Homokinetický kloub
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Homokinetický kloub
Měl bych dotaz, pokud je tu nějaký automechanik. Je možné, aby homokinetický kloub (pokud je už špatný) dokázal prasknout novou manžetu? Je to Nissanu maxima. Díky.
KMX, Edge RCF, Veloxity, MC, DF
DS-14
DS-14
Re: Homokynetický kloub
Třeba tam tu novou manžetu jen špatně někdo dal. Pokud je kloub špatný tak to poznáš, při zatáčení v něm lupe a praská, oškliví kovový zvuk.
Re: Homokinetický kloub
No já měl v háji homokinetickej a byla tam i naprasklá manžeta. Nebyla úplně a nemůžu potvrdit, že to homokinetickej způsobil, ale naprasklá byla.
Homokinetickej se choval OK dokud jsem neujel 300 - 500km, pak začalo škubat kolem. Nechal jsem vychladnout a pak to trvalo zase v kuse 300- 500km než se ohřál.......
Homokinetickej se choval OK dokud jsem neujel 300 - 500km, pak začalo škubat kolem. Nechal jsem vychladnout a pak to trvalo zase v kuse 300- 500km než se ohřál.......
Flop II, C182, EasyStar, BladeDancer, Tracy-E, Extra EPP, Guppy (ve stavbě), Copter
santa999 píše:Třeba tam tu novou manžetu jen špatně někdo dal. Pokud je kloub špatný tak to poznáš, při zatáčení v něm lupe a praská, oškliví kovový zvuk.
No právě, teď už se mi zdá ten kloub špatný, když točím doleva na kruháči, tak to hučí. A manžeta byla měněná někdy zjara a jestli to bylo bez maziva a dostal se tam bordel, tak to mohlo zničit ten kloub.
DS-14
DS-14
Samotný kloub manžetu nezničí. Ale, bohužel, se často stává, že manžetu poškodí při montáži a ta potom rychle odejde.
semi píše:No právě, teď už se mi zdá ten kloub špatný, když točím doleva na kruháči, tak to hučí. A manžeta byla měněná někdy zjara a jestli to bylo bez maziva a dostal se tam bordel, tak to mohlo zničit ten kloub.
asi ti tam tu manžetu špatně nasadili nebo dali jinou např. větší,tak někde škrtala a poškodila se. jestli jedeš po kruháči doleva a hučí to tak to vypadá spíš na ložisko v levém kole. kloub, jak bylo popsáno, klepe bouchá a jiné pazvuky.
MCPX-BL, blade 130x,trex 500, trex 550 dominator, dx7
benda karel píše:asi ti tam tu manžetu špatně nasadili nebo dali jinou např. větší,tak někde škrtala a poškodila se. jestli jedeš po kruháči doleva a hučí to tak to vypadá spíš na ložisko v levém kole. kloub, jak bylo popsáno, klepe bouchá a jiné pazvuky.
Ještě to dneska prověřím a zkusím vyfotit tu manžetu.
DS-14
DS-14
Manžetu netreba fotiť, treba ju BEZ MEŠKANIA meniť kým sa nezničí ten kĺb.
Je tam dosť zaujímavý rozdiel v cene, aj keď práca je práca tak stále to nie je také strašné.
Kĺb sa zničí tým že tam je namiesto vazelíny, brúsna pasta z piesku a kamienkov.
(ak teda nešlo o nejakú haváriu alebo možno aj nabehnutie do veľkej jamy alebo na obrubník - to by sa ale poznalo podľa poprehýbaného disku a deravej pneu..).
Správne tu píšu že kĺb praská a búcha a je to ložisko čo môže skorej hučať, to ale nebýva vysoká položka - zase ak to neodnesie po dlhšom ignorovaní aj okolie.
Možno ani tie kĺby nie sú tak drahé, ja si len neviem vymazať z hlavy výmenu vnútorného kĺbu, ktorý má tiež manžetu a nesmie byť deravá.. a ten sa dal kúpiť len ako celá poloos..
Je tam dosť zaujímavý rozdiel v cene, aj keď práca je práca tak stále to nie je také strašné.
Kĺb sa zničí tým že tam je namiesto vazelíny, brúsna pasta z piesku a kamienkov.
(ak teda nešlo o nejakú haváriu alebo možno aj nabehnutie do veľkej jamy alebo na obrubník - to by sa ale poznalo podľa poprehýbaného disku a deravej pneu..).
Správne tu píšu že kĺb praská a búcha a je to ložisko čo môže skorej hučať, to ale nebýva vysoká položka - zase ak to neodnesie po dlhšom ignorovaní aj okolie.
Možno ani tie kĺby nie sú tak drahé, ja si len neviem vymazať z hlavy výmenu vnútorného kĺbu, ktorý má tiež manžetu a nesmie byť deravá.. a ten sa dal kúpiť len ako celá poloos..
coro píše:Manžetu netreba fotiť, treba ju BEZ MEŠKANIA meniť kým sa nezničí ten kĺb.
No mechanik (co mi zjara měnil tu manžetu) mi na mou otázku, jak je možné že nová manžeta je prasklá, řekl: „To mohl způsobit vadný hom.kloub, který sebou cukal a tím způsobil prasknutí plastové manžety. Takže radši objednáme h.kloub a uvidíme” . Tak teď čekám na kloub.
DS-14
DS-14
To ze kloub mlati nemá na manžetu zadnej vliv. Ale pro mechanika je vyhodnejsi vymenit celej kloub nez jenom manžetu.Práce s tim má stejne ale vydela vic na dilech.
Jimmies píše:To ze kloub mlati nemá na manžetu zadnej vliv. Ale pro mechanika je vyhodnejsi vymenit celej kloub nez jenom manžetu.Práce s tim má stejne ale vydela vic na dilech.
Přesně tak. Tvůj mechanik z tebe pouze tahá prachy. Jak bylo uvedeno výše. Dle tvého popisu taky soudím, že jde o chycené ložisko v kole. Homokinetický kloub, který je načatý se chová tak, jak uvedli pisatelé přede mnou a já z vlastní zkušenosti mohu doplnit, že pod plynem nebylo nic znát, ale jakmile jsem ubral plyn, tak kloub škubal. A jestli je skutečně chycený, tak když chytneš za poloosu a budeš sní kvedlat, tak by jsi měl cítit vůle.
Loop VA Models ; Spacewalker II SIG 1/4 ve výstavbě
semi píše:No mechanik (co mi zjara měnil tu manžetu) mi na mou otázku, jak je možné že nová manžeta je prasklá, řekl: „To mohl způsobit vadný hom.kloub, který sebou cukal a tím způsobil prasknutí plastové manžety. Takže radši objednáme h.kloub a uvidíme” . Tak teď čekám na kloub.
Od toho mechanika utíkej co nejrychleji. Každý dobrý mechanik při výměně manžety ten kloub "proklepne".
Já mám teď kloub před výměnou a za normální jízdy nic.Pouze při max rejdu a rozjezdu lupe jinak o něm nevim.A předloni sem zažil v zimě písek v kloubu a ani rovně se jet nedalo aniž by to kopalo do volantu.Starej kloub jsem pak vyčistil a žádná vůle znát nebyla.
Nechci chytračit, ale v tomto místě je manžeta nejméně namáháná. Je možné, že došlo k poškození při montáži manžety.