rctimer.com
Re: rctimer.com
Vie niekto ako obist dph a clo ked nakupujem z rctimer.com?? Keby som rozdelil objednavku na balicky do 40 eur??
nevim jak u vas, ale u nas je limit bez DPH 22EUR.
Pro clo je limit myslim 150EUR.
Pro clo je limit myslim 150EUR.
jyrry.webnode.cz
- kitemonkee
jaruj píše:Vie niekto ako obist dph a clo ked nakupujem z rctimer.com?? Keby som rozdelil objednavku na balicky do 40 eur??
Mne z rctimer.com presiel balik (cca $200) bez clenia (sem FedEx a potom tu GLS tusim). Asi sa treba vyhnut klasickej poste, bo uplne vsetko co mi prislo mimo posty (GLS, DHL, a pod) z rctimer, foxtechfpv, tarot, preslo bez clenia. Hobbyking siel tu cez postu a samozrejme som musel doplacat DPH a este celkom slusny poplatok za administrativne ukony...
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
-
JohnyzPodoli
Rctimer mě většinou do faktury píše že jde o "SAMPLE of ...", a Samply jsou od DPH osvobozené. Z Rctimeru jsem kupoval všehovšudy asi 5x, balíčky vždy kolem $150-$200 a vždy to prošlo bez cla i dph. RCtimer beru přes HonkongPost a SingapurePost - pak mi to vždy dovezla česká pošta. Teď jsem z RCtimeru vzal přes DHL Express (došlo to za 7 dní! z jejich skladu v HK), přivezlo to české DHLko, zase bez poplatků.
Zato když kupuji z Hobbykingu, tak beru přes SP a HP, z toho jsem musel 1x na poštu, asi 90Kč poplatky a připsali mi tam DHP. Bylo to asi za $180. Jinak to taky vždy dorazilo bez opruzů...
Dále beru z HiModel.com, zde mají senzačně vymakaný "podváděcí" systém, tedy že si člověk nastaví cenu zboží, ccenu dopravy - samozřejmě smyšlenou. Pak zaplatí přes PyPal na dvakrát, aby pro účel celnice měl na výpisu správnou částku. Oni nějak vygenerují fakturu tak, aby seděla.
Z HiModel.com kupuji přes Fedex Air Express, chodí to přes Peking, Honkong, Jižní Koreu a Francii do ČR - dorazí to obvykle za 7 dní... nicméně Fedex jsou looseři, i přes "upravenou" cenu asi $120, mi napařili alespoň DPH a vyčíslení DPH jim trvalo 4 dny, po asi 10 urgencích telefonem to během pár hodin dovezli...
Na druhou stranu, u HiModel je dobré, že co není skladem se jednoduše odloží a čeká to že to přibalej k další zásilce... přijde mi to lepší než i HobbyKingu...
Snad jsem pomohl. Pokud bych si mohl vybrat, asi bych nakupoval u RCtimeru, přijde mi to jako nejlepší cesta jak obejít poplatky.
Nebo máte někdo jiné zkušenosti?
Zato když kupuji z Hobbykingu, tak beru přes SP a HP, z toho jsem musel 1x na poštu, asi 90Kč poplatky a připsali mi tam DHP. Bylo to asi za $180. Jinak to taky vždy dorazilo bez opruzů...
Dále beru z HiModel.com, zde mají senzačně vymakaný "podváděcí" systém, tedy že si člověk nastaví cenu zboží, ccenu dopravy - samozřejmě smyšlenou. Pak zaplatí přes PyPal na dvakrát, aby pro účel celnice měl na výpisu správnou částku. Oni nějak vygenerují fakturu tak, aby seděla.
Z HiModel.com kupuji přes Fedex Air Express, chodí to přes Peking, Honkong, Jižní Koreu a Francii do ČR - dorazí to obvykle za 7 dní... nicméně Fedex jsou looseři, i přes "upravenou" cenu asi $120, mi napařili alespoň DPH a vyčíslení DPH jim trvalo 4 dny, po asi 10 urgencích telefonem to během pár hodin dovezli...
Na druhou stranu, u HiModel je dobré, že co není skladem se jednoduše odloží a čeká to že to přibalej k další zásilce... přijde mi to lepší než i HobbyKingu...
Snad jsem pomohl. Pokud bych si mohl vybrat, asi bych nakupoval u RCtimeru, přijde mi to jako nejlepší cesta jak obejít poplatky.
Nebo máte někdo jiné zkušenosti?
Z RCTimeru nakupuji už třetí rok a vše funguje k mé spokojenosti. Od nich jsem ještě clo ani DPH neplatil. Kdyby mi pošta neztratila od nich v červnu balíček za 200$, tak si opravdu nemohu na nic stěžovat. Teď je musím prudit přes PayPal 
JohnyzPodoli píše:Rctimer mě většinou do faktury píše že jde o "SAMPLE of ...", a Samply jsou od DPH osvobozené...
Ne. V ČR obecně platí, že pro osvobození nestačí jen pouhý nápis na balíku. To, že to propustili je jen dobrá vůle podobně jako procházejí i jiné zásilky byť jsou nad limitem DPH i když nic takového uvedeno nemají a přesto projdou, protože je prostě pustí.
JohnyzPodoli píše:Z Rctimeru jsem kupoval všehovšudy asi 5x, balíčky vždy kolem $150-$200 a vždy to prošlo bez cla i dph.
Pouhá náhoda v kombinaci se štěstím doplněná ve významné míře zejména tím, že některé eshopy jako je třeba RCTimer u celních deklarantů a celníků zatím nejsou tolik profláknuté jako některé jiné eshopy.
- koulinek
- Kontaktovat uživatele:
Já bych pomalu začal spekulovat že polevují v aktivitě. V poslední době dost objednávám malé balíky s drobnostma v hodnotě cca 20 USD z profláknutých e-shopů a domnívám se že takových je víc 
T14SG, PhoenixRC 5, Hexacopter Y6, GoPro 3 Black, FPV
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
QAV250, TF2, SWIFT2, TREX450, FunCub, SuperCub
koulinek píše:Já bych pomalu začal spekulovat že polevují v aktivitě. V poslední době dost objednávám malé balíky s drobnostma v hodnotě cca 20 USD z profláknutých e-shopů a domnívám se že takových je víc
Já ještě před pár měsíci měl z vlastní zkušenosti i z informací od několika známých zcela opačný dojem zejména u zásilek jdoucích přes Českou poštu. Spíš to vypadalo, že přiostřují jelikož oproti období zhruba před rokem se vyskytlo skoro dva až třikrát víc zadržených zásilek a zejména těch pod 22 EUR, které sice prošly bez DPH nicméně s vyžádáním dokladů k nim a následným výpalným 96 Kč. Teď se blíží dovolené a tak to možná zase zmírnili, ale po prázdninách nejspíš zase najedou na vyšší "opruzoidní" taktiku.
- kitemonkee
u mne dnes dobry, cesky postak dovezl velkou krabici (vysilacka, nabijec, atd...) z HobbyKingu v hodnote cca $200, s nalepkou "Posta Praha - Bez Cla"
tentokrat jsem zkusil Air-Parcel, na krabici je taky deklarovano "HongKong Post $250 postage paid".
tak nevim no, cim to je, minule mne za mnohem mensi/lehci (a levnejsi) krabici slusne oholili...
tentokrat jsem zkusil Air-Parcel, na krabici je taky deklarovano "HongKong Post $250 postage paid".
tak nevim no, cim to je, minule mne za mnohem mensi/lehci (a levnejsi) krabici slusne oholili...
frsky x7 & frsky xLite | telink toro & zohd orbit & hacker tomahawk.ng
kitemonkee píše:...tentokrat jsem zkusil Air-Parcel, na krabici je taky deklarovano "HongKong Post $250 postage paid". tak nevim no, cim to je, minule mne za mnohem mensi/lehci (a levnejsi) krabici slusne oholili...
Čím to je to je naprosto jasné. Je to tím, že odbavení zásilek dělají jen lidi a ti nikdy nebudou dokonalí.
Je třeba si uvědomit jeden podstatný fakt a to, že to nikdy nefungovalo tak, že by vše na co se DPH má stanovit také stanoveno bylo a nikdy to tak ani fungovat nebude.
U zásilek i když mají v celní deklaraci přímo na nich nalepené uvedenu celní hodnotu nad limitem DPH tedy nikdy není jisté zda bude či nebude stanoveno DPH. U zásilek nad limitem existuje pouze předpoklad, že by mohlo být DPH stanoveno a nic víc. Dokonce ani když si opakovaně někdo nechá poslat naprosto stejné zboží ve stejném balíku a se stejně vyplněnou celní deklarací tak se může stát, že někdy zásilka projde bez stanovení DPH a jindy ne. Stávalo se to i dříve a bude se to stávat i nadále tj. v tomto ohledu to není žádná změna. Jediné co se mění je četnost těchto případů v závislosti na vytíženosti lidí, kteří celní odbavení zabezpečují.
Když je na zásilku stanoveno DPH je to pro celníky obecně víc práce. Takže to do jisté míry vždy funguje jako pomyslné kolo štěstí či spíš smůly. Řada zásilek je prostě celníky uvolněna do volného oběhu bez ohledu na limity. V době když mají více času tak může být DPH stanoveno u většího počtu zásilek a naopak v době kdy mají méně času jako třeba v době dovolených apod. zas může docházet k tomu, že větší počet zásilek propustí bez stanovení DPH i bez cla i když ty zásilky na sobě budou mít v celní deklaraci přímo uvedenu hodnotu vyšší než je limit.
Sam jsem vcera objednal z rctimer ram hexakoptery RCT800 + motory + regly a vrtule celkem za 287 dolaru,balik ma 2.4 kg,tak cekam,ze asi budu platit clo i DPH.
Je to zatim muj prvni nakup z rctimer,no necham se prekvapit.
Je to zatim muj prvni nakup z rctimer,no necham se prekvapit.
Chtěl bych si objednat zboží z rctimer, bude to můj první nákup z tohoto obchodu a potřeboval bych radu. Při vyplňování adresy nikde není kolonka pro město. Píšete ho do stejné kolonky s ulicí?
myslim si,ze tam je kolonka city.
jinak dnes dorazil balik z rctimeru,zatim nejrychlejsi doprava z ciny.
v sobotu 13-teho obednano a zaplaceno a dnes DHL dorazil s balikem.
Jen jsem podiveny tim,ze jsem platil postovny jen 2 dolary a bylo to tady rychlejc nez po evrope.
No asi nejakej cinan s ryksou proste makl a dovezl to rychle ke mne pred dvere.
Jeste dnes po praci jsem trochu makl a zapracoval na utrobach baliku z rctimer,tady je vysledek.
jinak dnes dorazil balik z rctimeru,zatim nejrychlejsi doprava z ciny.
v sobotu 13-teho obednano a zaplaceno a dnes DHL dorazil s balikem.
Jen jsem podiveny tim,ze jsem platil postovny jen 2 dolary a bylo to tady rychlejc nez po evrope.
No asi nejakej cinan s ryksou proste makl a dovezl to rychle ke mne pred dvere.
Jeste dnes po praci jsem trochu makl a zapracoval na utrobach baliku z rctimer,tady je vysledek.
Právě že položku city tam nevidim.
No já jsem město dopsal do "adress" za ulici , tak uvidíme , jak mi to dorazí.
Spíš mě trochu vyvádí z míry, že místo "stát" je tam nějaká "area".
Doufám , že to dorazí...
Consignee Address: Debílkova 2051/6 , Knedlikov 1
Spíš mě trochu vyvádí z míry, že místo "stát" je tam nějaká "area".
Doufám , že to dorazí...
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K