Soustružení

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Bozha

Soustružení

#1 Příspěvek od Bozha »

Vyrizeno...

Páni (a dámy), našla by se dobrá duše, která by mi vysoustružila vehement podle přiloženého náčrtu? Je to jeden kus, materiál něco voděodolného a pevného - nerez, mosaz, v nejhorším snad i nylon.

Je to osazení pod stojánkovou baterii na umyvadlo, soudruzi originální kroužek navrhli tak geniálně, že se velmi rychle zdeformoval (OK, výrobce nepočítal s malými dětmi co rvou za baterii jako za regulátor na parní lokomotivě :D ) - vyhazovat celou baterii a kupovat novou mi přijde fakt trapné, až na ten pitomý kroužek je fajn a slouží dobře.

Pohybuju se normálně po Praze, ale výměna poštou je taky možná. Náklady respektuju, pokud se zásadně nepřiblíží nové baterii :D
Přílohy
Osazeni_na_umyvadlo_2013-07-09.zip
SVG verze
(83.07 KiB) Staženo 76 x
Osazeni_na_umyvadlo_2013-07-09.pdf
PDF verze
(10.58 KiB) Staženo 194 x
Naposledy upravil(a) Bozha dne úte 16.07.2013 9:07, celkem upraveno 1 x.
tyci

Re: Soustružení

#2 Příspěvek od tyci »

Soustruh sice nemam ale pokud ti zbil ten vymačkanej díl tak bych ti z toho udelal formu a muzes si to odlejt např z uhlíku.nebo to mam i nejaký poliuretany.ty ale nebudou tak pevný
pert
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od pert »

Prosím o doplnění hodnoty. A co dural nebo hliník? Předpokládám že máš chromovanou pákovku a vyleštěnej dural je "skoro" to samé.
Přílohy
1.jpg
Naposledy upravil(a) pert dne stř 10.07.2013 11:39, celkem upraveno 1 x.
Tsisters

#4 Příspěvek od Tsisters »

Ten údaj tam je, odsazení je 3,0mm tak že chybějící hodnota je 29,0mm
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Bozha

#5 Příspěvek od Bozha »

pert píše:Prosím o doplnění hodnoty. A co dural nebo hliník? Předpokládám že máš chromovanou pákovku a vyleštěnej dural je "skoro" to samé.

Ahoj, ano 29 mm. Dural prosím ne - jde o to že původní kroužek byl IMO právě z hliníku (a pak pochromován); bohužel jsem ho už vyhodil. Další věc je že bez eloxace se obávám že bude brzo okolo takový ten bílý sajrajt.
VTjr

#6 Příspěvek od VTjr »

Z těch matrošů co napsal jedině nerez popř. mosaz (ale ta rychle zajde a bude na pohled hnusná časem zelená). Na vodařinu v žádném případě slitiny Al! Ač se to nezdá a většina lidí pokládá Al za korozi odolný materiál, tak to platí jedine ve vzduchu (podle možnosti suchém). Jinak Al a jeho slitinám vadí jak kyseliny tak zásady (tedy i mýdla!). Krom toho voda ve vodovodních potrubích je chlorována, a ten Cl reaguje s vodou tak, že vzniká atomární kyslík O1 (ten zabíjí mikroby) a HCl. Čili voda ve vodovodu je velmi zředěná kyselina chlorovodíková (solná). Ta lidskému organismu v tak malé koncentraci nevadí (v žaludku ji máme mnohem koncentrovanější), ale hliníku při dlouhodobé expozici vadí dost. A když si ještě uvědomíme, že Al tvoří s ostatními kovy v instalaci docela slušný pár elektrod pro galvanický článek, tak ve vhodném elektrolytu (a to ta pitná voda nepochybně je) dochází ještě i k elektrolytické korozi. Výsledkem je, že po dost krátké době jsou hliníkové díly prožrány jako houba skrz-naskrz a jednak tím naboptnají (nejdou pak uvolnit, když mají závit a jsou někam našroubovány) a taky se rozpadají (doslova se drolí).
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
VTjr

#7 Příspěvek od VTjr »

Bozha píše:Ahoj, ano 29 mm. Dural prosím ne - jde o to že původní kroužek byl IMO právě z hliníku (a pak pochromován); bohužel jsem ho už vyhodil. Další věc je že bez eloxace se obávám že bude brzo okolo takový ten bílý sajrajt.

Já bych spíš tipoval, že byl ze Zinku, ale pro něj z hlediska odolnosti a působení vody platí fakticky to samé, co jsem napsal o hliníku.
Jedině nerez bych doporučil. Bohužel, se špatně soustruží a jinak obrábí. :( Některé plasty taky nemají rády vodu (třeba polyamid taky boptná) navíc jsou pružné a deformují se.
Neviem byť stručný :(, ale mnohé myšlienky sa dvoma slovami povedať nedajú :)
ARK
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od ARK »

Já jsem měl taky prasklý kroužek pod baterii a nový jsem koupil v OBI asi za 50 Kč. Prodávali to tam jako náhradní díl.Kupoval jsem to asi v dubnu letošního roku, jo a bylo to včetně těsnění co je pod tím kroužkem.
Bozha

#9 Příspěvek od Bozha »

Hledáním kroužku jako náhradního dílu jsem zabil poslední tři měsíce (v dosahu mám OBI, Hornbach, Baumax i Bauhaus), buďto nepasoval nebo pasoval ale byl z plastu... takže po týdnu baterie zase v jiné než svislé poloze :twisted: Proto ultimátní řešení...
jakub37

#10 Příspěvek od jakub37 »

Jestli máš ještě zájem, tak ti to udělám z nerezu.
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
Bozha

#11 Příspěvek od Bozha »

Odeslána SZ :D
jakub37

#12 Příspěvek od jakub37 »

Poslal jsem ti SZ.
Jeti DC-24, Element F5J, Enjoy3, Piper 2,8
lodě Tito Neri, Smit Japan, Parat, Ragazza, Genesis.
Bozha

#13 Příspěvek od Bozha »

Děkuji uživatelům milosh187 a jakub37 za vyrobení kroužku. Sice mám teď dva, ale lepší než žádný :D
Odpovědět

Zpět na „Smetiště“