Připojení GPS NEO-6M pro 2 zařízení
Připojení GPS NEO-6M pro 2 zařízení
Uz davnejsie ma napadlo ci je mozne pouzit GPS kedze coptera zo sebou jedno vlaci pripojene na riadiacu dosku pre quadcopteru pripojit Rx-Tx z toho GPS na OSD, je to vobec mozne a ak ako alebo cez co to zapojit.
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Re: pripojenie GPS NEO-6M pre 2 zariadenia
Mohlo by to fungovat. Tx GPS modulu napojis na Rx vstup OSD a dosky. Zavisi to vsak od viacerych veci:
- GPS musi posielat data vo formate, ktory vie OSD precitat - standardne to byvaju NMEA 0183 vety
- GPS, OSD aj doska musia mat nastavenu rovnaku rychlost komunikacie (baudrate)
- GPS musi mat update rate, ktory vie OSD spracovat
- nie je vylucene, ze Rx obvody OSD a dosky sa mozu navzajom rusit - mozno budes musiet vyrabat nejaky splitter signalu
Daj viac info: aku riadiacu dosku pouzivas? Ake OSD?
- GPS musi posielat data vo formate, ktory vie OSD precitat - standardne to byvaju NMEA 0183 vety
- GPS, OSD aj doska musia mat nastavenu rovnaku rychlost komunikacie (baudrate)
- GPS musi mat update rate, ktory vie OSD spracovat
- nie je vylucene, ze Rx obvody OSD a dosky sa mozu navzajom rusit - mozno budes musiet vyrabat nejaky splitter signalu
Daj viac info: aku riadiacu dosku pouzivas? Ake OSD?
Je to možné.Funguje to. Měl jsem to na MUltiwii a teď na Arduflyeru.Ten už to má přímo připraveno na jeden přjímač GPS, takže to vůbec není problém.
Zatial si to overujem informacne nakolko som si nebol celkom isty, doska je Crius AIO 1.1 s Multiwii a OSD zatial len obzeram 
DJI Phantom 4pro, DJI Spark, DJI Mavic pro
Re: Připojení GPS NEO-6M pro 2 zařízení
Řešil jsem podobnou (nebo stejnou) věc.
Nejdříve jsem si pořídil OSD (Tiny OSDIII - toto má vlastní GPSku, proudový a napěťový senzor atd, zkrátka se mi líbilo). Tohle OSD na HobbyKingu dlouho nebylo skladem, tak jakmile ho naskladnili, jsem po něm chňapnul.
Pak ale časem došlo ke změně kontroléru (na APM 2.5).
U Tiny OSD je GPSka, a u APM jsem měl v sadě druhou GPSku. Taky mi přišlo divný aby mělo každé zařízení vlastní GPSku, tak jsem se začal zajímat jestli by se dala jediná GPS použít pro obě zařízení. Došel jsem tak daleko, jako ty dneska, tj. Zjistil jsem že teoreticky by to jít mohlo.
Řešení, ke kterému jsem pak došel bylo, že jsem si pořídil jiné OSD, tedy minimOSD, které je nativně připraveno pro řídicí jednotku APM 2.5, propojí se pouze kablíkem k tomu určeným a stačí jediná GPSka, která byla v sadě s APM.
Takže budu toto vlákno sledovat a jsem zvědavý, jestli to připojíš.
Přeju ti ať se ti to pdaří , teoreticky (
) by to jít mělo.
Nejdříve jsem si pořídil OSD (Tiny OSDIII - toto má vlastní GPSku, proudový a napěťový senzor atd, zkrátka se mi líbilo). Tohle OSD na HobbyKingu dlouho nebylo skladem, tak jakmile ho naskladnili, jsem po něm chňapnul.
Pak ale časem došlo ke změně kontroléru (na APM 2.5).
U Tiny OSD je GPSka, a u APM jsem měl v sadě druhou GPSku. Taky mi přišlo divný aby mělo každé zařízení vlastní GPSku, tak jsem se začal zajímat jestli by se dala jediná GPS použít pro obě zařízení. Došel jsem tak daleko, jako ty dneska, tj. Zjistil jsem že teoreticky by to jít mohlo.
Řešení, ke kterému jsem pak došel bylo, že jsem si pořídil jiné OSD, tedy minimOSD, které je nativně připraveno pro řídicí jednotku APM 2.5, propojí se pouze kablíkem k tomu určeným a stačí jediná GPSka, která byla v sadě s APM.
Takže budu toto vlákno sledovat a jsem zvědavý, jestli to připojíš.
Přeju ti ať se ti to pdaří , teoreticky (
FrSky Horus, letadla, heli+koptéry.
http://rc.ludl.cz
http://rc.ludl.cz
Použití GPS NEO-6 pro OSD?
Zdravím,
chtěl jsem se zeptat, zdali nemáte zkušenosti, jestli jde použít GPS modul NEO6 pro OSD?
Měl jsem malý GPS modul přímo pro OSD, ale ztratil jsem ho a uvažuju, že bych zkusil napíchnout data z NEO, ovšem ten malý modul měl pouze tři "dráty" plus, mínus a signálový, kdežto NEO má "dráty" čtyři plus, mínus, Rx a Tx.
Nezkoušel to někdo?
Díky Honza
chtěl jsem se zeptat, zdali nemáte zkušenosti, jestli jde použít GPS modul NEO6 pro OSD?
Měl jsem malý GPS modul přímo pro OSD, ale ztratil jsem ho a uvažuju, že bych zkusil napíchnout data z NEO, ovšem ten malý modul měl pouze tři "dráty" plus, mínus a signálový, kdežto NEO má "dráty" čtyři plus, mínus, Rx a Tx.
Nezkoušel to někdo?
Díky Honza
Turnigy T9x, 6ch Belt CP, quad MW328P, hexacopter AIO V2, RC létající sáňky, Slowflyer, Big twin ero
- Arcicorsa
- Kontaktovat uživatele:
Re: Použití GPS NEO-6 pro OSD?
Myslím že ho klidně můžeš použít, zapojíš jen - + a TX data 
Goblin 500 Spirit@MiniProtos Spirit@Oxy3 Spirit@Taranis + Xlite RC@ www.arcitimer.com
Re: Použití GPS NEO-6 pro OSD?
Taky záleží na rychlosti, NEO6 má v defaultu 9600.