESC Hobbyking 20A 3A Ubec

ještě čekám na:
Altimetr - Barometr
3-Axis gyro
3-axis accelerometr
3-Axis Magnetometr
unašeče na NTM

Práce na vlastním softwaru pro autonomní řízení quadu může začít ;)
btw: celková váha všech komponentů s baterií na rámu je 925g (zváženo)
jirka_d

#66 Příspěvek od jirka_d »

Nezik, já zadal tvoje údaje do ecalcu a vyšlo mi něco jiného. Včera jsem v něm projížděl různé motory, a můžu říct, že často dost blbě počítá. Zadal jsem do něj svou konfiguraci, kde na 60% plynu už stoupám a ecalc mi červeně napsal že budu muset mít 85% plynu. Ber to s rezervou, ty časy budou možná ve skutečnosti trochu kratší

Toto je výsled tvé konfigurace:
Akumulátory
Zatížení: 8.65 C
Napětí: 10.52 V
Jmenovité napětí: 11.10 V
Letový čas*: 6.9 min
Kombinovaný letový čas: 8.2 min
Letový čas ve visu: 13.6 min
Hmotnost: 393 g
13.9 oz
nezik

#67 Příspěvek od nezik »

jirka_d píše:Nezik, já zadal tvoje údaje do ecalcu a vyšlo mi něco jiného. Včera jsem v něm projížděl různé motory, a můžu říct, že často dost blbě počítá. Zadal jsem do něj svou konfiguraci, kde na 60% plynu už stoupám a ecalc mi červeně napsal že budu muset mít 85% plynu. Ber to s rezervou, ty časy budou možná ve skutečnosti trochu kratší

Taky už jsem si toho všiml. Dva dny po sobě jsem zadal stejnou konfiguraci a vyšli mi jiný výsledky :(
Každopádně quad, jsem uložil k ledu, protože v týhle konfiguraci by moc nenalítal. po úspěšné komunikaci s GLB je na cestě hexa, vrtule 13x5 a ještě sháním nějaký dobrý ESC. Stačí mi bez BEC, protože ardupilot más svůj. Myslel jsem na Multistary od turnigy. :)
Y6b, upravený rám HY-800,
Sleepz

Homemade Quad, stavba

#68 Příspěvek od Sleepz »

Ahoj všem příznivcům quadů.
Toto téma je zaměřeno na reálnou stavbu autonomního quadu založeného na STM32F4 (32-bit ARM, 168Mhz)
Většina dílů na stavbu mého quadu již dorazila, a protože bude založen na vlastním ovládacím softu tak jsem již začal programovat.
Po úspěšném naprogramování 50hz výstupů PWM s dutycycle 1ms - 2ms jsem upravil starý Joystick a pomocí ADC převodníků snímám jeho polohu a simuluji knypl vysílačky.
Zakabelovaný 1 esc propojen s motorem a jeho funkčnost je vidět na přiloženém videu.
Další fáze přijde dnes, dodělat totéž pro zbylé 3 motory a následně práce na ultrazvukovém dálkoměru (pro autonomní přistávání).
Doufám že mi již dorazí MPU-6050 3axis acc+gyro abych mohl začít dělat na PID a filtrech :-)
GPS modul jsem odložil do poslední fáze.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I5OB4OImf1U[/youtube]
ME-GUSTA

#69 Příspěvek od ME-GUSTA »

chcel by som teraz stavať finančne neobmedzený xcopter

ktorý bude držať výšku i polohu v lete, čiže magnetometer.....

s akými riadiacimi doskami máte dobré skúsenosti?

a aj fatshark by som na tom chcel rozchodiť
BoŠ

#70 Příspěvek od BoŠ »

Neomezený rozpočet? Wookong od DJI, jinak mám zkušenosti jen s NAZA-M, a to dobré.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
ME-GUSTA

#71 Příspěvek od ME-GUSTA »

no rozpočet je taký, že spíšeme diely, a uvidíme čo to výde :D sme na financovnie 4ja ľudia, a brigádujeme :D takže tak

a o NAZE som uvažoval, lebo nemám s ňou skúsenosti, ako napríklad: nadstavenie aby model lietal vo formácíí X alebo +, potom nadstavenia zisku gyra, ak sa to vôbec dá :D atď.
Marek_Km

#72 Příspěvek od Marek_Km »

Typů koptéry zvládá Naza dost včetně toho základního X a + a zisky jdou nastavit taky. Lítá to tak dobře, až to skoro nudí. :lol: Jinak o Naze je celkem obsáhlé vlákno tak jako o Phantomovi, který ji v sobě má.
ME-GUSTA

#73 Příspěvek od ME-GUSTA »

potreboval by som pomoc, lebo celý projekt je na mne a ja s Nazou nemám žiadne skúsenosti.

moj mail je mzemanek7@gmail.com

len potrebujem poradiť čo sa týka nadstavenia do formácie X, potom zisky gýr, a dajak na tom rozchodiť fatshark FPV.
všetko ostatné viem, aj výpočty atď.
BoŠ

#74 Příspěvek od BoŠ »

Vlož si do profilu místo, kde se vyskytuješ, určitě se někdo v okolí najde, kdo ti poradí. Já jsem nastavil pouze základy, verzi SW jsem nechal původní, a od té doby jen lítám bez potřeby něco extra nastavovat. Teď se snaží létat hlavně v manuálu, kdy je NAZA použit jako tříosý gyroskop. Jinak ve vlákně o NAZA najdeš hromadu užitečných informací, a určitě lze oslovit s prosbou o radu i tamnější přispěvatele.
MC-20HOTT,DS-16,X10S,14SG,S-trino MkII,SpeedFire, Extra 102",MiniCorado,LOGO550SE,Goblin570
ME-GUSTA

#75 Příspěvek od ME-GUSTA »

ja som sa pred dvoma týždňami presťahoval do maďarska, s tým že neviem reč a preto lebo tu bol lacný dom a naši sa rozbádzajú

tak dosť pochybujem že mi tu niekto pomôže, a tak dik, dačo vymyslím
Odpovědět

Zpět na „Coptery - projekty“