m.fuka píše:ve správci mám u disků dva kousky frsky taranis usb device
SZ
m.fuka píše:ve správci mám u disků dva kousky frsky taranis usb device
petrfm píše:...Proto by mne zajimalo, zda mate vyzkousene mereni proudu treba pri odberu >10A. Da se na to spolehnout? Jaka tam je priblizne chyba, kdyz porovnate odebrany proud v mAh z akumulatoru na telemetrii a potom na nabijecce pri dobiti?
petrfm píše:Vcera jsem se konecne dokopal a neco si o taranisu precetl a je to LUXUS
Jeste se zeptam, koukal jsem na videich, ze treba proudove cidlo ma nejaky drift okolo nuly a ze to neni uplne presne (merit proud na setiny amper mi prijde odvazne). Proto by mne zajimalo, zda mate vyzkousene mereni proudu treba pri odberu >10A. Da se na to spolehnout? Jaka tam je priblizne chyba, kdyz porovnate odebrany proud v mAh z akumulatoru na telemetrii a potom na nabijecce pri dobiti?
Standa Stuchlý píše:pánové, měl bych dotaz. Jak máte řešené zafixování antének přijímače v trupu?
janekx píše:Ja uz asi vim cim to je ale nechci se k tomu vracet a unavovat zde forum zbytecnostmi.
mirek100 píše:...snímač FAS100...
petrfm píše:
S tim prenosem a zaokrouhlenim mas pravdu. Nevim, jaka je latence te telemetrie a jak rychle vlastne to cidlo vzorkuje, ale uz timhle se do toho zanasi nejaka chyba. Mozna mohli nechat ten vypocet odebrane kapacity na tom senzoru a prenaset dolu uz jenom hodnotu. Tak by se dalo vzorkovat opravdu rychle a merit presne a takove cidlo - klidne drazsi, by dokazalo nahradit presny logger s moznosti zobrazeni na vysilacce.
Nedalo by se to obejit nejakou jinou, volnou hodnotou te telemetrie? Ktera by zobrazovala staticky udaj, zasilany z toho cidla? Proste by vysilacka nic nepocitala, jen zobrazovala? To by se asi muselo emulovat nejake uplne jine cidlo, ze?
petrfm píše:
Takhle by to slo asi naroubovat na nejake jine cidlo, treba jako hodnotu napeti, nebo vysku, nebo...
petrfm píše:Zrovna na to koukam, smartport to uart prevodnik... A daji se ta data zobrazit na taranisu, nebo ma taranis nejaky port, kam pripojim svoje zarizeni a on mi na nem zpristupni ty pakety? Nedaji se treba ukladat na SD kartu? To by bylo reseni...
janekx píše:Takhle by to slo asi naroubovat na nejake jine cidlo, treba jako hodnotu napeti, nebo vysku, nebo...
A neni tohle ta programatorska prasarna? Promin musel jsem