Aha. Stáhl jsem si návod z telinku (papírový je vedle a tam už se spí) a ten je jiný než mám. Je tam více textu a méně obrázků. Včetně těch 5mm. Asi jsem to v tom obrázkovém návodu přehlédl. Zítra vyhážu olovo, dovážím zase na 190, poladím výchylky a uvidím. Jen nevím, jestli to zítra stihnu. Má pršet a v úterý zase na služebku. Pak poreferuji.
Díky.
Edit 13.9.: Dnes proběhl opakovaný zálet, tentokrát to bylo mnohem lepší, Toro nehoupalo a nemusel jsem přidávat další zátěž. Momentálně mám tři problémky

[*] Při letu pod plynem sice Toro letí rovně, ale začne se pomalu naklánět doleva. Čím více plynu, tím rychleji se naklání. Korigoval jsem trimem, ale je problém ve vyosení motoru, nebo mám mírně rozdílné nastavení neutrálu na elevonech?
[*] Když vystoupám a vypnu motor, toro začne plachtit, ale musím mírně přitahovat, jinak jde zbytečně rychle k zemi. Mám zkusit ještě přizvednout elevony, nebo odlehčit předek? Případně namixovat mírné přitažení při vypnutém motoru?
[*] Dive test (pod mírným plynem) - Toro letí rovně, nedokáži říct, jestli mírně vybírá nebo jde mírně k zemi

Možná jsem byl moc nízko. A nebo to dělám úplně blbě
Edit 19.9.: První problém vyřešilo srovnání neutrálu elevonů. Druhý problém zase posun těžiště více dozadu. Ale ještě s tím budu trochu hýbat. Třetí problém: jo dělal jsem to blbě. Podstatné je letět proti větru

Aktuální váha: 420g a ještě to půjde trochu dolů.