SIG Dornier Do217

Začínáte nebo chcete začít s letadlem.
Zpráva
Autor
Doktor
Kontaktovat uživatele:

Re: SIG Dornier Do217

#31 Příspěvek od Doktor »

>MartinFALCON
Axi 2212/20 + 3S LiPol + 7/6 - Za mě naprosto ideální kombinace s ohledem na letadlo! Držim palec pro zálet! :wink:
MartinFALCON

#32 Příspěvek od MartinFALCON »

Hurá tak o víkendu jsem se konečně pokusil o první let :)
Při přistání mělo letadlo dost dlouhou dojezdovou dráhu, protože tráva byla trochu mokrá a zaparkoval jsem přesně pod autem, ale všechno v pořádku. A video nakonec.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ZBA9J-BN4cQ[/youtube]
Doktor
Kontaktovat uživatele:

#33 Příspěvek od Doktor »

Gratulace!
Jinak jakej pocit máš z pohonu? Na videu to vypadá létavě!
MartinFALCON

#34 Příspěvek od MartinFALCON »

Nakonec jsem tam dal sklopky 8x4,5. Celková váha kolem 1250g, musel jsem přidat do předu závaží přes 80g aby bylo vyváženo podle doporučení, těžiště bylo v rozmezí od 70-76mm pokud se nepletu, dal jsem to na 70. Jinak nevím proč při tom vypuštění z ruky to jde dolů a do leva,(při druhém vypuštění to samé) možná by to těžiště chtělo trošku dozadu, ale zase ve vzduchu mě připadalo, že to drží rovinu dobře. Létá to opravdu celkem rychle na tom videu lítám jen tak zhruba na 2/3 plynu, na plnej plyn jsem měl celkem strach kdybych udělal nějakou blbost abych stačil reagovat. Jinak pocitově letadlo reaguje přesně tak jak má a nic s ním na dráze nehne (taky bylo, ale skoro bezvětří). Ke konci toho videa jak jsem šel na přistání tak v tom záběru jak začalo letadlo klesat, tak jsem už vypnul motory, krásně to plachtilo a zvolna dosedlo. Z letu mám dobrej pocit, lítá tak jak jsem chtěl, jen nějak vylepšit ten start...
Odpovědět

Zpět na „Letadla - začátečník“