Viking 2-E a další modýlky
Re: Viking 2-E a další modýlky
Jo to tvoje listí je na tu pohonnou jednotku dost tragický, ale zase ti to tak neničí baterku.
Ty konce vztlakovek jsem zpravoval tak, že jsem si nastříhal z uhlíkovýho rovingu takový smetí a to jsem rozmíchal v L285. Ohraničil jsem si slaboučkou páskou zdravý povrch a pak naseparoval kousky plastu z modelační podložky BLUE WAXem a přilepil páskou na spodek klapky. Potom jsem nanesl ten pajc a přiložil přez vrch další podložku a zmáčknul kolíčkama. Po zatuhnutí jsem to obrousil do roviny. Přez vrch to bylo OK, jen jsem to líznul 1200 pod vodou. Jediná klika , že to éro lítá tak jak lítá, tedy hodně dobře. Stejně ale zdrhám zase z nasranosti z týhle ptákoviny ke kopterům a ke kolu.
Nelítám vůbec s ničím a jen teoretizuju ...
ST píše: Stejně ale zdrhám zase z nasranosti z týhle ptákoviny ke kopterům a ke kolu.
Kdybys Vikouše chtěl prodat tak dej vědět
Pokud nevychladneš
Q X7S,Bolero,Q10,Rival,Limit,FW190,Flash,SK450,Viking2E,PikePerfect,Bf109,Aladin
www.lmkchotebor.cz
www.lmkchotebor.cz
Prodat ani omylem, ale vytočenej jsem teda dost. Ale za to Viking 2E nemůže. Holt zkušenosti. Další Viking snad už tohle nezažije.
No vidíš,já mám už čtvrtého a vozm ho taky obalech...a taky jsem ten tkaloun tam našel...a nic. Model mám v pohodě...protože to ještě jako tele nestrkám do další krabice, ale vozím na přední sedačce. Na placato,nebo stejně pod střechou.
PS...kdyby mi měla nakrknout taková kokotina,tak jsem nakrklej pořád!!!
PS...kdyby mi měla nakrknout taková kokotina,tak jsem nakrklej pořád!!!
Bacha na to kolo. Občas ulítne kamínek a může to kolo škrábnout. Asi radši sbírat známky... 
- RomanSadilek
RedAce píše:Bacha na to kolo. Občas ulítne kamínek a může to kolo škrábnout. Asi radši sbírat známky...
Piotr - Skyassistant ty známky sbírá a s letadlama určitě taky lítá. Nevím teda jestli jezdí na kole
Sem teď kompletoval motor, přírubu jsem na soustruhu vystředil, pak inbusem dotahuju šroubky a je po šroubku - stženej inbus.
Jako v převodovce?
Spíš to bude šroub, co drží konverzní čelo na motoru. Já to taky při středění dost často povoloval a utahoval ale bylo to v klidu. Nakonec tam šel LOCTITE na rozebítatelné šroubové spoje.
Add ty problémy s termickými potahy : Dalibore, já chodím lítat nejčastěji na louku, kterou mám 15 min pohodovou chůzí, takže proto jsem řešil tu přepravní krabici. Jinak se mi to i do auta líp dává v kompaktní přepravní schánce. Spodek mám pochopitelně vystlaný pěnovkou aby to nebylo natvrdo. Ano, už jsem to rozdejchal, to upozornění jsem dal tady proto aby si to ostatní zkontrolovali. Problém byl ten, že ten konec šňůry byl uvolněnej a ta klapka se o to domrvila. Prostě ptákovina. Hele mohl by jsi někde na blogu trochu rozepsat ten modul měření proudu a napětí co máš od P. Janků ? Dík.
Add ty problémy s termickými potahy : Dalibore, já chodím lítat nejčastěji na louku, kterou mám 15 min pohodovou chůzí, takže proto jsem řešil tu přepravní krabici. Jinak se mi to i do auta líp dává v kompaktní přepravní schánce. Spodek mám pochopitelně vystlaný pěnovkou aby to nebylo natvrdo. Ano, už jsem to rozdejchal, to upozornění jsem dal tady proto aby si to ostatní zkontrolovali. Problém byl ten, že ten konec šňůry byl uvolněnej a ta klapka se o to domrvila. Prostě ptákovina. Hele mohl by jsi někde na blogu trochu rozepsat ten modul měření proudu a napětí co máš od P. Janků ? Dík.
jojo...tak o výkend o tom na blog něco dám.
- RomanSadilek
graup15 píše:Jako v převodovce?
koupil jsem šroubky s pulkulatou hlavou - dva šroubky co drži konverzni čelo, na motoru a nějak jsem neodhadl utahovací moment, nebo je to z blata či co, naštěsí strhaný jen hrany v hlavě - inbus klič se protáčí, no nic dam tam nový šroubky a pudu na soustruh znova.
Pokud bude příští týden zima a pršet tak je celej prostavím
nějak mi to v tomto počasí jde pomalu
Potřebuji pomoc. Páš teď nejsou kajdy na Unilog2 plus 400A sonda, tak jsem si změřil pohon do (příští rok Vikinga) jen na otáčky a stat tah.
Kluci co máte fajky,mohu poprosit o vaše údaje (aspoń odhad) příkonu? Proud si už pak odvodím.
Pohon který jsem si te´d testnul je Neu 1515/1.5D/6.7 na 7S-2700mAh (hodně tvrdé) to točí na vrtuli RF18/19 na 5st offfset kuželu ....7800ot.
Stat tah je 5.8kg .Teda řev to byl na ulici děsný:-)
Kluci co máte fajky,mohu poprosit o vaše údaje (aspoń odhad) příkonu? Proud si už pak odvodím.
Pohon který jsem si te´d testnul je Neu 1515/1.5D/6.7 na 7S-2700mAh (hodně tvrdé) to točí na vrtuli RF18/19 na 5st offfset kuželu ....7800ot.
Stat tah je 5.8kg .Teda řev to byl na ulici děsný:-)
jaké má ten motor kv?
kv je 2700.
Je to to samé co je použito v Hurricane od StratAiru.
Je to to samé co je použito v Hurricane od StratAiru.
Používáme kratší motory, ale nyní mám na 7S 2600-60/120C a Phasor Race motor s kv 2900, vrtulí GM 18x23 příkon 5,6-5,8kW. Nechci malovat čerta na zeď, ale s vrtulí 18x19 a kv 2700 tam nebude ani těch 5kW. Ten motor je dost dlouhý, takže bych tam na 7S zkusil dát klidně tu novou RFM 19x23, to musí utáhnout jako prd. Pak by se příkon měl k těm 6kW blížit.