DJI NAZA
Re: DJI NAZA
Zatial len zistujem informacie, myslel som si ze je to nejak obmedzene dlzkou ramien. Co sa tyka ceny vybavenia buduceho projektu tak to sa ku nejakym sto tisicom nebude urcite priblizovat 
- gardenroute
Nebylo to monstrum (obri koptera s bicyklem uprostred! - pry Tleskacovo letajici kolo), co nedavno ukazovaly nektere TV ve zpravach postavene na bazi rizeni NAZou ? Nevi nekdo ?
Nebo Wookong ? Neco proprietarniho ?
Nebo Wookong ? Neco proprietarniho ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
eSITe píše:Zatial len zistujem informacie, myslel som si ze je to nejak obmedzene dlzkou ramien. Co sa tyka ceny vybavenia buduceho projektu tak to sa ku nejakym sto tisicom nebude urcite priblizovat
Pokud nepotřebuješ nosit drahé těžké vybavení tak nač potřebuješ velkého coptera cca od 800mm víc? Pak si ještě polož otázku zda ti postačují funkcionality NAZA jednotky nebo spíš potřebuješ to co poskytuje WKM? Nechceš pro své potěšení přecijen kvalitnější senzory co má jednotka WKM? A co třeba konkurence YS-X4 nebo YS-X6.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
Pokud nepotřebuješ nosit drahé těžké vybavení tak nač potřebuješ velkého coptera cca od 800mm víc? Pak si ještě polož otázku zda ti postačují funkcionality NAZA jednotky nebo spíš potřebuješ to co poskytuje WKM? Nechceš pro své potěšení přecijen kvalitnější senzory co má jednotka WKM? A co třeba konkurence YS-X4 nebo YS-X6.
Nepovedal som ze to bude viac ako 800,paci sa mi Tarot 680 pripadne teraz som objavil klon S800,ale ako hovorim zistujem informacie co a ako, zatial lietam s DJI F450 a som viacmenej spokojny,na go pro je to celkom ideal, len casom by som pod to chcel zavesit nieco ako Nikon 1 ( cca 500g s objektivom) + vaha gimbalu, a na to by som chcel postavit nieco vacsie, s viacej ramenami, pre pripad nejakeho vypadku. Nezarabam na tom, som len amater ktory to ma ako konicek, tak neviem ale WKM by som asi nevyuzil. Zaujimala ma informacia ci je ta NAZA nejak obmedzena v tomto smere, lebo niekde som cital ze ano, bohuzial uz neviem kde.
Kolegové jak máte nastavený plyn na Failsafe u Dji Naza? Když plyn nechám jak ostatní kanály na střed, quadra se krásně vrátí domů do místa startu, pomalu přistane, ale motory zůstanou běžet na vysoké otáčky a quadra po chvilce když sedí na zemi se má snahu převrátit. Musím honem zapnout vysílač s plynem v 0% aby se motory zastavily. Funguje Failsafe návrat když bude plyn nastaven na 0%? Nebo jak Nazu nastavit , aby se po přistání s Failsafe hned motory vypnuly?
Máš na mysli nastavení Motor Idle Speed (volnoběh)? Nemám to teď připojené k PC, ale tuším, že to mám na střed (Recommended) a Cutt Off Type na Intelligent. Jak to máš Ty? Jestli bys je chtěl vypnout hned, tak by tam mělo být asi Immediately. Nevím, v čem může být problém. Pokud mi to v RTH samo dosedne, sníží to otáčky a tipuju tak 2 sekundách vypne motory. To samé, když sednu ručně, stáhnu plyn na 0 %. Jinak bych musel vypínat tím samým způsobem, jak když odarmuji motory pro start.
Marek_Km píše:Máš na mysli nastavení Motor Idle Speed (volnoběh)? Nemám to teď připojené k PC, ale tuším, že to mám na střed (Recommended) a Cutt Off Type na Intelligent. Jak to máš Ty? Jestli bys je chtěl vypnout hned, tak by tam mělo být asi Immediately. Nevím, v čem může být problém. Pokud mi to v RTH samo dosedne, sníží to otáčky a tipuju tak 2 sekundách vypne motory. To samé, když sednu ručně, stáhnu plyn na 0 %. Jinak bych musel vypínat tím samým způsobem, jak když odarmuji motory pro start.
Cut off Type mám taky na inteligent a Idle speed má mezi recommended a High, neroztáčel se mě jeden motor. Ale rozdíl máme v tom, že při RTH se po těch 2s po přistání motory nevypnou ale točí se dál. Nevím jestli při programování přijímače jeti duplex do Failsafe nechat kanál pro motory na 50% nebo ho dát na 0%. Protože bez signálu z vysílače přijímač pořád posílá signály pro motory 50% k tomu samozřejmě na kanálu 7 takovou hodnotu, aby se naza přepnula do Failsafe (s RTH).
Tak jsem dneska odpoledne vybalil novou Nazu z krabice. Namontoval na coptera, zapojil do PC, spustil asistenta, provedl kalibraci radia, přepínače módu, zkalibroval kopas. Pak jsem vše vypl, zapl copteru a zkusil spustit motory. Povedlo se mi to 2x asi na 3 sekundy. Znovu jsem ji připojil na asistenta, zkontroloval nastavení a od té doby se s tím vztekám do teď a zaboha motory nenaběhnou.
Ledka na úvod zabliká "System start and self-check" jak má a pak už jenom 3 nebo 4 zablikání žluté rychle po sobě, pauza a znovu.
Zkoušel jsem několikrát reset do továrního nastavení a znova vše nastavit, bez úspěchu. Na PC to vše funguje jak má.
Zavřu oči a vidím žluté tečky, to je hrozný šajn
Nevíte někdo radu co stím?
Regly mám z HK zelené Multistar 20A
Ledka na úvod zabliká "System start and self-check" jak má a pak už jenom 3 nebo 4 zablikání žluté rychle po sobě, pauza a znovu.
Zkoušel jsem několikrát reset do továrního nastavení a znova vše nastavit, bez úspěchu. Na PC to vše funguje jak má.
Zavřu oči a vidím žluté tečky, to je hrozný šajn
Nevíte někdo radu co stím?
Regly mám z HK zelené Multistar 20A
Poté, co se spustily motory, přidal jsi plyn? (sorry za tuto možná blbou otázku) Pokud po roztočení motorů hned nepřidáš aspoň trochu plynu, motory se zastaví.
Ano, poprvé se roztočily, přidal jsem plyn, ale asi po 3 sekundách se zastavili. Teď už ani to ne
jirka_d píše:Ano, poprvé se roztočily, přidal jsem plyn, ale asi po 3 sekundách se zastavili. Teď už ani to ne
Zkus v asistentovi zkontrolovat,zda nemáš zreverzovanou směrovku,nebo křidélka....
Jo a není to tím studeným startem? Poslední firmware totiž způsobí to, že jednotka se nejspíš kalibruje nebo co a to trvá co jsem párkrát měřil od dvou do skoro dvou a půl minuty. Během této doby nespustíš motory. Pak už to jde a s výměnou dalších baterek (do určité doby výměny) to jde bez toho čekání. Není to ono?
Dobrá rada, hned zítra to odzkouším. Podle manuálu by ty záblesky ledky měli signalizovat start jednotky. Nevím, jak dlouho jsem to nechával, ale zkusím to nechat blikat delší dobu. Dám vědět
V různých diskuzí se dočítám, že né vždy všechno se vším funguje.
Chtěl bych požádat o radu.
Mám vyhídlí Tarot rám FY-680 http://www.oomodel.com/tarot-fy680-tl68 ... 64302.html
A chci na to Nazau, nejprve jsem chtěl vzít Multistáry z HC ale po tom co jsem se dočet bych vše vzal nejspíš z Rctimeru.
Máte nějaký tip na motory a regulátory pro Tarotí hexu?
Budu pod tím vozit GoPro z gimbalem.
Chtěl bych požádat o radu.
Mám vyhídlí Tarot rám FY-680 http://www.oomodel.com/tarot-fy680-tl68 ... 64302.html
A chci na to Nazau, nejprve jsem chtěl vzít Multistáry z HC ale po tom co jsem se dočet bych vše vzal nejspíš z Rctimeru.
Máte nějaký tip na motory a regulátory pro Tarotí hexu?
Budu pod tím vozit GoPro z gimbalem.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Zásadní pro výběr motorů, réglů a vrtulí je jestli to chceš krmit 3S, 4S nebo víc? Pak lze vybrat motory s vhodným kv, régle co zvládnou požadovanou zátěž a vhodný průměr vrtule.
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV