Začátek s Minicopter V2
Začátek s Minicopter V2
Zdravím, pořídil jsem si z druhé ruky Minicopter V2 a mám s ním dost velké problémy. Nedaří se mi jej dostat do vzduchu - sice vylétne pár cm, ale pak nabere směr vpřed + doleva + dolů. Rotor bych měl mít v rovině, padla rovnoběžně s hl. rotorem. Mám pocit, jakoby nebylo něco dobře s uchycením hl. rotoru. Rotor totiž nedrží v rovině - když chci pohnout za velké listy rotoru směrem nahoru dolu, tak to nejde. Ale u padel ten pohyb jde - nemělo by to taky držel a být připevněno na servo? Asi jsem se měl vykašlat na bazar a koupit to sice dráž, ale novej... 
- petr-powder
- Kontaktovat uživatele:
pokud máš při popisování pohybu rotorů na mysli to, že vyrovnávací rotor ( pádla ) se hýbe nahoru a dolů a současně s tím se natáčí v podélné ose hlavní rotor, pak je vpořádku, že nelze stejně manipulovat i s hlavním rotorem.
Aby šlo trochu diagnostikovat problém, potřebuji vědět, jestli jsi už let zkoušel v hale nebo v naprostém bezvětří a měl tak možnost pořádně přidat plyn, nebo jestli jen tak skáčeš v bytě.
tento druh helin potřebuje trochu větší otáčky rotoru pro stabilní let a jsou citlivé na turbulence těsně nad zemí.
Moje Walkera je stejný typ a měl jsem stejný problém, než jsem v hale zjistil, že dokáže i létat, když se nebojím jí rychle zvednout ze země. Pokud jsem v obýváku zkoušel co umí, měl jsem pocit, že nikdy nevzlétnu a jen jsem kupoval nové rotory za ty rozsekané o nábytek
Aby šlo trochu diagnostikovat problém, potřebuji vědět, jestli jsi už let zkoušel v hale nebo v naprostém bezvětří a měl tak možnost pořádně přidat plyn, nebo jestli jen tak skáčeš v bytě.
tento druh helin potřebuje trochu větší otáčky rotoru pro stabilní let a jsou citlivé na turbulence těsně nad zemí.
Moje Walkera je stejný typ a měl jsem stejný problém, než jsem v hale zjistil, že dokáže i létat, když se nebojím jí rychle zvednout ze země. Pokud jsem v obýváku zkoušel co umí, měl jsem pocit, že nikdy nevzlétnu a jen jsem kupoval nové rotory za ty rozsekané o nábytek
Díky za reakci. Takže ten pohyb padel je OK? (pohyb hl. lišt rotoru je zajištěn proti pohybu, to vím). Co se týká toho, kde jsem zkoušel lítat, tak jak říkáš - poskakovat po pokoji, ale i venku při bezvětří. Mám ale pocit, že akumulátor to má za sebou, zítra budu mít nový, tak uvidím. Kamarád si pořídil jakýsi noname vrtulník za 800,- a ten jde hned nahoru, ale u mýho se mi to nepodařilo. Jak jsem zkusil plnej plyn, tak vystoupal tak do půl metru a potom pohyb směrem doleva dolů, jak jsem již psal. Na serveru youtube.com jsem našel několik videí, kde je minicopter krásně stabilní dokonce i v 10cm a je pěkně ovladatelný. Co se týká pokusů o vytrimování, tak to bylo téměř nemožné
(ale jak jsem četl, v nízké výšce stejně nejde moc trimovat)
Co, jak, kdy, proč a u čeho se má hýbat:
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm