Igor659 píše:Pořád se nemůžu rozhodnout, co menšího na lítání s batohem pořídit. Už déle si prohlížím i modely od ŠADu. Jen na pohodové polítání s občasným tréningem základní akrobacie. Má představa je Z-50, která má snad dost široký trup, aby po vydlabání ještě něco zůstalo, co bude držet model pohromadě. Navíc křídlo bych po vyztužení dvěma uhlíkovými dráty a osazení dvou serv křidélek k trupu přilepil napevno. To by taky na pevnosti přidalo. Uhlíkový podvozek bych přišrouboval na snadné sundávání, podle toho, na jakém povrchu bych lítal.
Měli jste někdo tento model. Jak to lítá, je to dobrý tip, nebo je to slepá ulička a budu se s tím jen trápit. Nikde jsem zatím nenašel nějaké zkušenosti ze stavby a lítání. Na trubce je pár videí, ale z toho se nedá celkem nic vysledovat. Za letu vypadá pohledně, to by se mi líbilo. Ale netuším, jak se bude chovat třeba ve větru do 5m/S. Bezvětří se tu téměř nevidí, musíme lítat i když trochu fouká. Děkuji za rady i postřehy.
O Z-50L od ŠADu je zde na foru samostatné vlákno, kde se dozvíš více. Každopádně 110 cm rozpětí je třeba pro mě už docela dost. Mám od ŠADu jejich mustanga a to je opravdu pohodové éro...nějakou akrobacii s tím také zalétám...jen je to tupější na směrovku. Veškeré vybavení mám schované v trupu, křídla bez výztuh (výztuha jen trupu, ale dle mého celkem zbytečná + výztuha výškovky, která se určitě hodí). Zlína bych jsem se nebál...létání v 5m/s se také dá...bude záležet pak na váze a vybavení...
viewtopic.php?f=15&t=7778&hilit=Zlin+z+50