Začátek s Minicopter V2

Coaxiální vrtulníky od hraček až po průzkumné prostředky.
Odpovědět
Zpráva
Autor
jax

Začátek s Minicopter V2

#1 Příspěvek od jax »

Zdravím, pořídil jsem si z druhé ruky Minicopter V2 a mám s ním dost velké problémy. Nedaří se mi jej dostat do vzduchu - sice vylétne pár cm, ale pak nabere směr vpřed + doleva + dolů. Rotor bych měl mít v rovině, padla rovnoběžně s hl. rotorem. Mám pocit, jakoby nebylo něco dobře s uchycením hl. rotoru. Rotor totiž nedrží v rovině - když chci pohnout za velké listy rotoru směrem nahoru dolu, tak to nejde. Ale u padel ten pohyb jde - nemělo by to taky držel a být připevněno na servo? Asi jsem se měl vykašlat na bazar a koupit to sice dráž, ale novej... :-(
petr-powder
Kontaktovat uživatele:

#2 Příspěvek od petr-powder »

pokud máš při popisování pohybu rotorů na mysli to, že vyrovnávací rotor ( pádla ) se hýbe nahoru a dolů a současně s tím se natáčí v podélné ose hlavní rotor, pak je vpořádku, že nelze stejně manipulovat i s hlavním rotorem.

Aby šlo trochu diagnostikovat problém, potřebuji vědět, jestli jsi už let zkoušel v hale nebo v naprostém bezvětří a měl tak možnost pořádně přidat plyn, nebo jestli jen tak skáčeš v bytě.

tento druh helin potřebuje trochu větší otáčky rotoru pro stabilní let a jsou citlivé na turbulence těsně nad zemí.

Moje Walkera je stejný typ a měl jsem stejný problém, než jsem v hale zjistil, že dokáže i létat, když se nebojím jí rychle zvednout ze země. Pokud jsem v obýváku zkoušel co umí, měl jsem pocit, že nikdy nevzlétnu a jen jsem kupoval nové rotory za ty rozsekané o nábytek :-)
jax

#3 Příspěvek od jax »

Díky za reakci. Takže ten pohyb padel je OK? (pohyb hl. lišt rotoru je zajištěn proti pohybu, to vím). Co se týká toho, kde jsem zkoušel lítat, tak jak říkáš - poskakovat po pokoji, ale i venku při bezvětří. Mám ale pocit, že akumulátor to má za sebou, zítra budu mít nový, tak uvidím. Kamarád si pořídil jakýsi noname vrtulník za 800,- a ten jde hned nahoru, ale u mýho se mi to nepodařilo. Jak jsem zkusil plnej plyn, tak vystoupal tak do půl metru a potom pohyb směrem doleva dolů, jak jsem již psal. Na serveru youtube.com jsem našel několik videí, kde je minicopter krásně stabilní dokonce i v 10cm a je pěkně ovladatelný. Co se týká pokusů o vytrimování, tak to bylo téměř nemožné :-( (ale jak jsem četl, v nízké výšce stejně nejde moc trimovat)
zdzd

#4 Příspěvek od zdzd »

Co, jak, kdy, proč a u čeho se má hýbat:
http://zd.wwwcity.cz/zd/TeorieLetuHeli.htm
Odpovědět

Zpět na „Heli - dvourotory“