Quadrocopter BLADE mQX
Re: Quadrocopter BLADE mQX
Tak já taky chodím na cizí fora, hlavně kde se píše německy ale český taky projíždím.
Jen ten, kdo dospěje a přesto zůstane dítětem, je člověkem!!!
Tady dobrej nápad, komu zbydou už jen dvě vrtule.
http://www.youtube.com/watch?v=tp-Nxc9-9hU
http://www.youtube.com/watch?v=tp-Nxc9-9hU
Heh, jak je vidět, lidská vynalézavost nezná mezí 
-
sapavlisna
Jak to děláte, že lámete ramena? Já lítám (možná spíš lítal, viz http://www.youtube.com/watch?v=GEP6Hu30VY8) s FunCubem teprve od zimy (no říjnu sem začal a v lednu padl na hubu a od té doby ještě neletěl). Mám za sebou tak asi 15 letů (jeden z nejlepších byl hned ten první, čistej, hezkej).
Tenhle copter je jen tak na hraní, když nemám čas někam jet lítat. Vrtulník na simu jsem neudržel ani trochu, ale tohle mi příjde děsně hodný, když nefouká vítr. Už jsem 2x škaredě spadl, naštěstí pokaždé do obilí a asi nad ním budu trénovat i přemet. Když se nepovede, vypnu plyn a krásně přistane na vršku obilí
Jinak ale paráda. Snažím se lítat spíš jen dopředu, pak otočit a zase jen dopředu, nebo jen doboku a když to nedělá co chci, dám na druhou stranu, ustálím a můžu přemejšlet kam zahnout. Trošku mě děsí to správný nasazení ozubenejch koleček po pádu, to nedělám. Budu se na to muset podívat.
Tenhle copter je jen tak na hraní, když nemám čas někam jet lítat. Vrtulník na simu jsem neudržel ani trochu, ale tohle mi příjde děsně hodný, když nefouká vítr. Už jsem 2x škaredě spadl, naštěstí pokaždé do obilí a asi nad ním budu trénovat i přemet. Když se nepovede, vypnu plyn a krásně přistane na vršku obilí
Tak i když se mi rameno zatím nepovedlo zlomit, tak si myslím, že při špatném pádu na tvrdý podklad to nemusí být problém. A nebo když to vítr podfoukne a ono to pod úhlem zahučí do země...
I tak je to zvláštní, že se to neláme víc, když vezmu, že je to silný 3mm a uvnitř dutý.
Tak pokud to přistane v obilí, tak se to zlomit nemůže, ale dopad na tvrdou zem, nebo náraz do zdi už je o něčem jiném.
Akorát nerozumím větě "Trošku mě děsí to správný nasazení ozubenejch koleček po pádu, to nedělám. Budu se na to muset podívat"
A kdo Ti to potom dělá? a na co se musíš podívat?
Kdyby jsi to mohl trochu lépe prosím vysvětlit.
Tak pokud to přistane v obilí, tak se to zlomit nemůže, ale dopad na tvrdou zem, nebo náraz do zdi už je o něčem jiném.
Akorát nerozumím větě "Trošku mě děsí to správný nasazení ozubenejch koleček po pádu, to nedělám. Budu se na to muset podívat"
A kdo Ti to potom dělá? a na co se musíš podívat?
Kdyby jsi to mohl trochu lépe prosím vysvětlit.
-
sapavlisna
Omlouvám se za horší vyjadřování. Bylo to k vyjádření Marek_Km na minulé stránce a to:
Pokud nalistuješ zpět, měl jsem problém s ohoblovaným pastorkem na motoru (taky strana 14). Mám pocit, že to bylo kvůli pádům. Po každém pádu musíš natočit ozubené kolečko tím výřezem (vevnitř má plošku, ploškou má sedět na plošce na hřídelce) na správnou pozici, je to ve stejném úhlu, jako šroubek zajištující vrtuli. Pokud tohle nebudeš dělat (jako jsem to zezačátku nedělal já, nevěděl jsem), tak ozubené kolečko nebude dobře sedět na hřídelce a bude házet a díky tomu může (a nejspíš to udělá) vyhlodá pastorek na motorku.
Jo dobrý, nic se nestalo.
Voda mu asi nevadí, co myslíte?
Voda mu asi nevadí, co myslíte?
Tak mi dneska přišel uhlíkovej čtyřhran, takže můžu teď bez starostí lámat ty ramena.
Tak s dx6i je skutečně lepší polítání, už ten dosah je neuvěřitelnej.
No a teď jsem coptíkovi dal pořádnej halogen, kterej je vidět i na těch 100m.
Musím se přiznat, že jsem měl z lítání strach, že to nebudu umět, že když to éro spadne můžu to zahodit, atd. atd. všechno hovořilo proti, počasí, místo na lítání. atd.atd.
Proto jsem se dal projistotu na autíčka.
Ale nějakou náhodou jsem narazil na (jak píšou němci) Kultobjekt, který mě zaujal od první chvíle.
Po pořízení deseti akumulátorů a suprové vysílačky se toho nemůžu zbavit (je to droga)
Nebudu tady opakovat, jak se s tím lítá, kde všude je možné s tím lítat a když to žbuchne s 30m na zem zastrčej se motorky, vyrovná vrtule a lítá se dál- neuvěřitelné.
Úžasná a povedená hračka, která by neměla chybět v žádné Rc kuchyni.
P.S. už zas musím
Proto jsem se dal projistotu na autíčka.
Ale nějakou náhodou jsem narazil na (jak píšou němci) Kultobjekt, který mě zaujal od první chvíle.
Po pořízení deseti akumulátorů a suprové vysílačky se toho nemůžu zbavit (je to droga)
Nebudu tady opakovat, jak se s tím lítá, kde všude je možné s tím lítat a když to žbuchne s 30m na zem zastrčej se motorky, vyrovná vrtule a lítá se dál- neuvěřitelné.
Úžasná a povedená hračka, která by neměla chybět v žádné Rc kuchyni.
P.S. už zas musím
Kurňa to to lítá, ale vítr je pěkná sviňa.
Včera první přemet. Ale neni to jen tak. Nějaká rada, jak to děláte?
Já s tím ještě přemet nedokázal. X-krát jsem to udělal s DJI Phantomem. Pak jsem to chtěl jednou zkusit i s MQX, ale nějak jsem si v TX nenastavil potřebné výchylky a spadlo mi to jak zralá hruška. V simu Phoenix mi to ale v pohodě šlo...