Coptér - posouzení dílů - pouze zde

Chcete začít s copterem a nenašli jste odpověď v některém z již existujících témat.
Odpovědět
Zpráva
Autor
macil

Re: Quadcopter - zaciatocník

#406 Příspěvek od macil »

2INDiGEN: Pozerám na tvoj podpis a napadla mi, v súvislosti s tvojim pádom jedna vec. Predvčerom mi volal kamarát, že nevie na copteri zastaviť motory, že aj keď stiahne plyn na minimum, motory sa stále točia. Odpojil teda baterku a po založení novej zas nevedel odarmovať dosku. Po krátkom bádaní sme zistili, že na TGY 9X mu chodí plyn len cca od polovice vyššie. Pravdepodobne vada potenciometra.
Netvrdím, že je to aj tvoj prípad, ale môže to byť jedna z možností, prečo ti copter nereagoval na knipel klopenia.
Karas
Kontaktovat uživatele:

#407 Příspěvek od Karas »

Ahoj, nechci zakládat další vlákno a tak s dovolením použiju toto.
Mám Multiwii v2.2 a když mám Acro mode tak se quadrokoptéra nevyrovnává. Řídit se dá v pohodě, ale nedochází k vyrovánání, takže nevím zda je to dobře, nebo to chce hnout s PID.
Díky za odpověď.
Kajosek
Kontaktovat uživatele:

#408 Příspěvek od Kajosek »

v Acro se nikdy nevyrovná ... na to je mod Level (drží rovinu)
1) quadcopter Locust (TBS clone), Cirus AIOP v2
2) original TBS Discovery PRO, Naza V2, Graphene 4S
Karas
Kontaktovat uživatele:

#409 Příspěvek od Karas »

Ptám se, jelikož všude píšou, že v acro módu jsou aktivní jen gyroskopy, pak mě to mate a nechápu proč jsou gyra aktivní. :wink:
jipav

#410 Příspěvek od jipav »

INDiGEN :
Ještě musim dodat že hned další let jsem spadl hned po "vzletu" ( zlomené rameno a vrtule ) nevim proč ale řídící deska nestabilizovala a vubec nereagovala na klopení, když jsem to teď znovu kontroloval tak funguje jak má, takže asi objednám nějakou jinou docela to leze do peněz

Myslím, že to není dobrá úvaha. Tímto krokem do toho budeš zase jenom investovat. Já bych zkusil rozchodit to KKčko. Nastavoval jsem jich už alespoň deset a zatím všechny bez problémů. Měl jsem tady jednoho zoufalce, vždycky jsem mu to seřídil, druhý den to donesl rozflákaný. Měnil jsem mu pět osek na motorech, stálo ho to asi 30 vrtulí, pro tuto desku nenašel jediné slušné slovo. Za každou cenu chtěl lítat a neměl zrovna malé požadavky.
Chtěl na tom vozit zrcadlovku. Nakonec to vzdal, vyměnil jsem to s ním za staršího větroně, do týdne ho stejně rozflákal. Od té doby jsem s tím kopterem nalétal asi 25 hodin bez jediného problému. Ještě bych té desce dal šanci. Je poměrně stabilní, nastavení se dá lehce změnit a za tu cenu?
johny107

#411 Příspěvek od johny107 »

Su veru taki tipci...Tiez poznam jedneho,doteraz mu vsetko nastavujem na quadcoptere.Nevie pochopit,ze ked ma raz nahovno unasace,krive osky na motoroch,
a nevyvazene cinske plastove vrtule a este s tym ani nevie lietat.Zvacsa ide copter tam,kde ho vietor zaveje..Leti tak 1-2 minuty a potom to rozchnape:(
Nie kazdy sa nauci lietat.Soferovat 260hp BMW vie ale ovladat copteru nie.
draw

Posouzení komponent quadrocoptéry

#412 Příspěvek od draw »

Zdravím,
rozhodl jsem se pro vlastní quadrocopteru a potřeboval bych, aby mi někdo zkouknul díly, zda-li by tam nemohl nastat problém. Nechci jí na žádnou akrobacii. Spíše klidný let a FPV.

Rám: Homemade (průměr tyče 11,5mm)hliníkový 2x 25cm 1x 50cm. Stále ale vymýšlím z čeho udělat nožičky
Řídící jednotka: MultiWii NanoWii ATmega32U4 Micro Flight Controller USB/GYRO/ACC http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22322__MultiWii_NanoWii_ATmega32U4_Micro_Flight_Controller_USB_GYRO_ACC.html (Nemohl by nastat problém s FTDI?)
Motory: 850KV http://rctimer.com/index.php?gOo=goods_details.dwt&goodsid=122&productname= a k nim 11palcové vrtule
Regulátory: TURNIGY Plush 12amp (2A BEC) BESC (nelze vložit odkaz, najdete na Hobbyking)
Programovací karta: TURNIGY BESC Programming Card http://www.emotors.cz/478-turnigy-besc-programming-card--2169.html
Vysílač: Zebra 40 MHz
Aku: 2x ZIPPY Flightmax 3000mAh 3S1P 20C (nelze vložit odkaz, najdete na Hobbyking)
Nabíječka: Imax B6 http://www.ebay.com/itm/Imax-B6-LCD-Screen-RC-Lipo-NiMh-Li-io-n-LiFe-Battery-LiPro-Balance-Charger-New-/140936082642?pt=Battery_Chargers&hash=item20d071f4d2
FTP: 808 #16 v2 lens D

Předem díky za názory.
rety

Re: Posouzení komponent quadrocoptéry

#413 Příspěvek od rety »

Ahoj
Rám jsem si taky dělal z hliníkových profilů a prostředek z odleptaného kuprextitu. Potom jsem se na to vykašlal a za 20usd koupil rám X525.
Víš o tom že ta deska nemá skoro nic na sobě? To znamená že tam nejsou gyra, akcelerometry, barometr atd. ? Bez toho moc klidný let mít nebudeš. Připlať si třeba za AIO verzi nebo nějakou co už má tyhle senzory. FTDI je připojení k PC, na té desce kterou si sem dal už je vestěvné. Na desce bylo miniUSB.
Vrtule mají i druhý rozměr
Moc nerozumím jak spočítat adekvátně regl, motor a vrtule dohromady. Našel bych tady nějaké osvědčené typy a toho se držel.
K tomu vysílači. Hádám že už máš doma nějaké RTF letadlo a chceš z něj použít vysílač. A možná i ten přijímač. 4 kanály jsou minimum.
To bych doporučil ještě BT modul k té desce a asi máš nějaký chytrý telefon přes který tu desku budeš konfigurovat.
Baterky bez výhrad, nabíječka tady
Tu kamerku mám taky, dělá pěkný obraz, ale abys to měl kompletní, ještě ti chybí pár věcí, ale na kouknutí na to cos natočil to stačí.
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
Ackroyd
Kontaktovat uživatele:

#414 Příspěvek od Ackroyd »

Samozrejme ze ta doska ma aj Gyra aj Acc :-)...staci si precitat popis :-) nema barometer, ale aj ked niektore lacne dosky barometer maju tak vela majtelov ich ma vypnutych nakolko niesu moc presne. myslim ze na rekreacne polietanie sa da..aj na FPV ....ale urcite suhlasim ze radsej criusa. Bluetooth je samozrejme tiez velmi dobre mat :-)
Sleepz

#415 Příspěvek od Sleepz »

ESC: u motorů je doporučení 30A ESC takže 12A bude fakt málo
Nabíječka: Mám tu samou, ale origo, todle co posíláš je dle ceny kopie https://www.youtube.com/watch?v=kziSFSQvxr4
RJ: Dle linku je to s MPU-6050 což je ACC + GYRO takže s tím problém nebude
Rám: Taky jsem chtěl postavit homemade rám, ale za 500kč jsou koupil X525 a je to hodně luxusní a lehkej rám.
draw

#416 Příspěvek od draw »

Jsi si jistý, že ta deska nemá GYRO a ACC? :O

Jinak pak je tady ještě tato:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__22321__MultiWii_MicroWii_ATmega32U4_Flight_Controller_USB_BARO_ACC_MAG.html
rety

#417 Příspěvek od rety »

Moje chyba, uznávám, blbě sem četl a omluvuju se. Deská má gyro a akcelerometr. Ono by jinak ani moc nefungovala
T9x Open9x, Beta 1400 v3, F4F Wildcat PZ, X525 + Crius MultiWii SE, A10 50mm EDF
Himoto Zenit MT
jaruj

quadricopter doska

#418 Příspěvek od jaruj »

Caute....som zaciatocnik v tomto odvetvy copter..mam v plane si postavat quadcopteru...chcel by som sa vas spytat ,vedel by mi niekto poradit aku ovladaciu dosku by som si mal zaobstarat?? Naco si mam davat pozor a ake funkcie mozu obsahovat rozne dosky?Mohli by ste mi to podrobne vysvetlit co je vlastne k comu?
Dakujem za ochotu!
Yety
Kontaktovat uživatele:

QuadroCopter motory prosim o radu.

#419 Příspěvek od Yety »

Zdravim , chci si něco taky postavit na takove to občasne natačeni.

Rám samodomo , duralove profily 600-700mm cca 450g

Motory jsem si našel tyhle:
http://www.rctimer.com/index.php?gOo=go ... oductname=

Ale nejsme si vůbec jisty jestli jsou vhodné .Regulatory bych k němu dal 30A multistar
Vrtuli jsem teda nějak zkouše vypočitat přes http://www.ecalc.ch/
Problém je že když navolim tip motoru v menu piše mi to :

Napětí na motoru je blízko limitu - prosím zkontrolujte maximální možné napětí na motoru
Maximální výkon je vyšší než limit motoru. Prosím zkontrolujte limity výkonu definované výrobcem!

Baterii plánuju 4S 4Ah
řidici jednotku žadam o radu , viděl bych to asi na tudle:

http://www.hobbyking.com/hobbyking/stor ... Board.html
Popřípadě prosím poraďte jinou v stejné cenové kategorii.

Vzletovou hmotnost odhaduju na 1500g

Diky!
vlkodlak
Kontaktovat uživatele:

Re: QuadroCopter motory prosim o radu.

#420 Příspěvek od vlkodlak »

....vypočítaná vrtule tu není. To je asi teď jedno. Co změnit aku na 3S...?
RadiomasterTX16S, V 911, V 939, V912, Eachine E160
Odpovědět

Zpět na „Coptery - začátečník“