Quadrocopter BLADE mQX

Pokud se dá copter koupit v obchodě, tak všechno patří sem.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Izzy

Re: Quadrocopter BLADE mQX

#271 Příspěvek od Izzy »

Tak se mi podařilo zlomit jedno rameno. Prozatím jsem ho nahradil laminátovou kulatinou, což neni to pravé ořechové.
Když jsem viděl, že náhradní dvě ramena stojí 211Kč objednal jsem si raději čtyřhrannou uhlíkovou trubičku za 54Kč z které bude 8 ramen.
Jen ten, kdo dospěje a přesto zůstane dítětem, je člověkem!!!
Izzy

#272 Příspěvek od Izzy »

Jo a někde jsem četl, že si kluci dávaj trochu delší ty ramena a mělo by to mít lepší letové vlastnosti.
Už jste se s tím někdo setkal?
Marek_Km

#273 Příspěvek od Marek_Km »

Na Ebay jsem něco viděl. Taky jsem o tom přemýšlel, akorát že potřebuješ ještě nějak dodělat kabeláž k motorům. Stabilnější by to asi mělo být, ale těžko říct, jak na to ta řídící jednotka bude reagovat. Zkus to. Ta ramena se mi za celý rok zlomit ještě nepodařilo, i když to bylo první, co jsem objednával hned po koupi. Vzpomínám si jednoho tady v tomto vlákně, který je docela dost likvidoval :lol:
Izzy

#274 Příspěvek od Izzy »

Tak já jako začátečník bych si na to rozšíření netroufnul. Mám co dělat se stávající verzí udržet se ve vzduchu.
Jinak kabely jsou dlouhé dost v tom bych problém neviděl.
Izzy

#275 Příspěvek od Izzy »

Zdravím pánové,
myslíte si, že když člověk hodně lítá a při cenách náhradních dílů, které zde máme by se vyplatilo pořídit jeden kompletní mQX?
Jen pro zajímavost nový stojí 2500Kč a složený ze zakoupených dílů by vyšel na 6500Kč

Těším se na vaše názory
Marek_Km

#276 Příspěvek od Marek_Km »

Heh, podívej se na 14. stranu 4. příspěvek odspodu. Přesně to jsem zjistil taky, takže jsem si dal inzerát a koupil ho za rozumnou cenu od jednoho kolegy tady. Protože byl v lepším stavu, než můj, tak jsem na díly nakonec nechal toho mého původního.
Izzy

#277 Příspěvek od Izzy »

No to je pěkný, jenže je tu otázka jestli ty díly využiješ. Pokud se nepletu, tak jsi doposud nezlomil ani to rameno.
A když vezmu v úvahu, že už ho jen tak nezlomíš, protože už to máš v ruce a nehoda je málopravděpodobná (i když i mistr tesař se utne), tak Ti to zůstane doma ležet nevyužité.

Nebo to vidíš jinak?
Marek_Km

#278 Příspěvek od Marek_Km »

Jj, takže jsem kupoval nové ramena (nepoužité), motor (odešel), ozubená kolečka (4, měnil jsem jedno), ložiska (závada byla motor, ne ložiska) a oranžové vrtule na předek (zatím jsem nepoužil). Pokud nalistuješ zpět, měl jsem problém s ohoblovaným pastorkem na motoru (taky strana 14). Mám pocit, že to bylo kvůli pádům. Po každém pádu musíš natočit ozubené kolečko tím výřezem (vevnitř má plošku, ploškou má sedět na plošce na hřídelce) na správnou pozici, je to ve stejném úhlu, jako šroubek zajištující vrtuli. Pokud tohle nebudeš dělat (jako jsem to zezačátku nedělal já, nevěděl jsem), tak ozubené kolečko nebude dobře sedět na hřídelce a bude házet a díky tomu může (a nejspíš to udělá) vyhlodá pastorek na motorku. Ten se asi vyměnit nedá. A pak jsem přehazoval jeden motor kvůli tomu, že měl trochu ohnutou hřídelku. Jinak jsem vlastně z náhradního zatím nic nepoužil. Používaný jsem nafotil i s kabinou, jinak lítám bez ní.
P6230895.JPG
Izzy

#279 Příspěvek od Izzy »

Takže myslíš, že se to vyplatí?
Jinak pastorek se vyměnit nechá, ale je to na pováženou a musíš mít stahovák.

No a jelikož ze mě nikdy asi letec nebude, tak se mi asi náhradní model hodí. :oops:
Marek_Km

#280 Příspěvek od Marek_Km »

Nikdo učený z nebe nespadl. Já lítám od loňského dubna a sem tam taky spadnu. Akorát že když vidím, že to neuřídím, stáhnu plyn (není to 6kanál, můžu si tohle dovolit). Asi se to vyplatí. Mě asi moc ne, protože jsem si už předtím nějaké díly koupil a ani ty jsem nepoužil. Pokud bych měnil motory a sem tam zlomil rameno, být Tebou, tak bych asi ten bazarový koupil. Nový další nevím. To už si musíš spočítat a hlavně rozmyslet, jestli nepůjdeš časem třeba do většího. Mě nevyhovovalo to, že se s tím za větru moc lítat nedalo, což u Phantoma neřeším. Může být fakt silný vítr a není problém. Takže to promysli. Pokud nesháníš zrovna motory, můžu něco odprodat. Jak nové, tak použité ramena. Asi ne všechny, ale něco. A nebo si dej inzerát na použitého.
Izzy

#281 Příspěvek od Izzy »

Jelikož jsem bazarovej nikde nenašel, tak jsem máznul novýho a je pokoj, 4000 jsou ušetřený. :)

A jelikož do většího nikdy nepujdu, páč letec nikdy nebudu, tak si myslím, že je to dobrá investice. :D

Je zajimavý, že autem jezdím, jak profík, vůbec mi to nedělá potíže řídit proti sobě, ale jak otočím coptera proti sobě je konec. :(

Měl by někdo pro to vysvětlení? :?:
Marek_Km

#282 Příspěvek od Marek_Km »

To je asi o zvyku. Já když začínal s tím malým vrtulníčkem, tak mám pocit, že asi 3 týdny (pokud nekecám) mi trvalo, než jsem to zvládnul otočit proti sobě a uřídit to. Celou dobu jsem chodil za ním a sem tam to zkusil. Proto dopadl, jak dopadl. U auta je to pohodlnější. Můžeš zastavit a zkoušet, kam to pojede, když někam zatočíš. U létajícího prostředku musíš řešit výšku a to, že navíc někam cestuje, což je dost složité. Ale časem se to poddá. Taky jsem si myslel, že na to nemám ruce a že s tím seknu. Trénink to tak nějak vyřešil. :)
Izzy

#283 Příspěvek od Izzy »

Dík za povzbuzení, snad to časem zvládnu. Copter má tu výhodu, že letí dopředu, jak dozadu a vůbec to nevypadá divně.
U auta by to bylo divný jezdit pozadu. :lol:
Izzy

#284 Příspěvek od Izzy »

Já vím, že je tenhle oblíbenej (na celým světě) copter jednoduchej, a že už se tu všechno probralo, přesto si neodpustím malou poznámku.
Když jsem si ho chtěl (po přečtení všech možných testů a srovnání) koupit, tak byl všude vyprodanej.
Musel jsem ho nakonec objednat v cizině.
A tak se ptám, kde jsou všichni ti kupci ( a že jich pár desítek musí být), jakto, že se na nic neptají, že se nepodělí se svými dojmy atd.

P.S. Možná, že o tomto foru nevědí. :?:

A z těch starších mohu pochválit snad jen Marka_Km, který si najde vždy chvilku na napsání příspěvku.
Marek_Km

#285 Příspěvek od Marek_Km »

Je to možné, že o tomto fóru nevědí, nebo si jen počtou a nechce se jim odpovídat, nebo se na něco ptát. A nebo si chodí počíst na cizí fóra, třeba na http://www.helifreak.com/forumdisplay.php?f=289 Myslím si taky, že je to i tím, že koptéry všeobecně se dostávají do obliby až v posledních několika letech a to díky rozvoji jejich řídících jednotek. Pokud beru jen létající prostředky, tak beze sporu jsou nejvíc mezi RC modeláři rozšířená letadla, pak vrtulníky, a teprve až pak koptéry. A i když to stojí relativně rozumné peníze (které se, co si budeme povídat, dají rozházet úplně jinak), tak spousta lidí možná ani neví, že by to mohli zkusit, že by je to mohlo bavit. Třeba na úkor chlastání v hospě. Já před loňským dubnem o RC občas jen přemýšlel, pak jsem se rozhodnul a bylo. No a protože koptéry jsou mechanicky směšně jednoduché oproti jiným létajícím prostředkům (akorát teda trikopter má servo), tak možná proto jsou tak v oblibě.
Odpovědět

Zpět na „Coptery - komerční výrobky“