[b]ZOOMBI 2[/b]

Taky vás už nebaví jen tak poletovat? Zkuste létat akrobacii nebo si o tom aspoň tady povídat.
Zpráva
Autor
Barny

#31 Příspěvek od Barny »

jj . Já jsem stavěl 4 Extry od freeairu . Né že by to bylo tak špatný jako u tebe ale každá byla originál a od ostatních se něčim lišila :lol: . Všechny díly docela přesně říznutý ale až na trup . Trup byl u každý nepřesnej a křivej . Naštěstí se to dalo u všech dorovnat zaříznutim či dobroušenim .
Jinak , ta vop je stejná i u Extry takže jsem jí hnedka poznal :lol:
Zoom s ní musí bejt perfektně obratnej , že ?
Barny
vonRichthofen

#32 Příspěvek od vonRichthofen »

obratnej je :lol: až moc na moje ruce :lol: :lol:
vonRichthofen

#33 Příspěvek od vonRichthofen »

na ZoomBi bych ocas udělal z rovných desek EPP cca 8 mm. 6 mm je na takvelkou plochu měkký, to užmám vyzkoušený z jinýho stroje. ocas pak ve větší rychlosti, :roll: nebo při ofukování větrem 8O třepetá. jak se vlastně vlastně osvědčily ty původní ocasní plochy na Zoomech?? Jám ten origoš pořád doma :lol: nepoužitej :lol: je to někej ten Depron, či co? Nepraská to?? :roll:
buki

#34 Příspěvek od buki »

vonRichthofene ocasní plochy z potpronu na Zoomu a Zoombi vydrží vše.Myslel jsem si taky,že je to hrachovina,ale snesou jakékoliv letové namahání.Jen,když mi na zemi do Zoombi foukl vítr a vláčel mi ho 50m oranicí,tak se to ulámalo.Udělal jsem nové a létám dál.Koukal jsem na tu tvaji plovoucí výškovku.Vypadá dobře.Jen si myslím,že jsou velké tlaky na to uložení v trupu,když je ten ocas tak tenký,že se to musí v plochých zatáčkách kroutit jak hrom.
Zdravím Buki
vonRichthofen

#35 Příspěvek od vonRichthofen »

zdravím Buki :lol: u předchozího letadla PuzzleShock od Pavla Dořáka (je na jeho webu - lehce zvětšeného a z EPP) se mi ocas viditelně kroutil. Zoom to kupodinu nedělá, skutečně ne. Mám na těch svejch deskoletech jinej problém, ještě se mi nepodařilo udělat zakončení táhla tzv. "zet" tak, aby v táhle nevznikala vůle, nebo aby se to časem do vůlí nevyčvachtalo. To zetko se musí vždycky prorvat dírou, kterou to poškodí, nebo se to kroutí až usazený na místě, ale nikdy se nepodaří přesně. Je to všelijak deformovaný, udržení úhlů nic moc, šířka zetka většinou nevyjde a pak to v tom glajdá :cry: Já snad i na těch malých letdlech pudu do nějakých drobných vidliček. Nemáte na to nějakej grif??
Barny

#36 Příspěvek od Barny »

Barny
neski
Kontaktovat uživatele:

#37 Příspěvek od neski »

Tak sem včera konečně zahejbal se servama u svýho Zombiho. Chci se zeptat na 2 věci. Servo co je na křidýlka /HS-55/ pořád trochu brumí jako by pořád táhlo. Čím by to mohlo být ?
A druhá věc - nevadí reglu /TMM 1812-3s exxpert lt/ že tam nemám připojený motor ?? Po chvíli zkoušení serv se rozbliká jako že je přetíženej ...
buki

#39 Příspěvek od buki »

Na zetka jsem se vykašlal.Drát ohnu jen na 90°,provléknu pákou,musí jít těsně a zajistím kouskem bužírky zakápnuté prstolepem.Bužírka nasunuta až na doraz k páce.Páka se ani nehne,nelítá sem a tam jako,když je tam zetko.Mám takto všechny páky a po mnoha hodinách ve vzduchu je to super bez vůlí.
Zdravím Buki
vonRichthofen

#40 Příspěvek od vonRichthofen »

díky Buki. A kdo ti vybral tu přezdífku :lol: :lol:
buki

#41 Příspěvek od buki »

Tu mám od mala.
vonRichthofen

#42 Příspěvek od vonRichthofen »

OK :lol: :lol: :lol: to se nesměju Tobě!!! ale na Tebe.... :lol:
neski
Kontaktovat uživatele:

#43 Příspěvek od neski »

to buki: Jak velkou mᚠmezeru mezi čumákem era a motorem ? Nebo si to trochu vyříz ?
Včera sem si porvé zatočil motorem /zatím bez vrtule - začátečník/ a to byla radost !! O víkendu to všechno zkompletuju a udělám díru do stropu jak to pustím při visu :-)
buki

#44 Příspěvek od buki »

Pokud máš Mpjet musí se to nahoře a dole trochu odříznout,aby to nedřelo.Když to dře je to vždy blbý.
Zdraví Buki
neski
Kontaktovat uživatele:

#45 Příspěvek od neski »

to pete: v tom článku v RCM se píše, že by na jejich stránkách mělo bejt video z letu zoombiho. Nic tam není :-( Nemáš to náhodou někde ty ?? Jestli jo prosím pošli mi to na neski@centrum.cz nebo sem napiš odkaz. Moc dík.
BTW Gratulace k 2. místu !!
Odpovědět

Zpět na „Akrobacie a 3D létání“