HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno
Re: HC3-SX a Bavarian Demon - nové vlákno
to muzes udelat v radiu pro krivky kolektivu pro jednotlive letove faze
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
-
zbyněk.norny
Při nastavování fail safe mi v jednom bezpadle stačí dát blank a motor se po vypnutí rádia (simulace výpadku signálu) odstaví. U druhé krabičky však blank nereaguje, ani naučení fail safe, musím dát fix na -125 a poté po vypnutí rádia motor odstaví, v jiných případech motor i po vypnutí vysílače nabíhá do plných otáček. Jak je to možné?
Dráha kolektivu zůstane jako jeden slider v PC softwaru. Když máš nahoru a dolu různý úhel na kolektivu, tak doporučuji použít koncové body v rádiu na doladění. Jediné co, tak koncové body snižovat a nikoli zvyšovat! Nechceš se dostat v menu diagnóza přes 100%!!! Méně jako 100% nevadí, ale nechceš rozhodně víc!!!
Koletiv je jediná výjimka, kdy si můžeš pohrát s koncovými body v rádiu na úkor menu diagnózy.
Fail safe
Máme málo informací. Co máš za rádio, kde nastavuješ fail safe (rádio, nebo PC).
Fail safe v PC funguje tak, že si můžeš nastavit jakoukoli hodnotu a potom to je přesně tato hodnota v případě výpadku.
Koletiv je jediná výjimka, kdy si můžeš pohrát s koncovými body v rádiu na úkor menu diagnózy.
Fail safe
Máme málo informací. Co máš za rádio, kde nastavuješ fail safe (rádio, nebo PC).
Fail safe v PC funguje tak, že si můžeš nastavit jakoukoli hodnotu a potom to je přesně tato hodnota v případě výpadku.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
-
zbyněk.norny
Jedná se orádio dsx9, fail safe nastavuji pouze v pc, možná při spárování satelitů s přijímačem, jen mi to přijde divné, že jedno nastavení hc3sx funguje tak, a u druhého jsem musel použít jinou možnost.
zbyněk.norny píše:Jedná se orádio dsx9, fail safe nastavuji pouze v pc, možná při spárování satelitů s přijímačem, jen mi to přijde divné, že jedno nastavení hc3sx funguje tak, a u druhého jsem musel použít jinou možnost.
Něco musí být jinak, protože by mi to hlava nebrala.
bavarianDemon 3X a 3SX
-
zbyněk.norny
A to mi právě nebere
, u obou modelů není použit reverz plynu, vše funguje jak má, jen u jednoho se odstaví motor při použití blanku a u druhého to je na blank i hold krátký a musel jsem použít fix na -125, mě to nevadí, chodí to chodí, ale jen mi to jak jsem psal hlava nebere 
zbyněk.norny píše:A to mi právě nebere, u obou modelů není použit reverz plynu, vše funguje jak má, jen u jednoho se odstaví motor při použití blanku a u druhého to je na blank i hold krátký a musel jsem použít fix na -125, mě to nevadí, chodí to chodí, ale jen mi to jak jsem psal hlava nebere
Něco tam musí být jinak. Otázka zní....co?
bavarianDemon 3X a 3SX
boZZda píše:Dráha kolektivu zůstane jako jeden slider v PC softwaru. Když máš nahoru a dolu různý úhel na kolektivu, tak doporučuji použít koncové body v rádiu na doladění. Jediné co, tak koncové body snižovat a nikoli zvyšovat! Nechceš se dostat v menu diagnóza přes 100%!!! Méně jako 100% nevadí, ale nechceš rozhodně víc!!!
Ahoj koleltiv mam vyrieseny ale co ked na kridelkach 8 stupnov doprava a 9 dolava a vyskovka to iste ,pritom mechanika v rovine[/color][/b][/b]
Fail safe
T rex 450, T rex 550 V2 HC3Xtreme
Neřeš to. Hlavně zaručit, aby v menu trim byla deska cykliky kolmá k hlavní hřídeli a v tu chvíli byly páky serv kolmé na táhla k desce cykliky.
bavarianDemon 3X a 3SX
cykliku Tak to mam pekne v rovine podla sablony....takze nie je ziadny problem uz len lietat lietat..
T rex 450, T rex 550 V2 HC3Xtreme
- petrct
- Kontaktovat uživatele:
ahoj, chtěl jsem si stáhnout soubor pro hcx/700 .,ale otevře se mi nejaký datový soupis, co z tím mám provést. Tzn nestáhnu soubor ale otevře se to. je to z první stránky a u tebe na stránkach jsem to nenašel. Dík za info.
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
petrct píše:ahoj, chtěl jsem si stáhnout soubor pro hcx/700 .,ale otevře se mi nejaký datový soupis, co z tím mám provést. Tzn nestáhnu soubor ale otevře se to. je to z první stránky a u tebe na stránkach jsem to nenašel. Dík za info.
Software pro ovládání a nastavování HC3 to přečte v 1.záložce (vše) - načíst - vybereš si tu 700.
Zobrazí se Ti to přímo na nastavení v jednotlivých záložkách.
Uložit odkaz musíš tak, že dáš pravé tlačítko a "uložit odkaz jako". Když na to jenom klikneš, tak se ti otevře jako textový soubor. On vlastně ten soubor s nastavním je texťák, jen s jinou příponou 
bavarianDemon 3X a 3SX
- Screwball671
Dočetl jsem se na MH, že satelity Spektrum v kombinaci s HC někdy způsobí zaškubnutí serv, mě se to taky občas stane jde o malý impuls buď do směrovky nebo cykliky, je to ale opravdu jen jednou za cca 10 letů. Jako řešení je prý dát normální přijímač místo satelitů. Je potřeba třeba jen jeden nebo oba a jdou normálně připojit a spárovat jako satelity? Máte s tím někdo zkušenost?
Trex 700E, Trex 600 nitro, Protos 500, Trex 500, Trex 450 Sport, Yak 55M, RS352, Piper Cub, Variant
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Ted jsem to delal na T700. Spektrum prijimac a jeden satelit. Normalne sparujes a k HC pripojis kabely ( vsechny kanaly ) dodanymi k HC. Jako typ pripojeni prijomace zvolis "kanaly".
FW v.200 a servy to neskube.
Pred dvema tydny jsem nastavoval Kasamu s HC a dva satelity. FW v.200 a servy to obcas skubne i na stole.
S Futabou S-Bus to neskublo nikdy na zadne heline ( 5 kusu ).
FW v.200 a servy to neskube.
Pred dvema tydny jsem nastavoval Kasamu s HC a dva satelity. FW v.200 a servy to obcas skubne i na stole.
S Futabou S-Bus to neskublo nikdy na zadne heline ( 5 kusu ).
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16