Arcus E EPP 2222mm

Větroně s pomocným elektromotorem a nejčastěji sklopnou vrtulí
Odpovědět
Zpráva
Autor
meky

Re: Arcus E EPP 2222mm

#16 Příspěvek od meky »

Tiež som si zaobstaral tento pekný model. Všetko funguje bez problémov, ale nedarí sa mi nadstaviť, aby sa mi pilon sklápal po stiahnutí plynu. Len sa zastaví motor, ale pilon sa neschová iba vtedy, keď vypnem vysielač. Ako presne ste postupovali pri nadstavení, aby to fungovalo?...pribalený návod nepomáha. Mám vysielač Dx5e. Ďakujem
Toman
Kontaktovat uživatele:

#17 Příspěvek od Toman »

To jejich "elektronický udělátko" pro sklápění pylonu jsi nedostal? ...
meky

#18 Příspěvek od meky »

Myslýš niečo navyše mimo namontovaných vecí? Pilon inak funguje, sklápa sa po vypnutí vysielača, len sa nesklopí pri nulovom plyne. Len zastane motor. V návode ani nie je udávané, žeby to malo obsahovať niečo naviac, ale podľa návodu mi to nejak nejde nadstaviť, aby hranica "nulový plyn" znamenala zároveň sklopenie pilonu. Chcel by som vedieť ako postupovali tí čo tento model vlastnia, keď to nadstavovali.
robotmz

#19 Příspěvek od robotmz »

Mne sa niečo zdá že TULIX v RTF mal nejakú elektronickú súčiastku /mixér/ navyše oproti verzii ARF, kde sa predpokladalo že užívateľ má programovateľný vysielač a namixuje si to tam...

U tohto je to možno niečo obdobné.
ariane
Kontaktovat uživatele:

#20 Příspěvek od ariane »

Zkus stáhnout trim plynu a znovu zkalibruj regl.
meky

#21 Příspěvek od meky »

Tam mám práve ten problém pri tom kalibrovaní...v návode je ,aby pri kalibrovaní bol na začiatku plyn naplno a potom sa stiahol, ale mne pilon hneď vyskočí a motor ide naplné...neviem či robím chybu ja, alebo je problém v elektronike...preto by som rád vedel presne čo a ako, aby som to tak vyskúšal a vedel naisto v čom je chyba
ariane
Kontaktovat uživatele:

#22 Příspěvek od ariane »

Odpoj regl to od toho seqenceru a nakalibruj napřímo. Samozřejmě při vysunutém pylonu, nebo sundané vrtuli !!!!! Motor máš na páce, nebo na přepínači ? Na pátý kanál bych si dal to vysouvání pylonu manuálně. Lze to pak vysunout i zasunout jen pákou motoru, nebo vysunout ručně a pákou motoru ovládat jen otáčky, po stažení plynu ho pak opět manuálně přepínačem zatáhnout.
painkiller

#23 Příspěvek od painkiller »

Já budu ladit až dneska a zítra - chvilku mi to trvá :)
Elite (Va models),Alpha 139,Arcus E Advance na Turnigy 9XR+FrSKY - pozor, nebezpečí hloupých dotazů!
meky

#24 Příspěvek od meky »

Chcel som to na plyn, pripadá mi to fajn, keď nemám ďalší vypináč, ale sa to jednoducho stiahne, keď stiahnem plyn. painkiller popíš ako to ladíš ty...?
painkiller

#25 Příspěvek od painkiller »

Jj na plyn to neni špatný - ale udělej si tu ochranu kdybys ho náhodou nezasunul...Dneska jsem měl jen chvilku, tak jsem aspoň spároval D8R-IIPlus - byl to porod než mi došlo, že musim přepnout oba přepínače na modulu. :oops: :lol:
Teď do práce, zítra to zkusim dodělat :)
Elite (Va models),Alpha 139,Arcus E Advance na Turnigy 9XR+FrSKY - pozor, nebezpečí hloupých dotazů!
Toman
Kontaktovat uživatele:

#26 Příspěvek od Toman »

Tolik práce, já spojil 4 kábliky, a jelo to samo.... a nebo jsme si pak hrál a šlo to vyklápět polohovačem....ale to nebylo tak dobrý....
painkiller

#27 Příspěvek od painkiller »

Tak já už hlásim vše nastaveno, žádný servo nevrčí, pylon se sklápí i vyklápí plynem, ale nedaří se mi vypnout brzdu vrtule - v manuálu píšou:

2. Zapínání nebo vypínání brzdy
A) Zapněte vysílač, ovladač plynu nastavte do polohy “plný plyn”. K regulátoru připojte pohonný akumulátor, motor vydá trylek “Do Re Mi” signalizující, že napájecí napětí je v povoleném rozsahu.
B) Po 2 sekundách motor vydá dvě dlouhá pípnutí (B---- B----)
C) Po 2 sekundách motor vydá jedno krátké pípnutí (B-). Chcete-li brzdu VYPNOUT, ihned stáhněte ovladač plynu zcela dolů. Regulátor je připraven k provozu, brzda je vyřazena.
D) Po 2 sekundách motor vydá dvě krátké pípnutí (B- B-). Chcete-li brzdu ZAPNOUT, ihned stáhněte ovladač plynu zcela dolů. Regulátor je připraven kprovozu, brzda je zapnuta.

Mě se teda neozývá "dlouhé" pípnutí - ale jen krátké... Ale jinak je vše jak má být - jen prostě pokaždý zůstane brzda zapnutá...
meky

#28 Příspěvek od meky »

Takze tiez nie vsetko je tak ako ma...a to v navode pisu, ze sa pilon nebude vyklapat spravne ak nebude nastavena brzda a tebe to aj tak funguje. Musel si to vyklapanie na plyn nastavovat podla navodu, alebo si to len zapojil a automaticky to tak funguje. Ja ked som to chcel nastavit ani sa mi neozvali vsetky tie pipnutia a pilon sa vyklopil a motor siel naplne...
painkiller

#29 Příspěvek od painkiller »

To jak píšou v návodu myslej při lítání - chápeš, že se s aktivovanou brzdou pokaždý nezasune, protože se zastavuje v mezipolohách...

Od toho tam je ta možnost jí vypnout - ale jak když jejich návod nefunguje... :lol:
ariane
Kontaktovat uživatele:

#30 Příspěvek od ariane »

BRZDA musí být bezpodmínečně vypnuta, na zastavení vrtule je tam ten gumový šteft a plastový výběžek vedle !! To zaručuje že bude ve správné pozici. Regulátor doporučuji nastavovat odpojený od seqenceru, ať už kalibraci, tak i brzdu !! Vysunout si pylon, odpojit jeho servo a pak ladit regl !!! Potom už to chodí vše jak má .. Jinak Arcus startuje i ze země nádherně, na asfaltu na půl plynu, z trávy se musí na plný plyn. Už tam mám i háček na aerovleky.
Odpovědět

Zpět na „Elektrovětroně“