DJI NAZA

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Zamčeno
Zpráva
Autor
cermii

Re: DJI NAZA

#1021 Příspěvek od cermii »

Mam nazu v1 a mam upgrade na FW 3.12, ale nemam gps a chtěl bych ho dokoupit je nějaký rozdíl když k té jedničce koupím gps v2 nebo v1 pokud ta verze 2 vůbec bude stou jedničkou nazou fungovat ?
Toro,Mustang.Funcub,Quadcopter,Naza-m,Gopro 3 black,vysílačka Turnigy Open 9x
eSITe

#1022 Příspěvek od eSITe »

MaxMatto píše:Vážení,
nevím jestli jsem zvolil správné fórum, ale potřeboval bych poradit s copterem osazeným NAZA M (V1).
V pohodě lítám a dokoupil jsem GPS modul, který jsem osadil...
Teď se dostávám k problému: pro využití GPS musím mít na vysílači (mám Turnigy T9x modulem FrSky) nastavený 3-polohový přepínač pro přepínání letových režimů a také další (pro HomeLock a CourseLock - což by měl být také 3-polohový, ale ten už na vysílači není, takže kombinací dvou 2-polohových?) - nejsem schopen tyto přepínače nastavit.
Zkoušel jsem dle videí na YouTube, ale neúspěšně...
Může to být tím, že mám na T9x původní firmware nebo jsem neschopnej (což je částečně pravda :)

Poradí někdo, nastaví (i za ev. úhradu).
Díky - jsem z Brna, ale beru rádius 100 Km :D

Nemusis mat druhy trojpolohovy prepinac, mozes si to nastavit na potenciometer, v minusovej polohe to bude OFF v stredovej povedzme HomeLock a v krajnej Course Lock. Ja mam nastavene na povodnom FW pre Turnigy ten trojpolohovy pre rezimy a na dvojpolohovom Gear mam vynuteny FailSafe.
MaxMatto

#1023 Příspěvek od MaxMatto »

Nemusis mat druhy trojpolohovy prepinac, mozes si to nastavit na potenciometer, v minusovej polohe to bude OFF v stredovej povedzme HomeLock a v krajnej Course Lock. Ja mam nastavene na povodnom FW pre Turnigy ten trojpolohovy pre rezimy a na dvojpolohovom Gear mam vynuteny FailSafe.[/quote]

Tusil jsem, ze to nejak pujde vyresit, ale ted bych nekoho potreboval, kdo me s nastavenim na vysilaci poradi nebo ev.nastavi...
eSITe

#1024 Příspěvek od eSITe »

MaxMatto píše:Nemusis mat druhy trojpolohovy prepinac, mozes si to nastavit na potenciometer, v minusovej polohe to bude OFF v stredovej povedzme HomeLock a v krajnej Course Lock. Ja mam nastavene na povodnom FW pre Turnigy ten trojpolohovy pre rezimy a na dvojpolohovom Gear mam vynuteny FailSafe.

Tusil jsem, ze to nejak pujde vyresit, ale ted bych nekoho potreboval, kdo me s nastavenim na vysilaci poradi nebo ev.nastavi...

Ja som si to tiez myslel ze to nezvladnem, tiez som bol amater. Ale to zmaknes a cim skor sa to naucis tym lepsie. Vsetko potrebne najdes tu :

http://ok-rimr.com/

:roll:
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1025 Příspěvek od zskal »

MaxMatto píše:Vážení,
nevím jestli jsem zvolil správné fórum, ale potřeboval bych poradit s copterem osazeným NAZA M (V1).
V pohodě lítám a dokoupil jsem GPS modul, který jsem osadil...
Teď se dostávám k problému: pro využití GPS musím mít na vysílači (mám Turnigy T9x modulem FrSky) nastavený 3-polohový přepínač pro přepínání letových režimů a také další (pro HomeLock a CourseLock - což by měl být také 3-polohový, ale ten už na vysílači není, takže kombinací dvou 2-polohových?) - nejsem schopen tyto přepínače nastavit.
Zkoušel jsem dle videí na YouTube, ale neúspěšně...
Může to být tím, že mám na T9x původní firmware nebo jsem neschopnej (což je částečně pravda :)

Poradí někdo, nastaví (i za ev. úhradu).
Díky - jsem z Brna, ale beru rádius 100 Km :D

Chce to jen trochu hledat...Tady najdeš odkazy podle kterých jsem to nastavoval já.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
MaxMatto

#1026 Příspěvek od MaxMatto »

Zatím díky za rady! Zkusím dle toho...
Jen, je jedno, že mám na T9x původní FW?
zskal
Kontaktovat uživatele:

#1027 Příspěvek od zskal »

MaxMatto píše:Zatím díky za rady! Zkusím dle toho...
Jen, je jedno, že mám na T9x původní FW?

Promiň, toho jsem si nevšiml. Určitě by ale bylo lepší ten FW přehrát. Jinak se zkus podívat na toto video. Třeba ti to pomůže.
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
ananas

#1028 Příspěvek od ananas »

původní FW příliš možností nenabízí a je složitější teda aspon podle mě začátečníka.. ja si hodil open9X a sem naprosto spokojen...
George777

#1029 Příspěvek od George777 »

Má už někdo zkušenosti s Dji NAZA Lite + GPS ??

Cenově to vychází na 229$ http://www.foxtechfpv.com/dji-nazam-lite-full-set-p-1101.html

Rozdíl mezi verzemi Lite - V1 - V2

http://www.gulliver-modeles.fr/media/catalog/product/cache/1/image/05617855416387587a5be9d390412068//2200000008671_12.jpg

Docela mě to zaujalo vzhedem k ceně .
HK 450-Blade MSr-Fun Cub-Z37-Čmelák-Venom Crreper-Blade MQx-Quadcopter 450-DX8i mod 2-Phoenix
stanleyy

#1030 Příspěvek od stanleyy »

pani, ti co lietate s 3.12 - riesime uz dost dlho problem na RCG, ktory (mozno) suvisi s touto versiou firmware. Viz:
http://www.rcgroups.com/forums/showthread.php?t=1919850

Ja som sam takto rozbil moj TBS Discovery (viz. prispevky od "stanleyy"), tak si davajte extra pozor... Len pre istotu to sem pisem,
keby to nahodou este niekto necital...
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
Marek_Km

#1031 Příspěvek od Marek_Km »

Já zatím nikdy problém. Jen jsem se kouknul na pár videí krešů a zajímavé bylo to video na zatím poslední 22 straně, jak tam ovlivňuje světlo řízení koptéry.
gardenroute

#1032 Příspěvek od gardenroute »

Asi to bude to souhra firmware 3.12 a konkretniho hardware (verze NAZY), nebot to zatim myslim nepostihlo Phantomy, aspon to neni zatim nijak dokumentovano na RCgroups...
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Marek_Km

#1033 Příspěvek od Marek_Km »

To samé napadlo i mě. Že různé konfigurace koptér na to mohly mít vliv. Ale taky v tom mohl mít prsty i kompas. Kdoví... Taky jsem zmínku o Phantomovi neviděl. Ale zas jsem to nějak nepročítal, pouze projel pár stránek...
stanleyy

#1034 Příspěvek od stanleyy »

gardenroute píše:Asi to bude to souhra firmware 3.12 a konkretniho hardware (verze NAZY), nebot to zatim myslim nepostihlo Phantomy, aspon to neni zatim nijak dokumentovano na RCgroups...

Phantomy mali praveze tento problem predtym, tam verzia 3.12 (vraj) problem vyriesila.
Dalej bol tento problem reportovany aj na Naze V2 a Wookongu.
Napriklad ja som lietal skoro 2 roky bez crashu alebo zleho pristatia. Na 3.12 som mal 3x "uletenie" a 1x crash.. ak si pozriete to moje video na rcgroups (to druhe pri aute - kde mi to cele uleti), tak uvidite, ze to pride uplne bez varovania. A to som na 3.12 nalietal asi 30 baterii, kym to prislo...
FY680 hexa + GHT 3axis + Nex5, QAV400 + 3axis H3-2D, 433/2.4/5.8 GHz, T14/Taranis, EZUHF, Dominator
gardenroute

#1035 Příspěvek od gardenroute »

stanleyy píše:Phantomy mali praveze tento problem predtym, tam verzia 3.12 (vraj) problem vyriesila.
Letal jsem s Phantomem s fw 3.10 i s 3.11 (ten se moc neohral,brzy jej stahli z aktualizace), a netusil jsem o nejakem problemy s ulety s fw 3.10 u Phantoma. Ani jsem nic nevidel na prislusnych forech.
To tema na RC groups sleduji, je to pekny prusvih a je to evidentne kombinace noveho fw a prislusne NAZY ci WK...
Dle info ze zakulisi pracuje DJI usilovne na novem FW, ktery by mel resit spoustu veci (mj. Blutooth LED), a snad i toto.
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Zamčeno

Zpět na „Coptery - elektronika“