DJI - F305, F306, F308 Phantom 2
-
Václav Procházka
Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D
texmur : nepřísluší mi hodnotit obsah tvých záběrů, nicméně si neodpustím komentář.
Nad silnicemi, tratí , obytnou zonou se z bezpečnostních důvodů nelétá. Navíc pokud někoho na.ereš a vyfotí tě, že mu létáš nad pozemkem a pošle to na úřad pro ochranu osobních údajů, tak úřad začne konat a můžeš z toho mít veliké problémi.
ČT za podobné záběry z dronu, dostala před měsícem 2 mil. pokutu. Doporučuji prostudovat doplněk X respektivě informace, vydané tento měsíc.
Nad silnicemi, tratí , obytnou zonou se z bezpečnostních důvodů nelétá. Navíc pokud někoho na.ereš a vyfotí tě, že mu létáš nad pozemkem a pošle to na úřad pro ochranu osobních údajů, tak úřad začne konat a můžeš z toho mít veliké problémi.
ČT za podobné záběry z dronu, dostala před měsícem 2 mil. pokutu. Doporučuji prostudovat doplněk X respektivě informace, vydané tento měsíc.
- gardenroute
Nezapomeň na přepnutí Asistenta do režimu NAZA, a upgraduj na nejnovější FW, ten by měl odstranit ten problém v IMU (opravdu ne GCU), který způsobuje "blbé" chování gimbalu. A pokud Ti radili "kalibrovat gimbal", tak to je hodně divná rada, protože kalibraci gimbalu (např. nakloněný horizont) dělá jen DJI servis v Německu (se kterým jsem si o tom dopisoval), a v Telinku to dobře vědí. Nevím, co tou kalibrací tedy mysleli. Asi jste si nerozuměli, a o tom problému s tím trhavým pohybem gimbalu už také vědí, ale před pár týdny ještě nevěděli, když jsem je na to upozorňoval...salamander píše:Páni potrebujem poradiť .Prišiel mi Phantom 2 s gimbálom , nahodil som kameru a zapol vysielačku a potom Phantoma. Kamera na gimbále sa sklonila dolu asi 30st.uhol , na páčku reagovala skokovo , kolmo dolu a naspäť do toho uhlu 30 stupňov . Volal som do Telinku a tam mi povedali že mám s kalibrovať gimbál . Stiahol som Win Driver a obslužný software DJI Phantom asistant 2.0 . Stiahol som aj DJI Zenmuse H3-2D assistant 1,02 .
Problém je v tom že som išiel podľa návodu , pripojenie stroja na počítač ale ten ako keby ho nevidel, skúšal som to viac krát a nič. Pritom starý Phantom išiel na PC pripojiť bez problémov . Poradte mi niekto postup ako na to .
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
už jste updatli na nový firmware?
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
-
salamander
Štve ma to keď Telink píše že dodá stroj komplet aj s najnovším update a netreba nič nastovovať a všetko bude fungovať .
Gimbál na výkyvy fungule , teraz kamera stojí rovno a na pohnutie páčkou ide kolmo dole a naspäť do roviny , ale nereaguje plynule .
Napíšte mi po lopate čo mám robiť lebo už som poriadne naštvaný , zo starou P1 som nemal žiadne problémy .
Už s Telinku nič neobjednávam aby som sa potom musel s tým babrat a nastavovať .
Gimbál na výkyvy fungule , teraz kamera stojí rovno a na pohnutie páčkou ide kolmo dole a naspäť do roviny , ale nereaguje plynule .
Napíšte mi po lopate čo mám robiť lebo už som poriadne naštvaný , zo starou P1 som nemal žiadne problémy .
Už s Telinku nič neobjednávam aby som sa potom musel s tým babrat a nastavovať .
Já teda nemám phantoma a neznám vlastnosti jeho TX, takže odpověď jenom hádám, ale píšeš "na pohnutie páčkou". Máš na mysli přepnutí nějakého přepínače? Pokud ano, tak je to celkem jasné, přepínač má jenom dvě (nebo tři) polohy, takže kamera bude mít taky tak. Pokud ovládání kamery nebude na nějakém proporcionálním kanálu, tak se nikdy plynule hýbat nebude.
-
filmarik123
2.0 som dal pred par dnami a asi 1,5 hodiny s nou aj polietal...
v asistentovi pribudol Limits, mam nastavene 100m odo mna a 50 hore. Ale pocas letu som tak daleko ani nebol,tak neviem ci to fakt funguje...
Ale ubudlo nastavenie gimbalu. Je tam len kalibracia,ta zalozka z hodnotami reakcii tam uz nie je...
pri vzlete uz nereaguje tak svizne ako zo starym firmware. Vtedy stacilo dat trochu viac "plynu" a bol na piatom poschodi. Teraz knipel nadoraz a ide tak vlacne hore. Dnes poobede tu zacalo viac pofukovat a mal som obavu,ci neskrknem. Ale dalo sa...
pocas letu nic co by vybocovalo z normalu. Akurat CL . Asi tym vetrom,ale ak pocas letu napr. vpred ,som zacal pomaly rotovat ,tak ho to zacalo odnasat vlavo. Dost vyrazne. No vietor fukal tym smerom,tak pojdem skusit az nebude fukat...
Pristavam do ruky,tak to avizovane zlepsenie pristania som neskusil. Vydrz baterii ostala. Aspon myslim,lebo teda dost pofukovalo, lietal som okolo dost divoko, gopro nahravala a mam nejakych 21 a 22 minut z bateriek. Co bolo aj predtym...
Zatial tolko...
v asistentovi pribudol Limits, mam nastavene 100m odo mna a 50 hore. Ale pocas letu som tak daleko ani nebol,tak neviem ci to fakt funguje...
Ale ubudlo nastavenie gimbalu. Je tam len kalibracia,ta zalozka z hodnotami reakcii tam uz nie je...
pri vzlete uz nereaguje tak svizne ako zo starym firmware. Vtedy stacilo dat trochu viac "plynu" a bol na piatom poschodi. Teraz knipel nadoraz a ide tak vlacne hore. Dnes poobede tu zacalo viac pofukovat a mal som obavu,ci neskrknem. Ale dalo sa...
pocas letu nic co by vybocovalo z normalu. Akurat CL . Asi tym vetrom,ale ak pocas letu napr. vpred ,som zacal pomaly rotovat ,tak ho to zacalo odnasat vlavo. Dost vyrazne. No vietor fukal tym smerom,tak pojdem skusit az nebude fukat...
Pristavam do ruky,tak to avizovane zlepsenie pristania som neskusil. Vydrz baterii ostala. Aspon myslim,lebo teda dost pofukovalo, lietal som okolo dost divoko, gopro nahravala a mam nejakych 21 a 22 minut z bateriek. Co bolo aj predtym...
Zatial tolko...
P2, Antigravity, H3-2D, R7003 , 14SG
Jaké nastavení warp stabilizace v adobe premiere používáte?
Zkoušel jsem stabilizovat video kde vinnou větru a ne zcela ideální pilotáže byly prudší pohyby v YAW ose a stabilizace sice OK ale přidalo to jello efekt který na originál videu nevidím.
Je zde spousta nastavení tohoto filtru (stahoval jsem jen smoothness z defaultních 50% na 20%)
Zkoušel jsem stabilizovat video kde vinnou větru a ne zcela ideální pilotáže byly prudší pohyby v YAW ose a stabilizace sice OK ale přidalo to jello efekt který na originál videu nevidím.
Je zde spousta nastavení tohoto filtru (stahoval jsem jen smoothness z defaultních 50% na 20%)
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
- gardenroute
Po aplikaci minulého FW se tilt gimbalu po.urvil, tzn. že se jeho krásně měkký a plynulý pohyb změnil na trhavý a velmi tvrdý, upozorňoval jsem na to již dříve, aby jste neaplikovali poslední FW pro Zenmuse, upozorňoval jsem na to osobně i hochy v Telinku (asi před měsícem!), kteří to vůbec netušili. Je to nějaký problém v IMU, nicméně jsou informace, že poslední FW pro P2 už to pořešil... Před vydáním tohoto update se to řešilo pomocí zpětného downgrade FW pouze pro IMU (ne pro GCU!). Pokud to nepomůže, řešil bych to buď reklamací (vrácením) prodejci, aby Ti dodali správně funkční gimbal, příp. kontaktem na DJI support v Německu ([url=support2.europe@dji.com]support2.europe@dji.com[/url], obrať se přímo na Karl Dill), kde jsou celkem ochotní.salamander píše:...Gimbál na výkyvy fungule , teraz kamera stojí rovno a na pohnutie páčkou ide kolmo dole a naspäť do roviny , ale nereaguje plynule...
No jak jsi uhodl, opravdu hádáš špatně, Phantom Tx má 7. proporcionální kanál pro ovládání tiltu gimbalu (tzn. jeho náklonu pomocí skryté páčky vespodu), který dosud byl velmi měkký, plynulý se soft dojezdy, jak si natáčení videa diktuje. Chybou minulého FW se to změnilo, bylo to velmi kritizováno. Neviděl jsi žádná videa ze Zenmuse na Phantomu, ve kterých je to krásně demonstrováno ?dt píše:...Já teda nemám phantoma a neznám vlastnosti jeho TX, takže odpověď jenom hádám, ale píšeš "na pohnutie páčkou". Máš na mysli přepnutí nějakého přepínače? Pokud ano, tak je to celkem jasné, přepínač má jenom dvě (nebo tři) polohy, takže kamera bude mít taky tak. Pokud ovládání kamery nebude na nějakém proporcionálním kanálu, tak se nikdy plynule hýbat nebude....
- gardenroute
Zkus standardní nastavení po vložení filtru, a nastav na 22%. Velké výkyvy v YAW Ti to samozřejmě už nenarovná bez deformací obrazu. Při tomto nastavení by se žádné JELLO objevovat nemělo, to se ale obvykle objeví, když na Y.T. povolíš jejich postprocess stabilizaci, to potom vypadá spíše jako po aplikaci LSD, než stabilizacetexmur píše:Jaké nastavení warp stabilizace v adobe premiere používáte? Zkoušel jsem stabilizovat video kde vinnou větru a ne zcela ideální pilotáže byly prudší pohyby v YAW ose a stabilizace sice OK ale přidalo to jello efekt který na originál videu nevidím. Je zde spousta nastavení tohoto filtru (stahoval jsem jen smoothness z defaultních 50% na 20%)
má někdo odvahu zkusit novou baterii 5400mAh na P2?
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=171284975286&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en
http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=171284975286&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en
gardenroute píše:No jak jsi uhodl, opravdu hádáš špatně, Phantom Tx má 7. proporcionální kanál pro ovládání tiltu gimbalu (tzn. jeho náklonu pomocí skryté páčky vespodu), který dosud byl velmi měkký, plynulý se soft dojezdy, jak si natáčení videa diktuje. Chybou minulého FW se to změnilo, bylo to velmi kritizováno. Neviděl jsi žádná videa ze Zenmuse na Phantomu, ve kterých je to krásně demonstrováno ?
OK, zase jsem chytřejší.
- gardenroute
Nový fw pro P2 má kontrolu na neoriginální baterii, takže pozor na to...myslím, že nebude správně funkční kontrola jejího stavu...(ačkoliv na té eBay stránce funkčnost s fw 2.00 potvrzují)texmur píše:má někdo odvahu zkusit novou baterii 5400mAh na P2? http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=171284975286&fromMakeTrack=true&ssPageName=VIP:watchlink:top:en
-
filmarik123
nie, ani 2.0 firmware pre P2 ten pohyb neporiesil. Stale je to tvrde,rychle...
P2, Antigravity, H3-2D, R7003 , 14SG
Zkus standardní nastavení po vložení filtru, a nastav na 22%. Velké výkyvy v YAW Ti to samozřejmě už nenarovná bez deformací obrazu
ještě dotaz - jak nastavit stabilizaci na všechny části klipu najednou (po střihu tam je třeba 10 částí a nevím jak dát analyzovat vše najednou - analýza je totiž časově velmi náročná - tak abych to mohl aplikovat a jít od počítače) Když to postupně aplikuji na jednotlivé úseky tak někdy při pátém je už počítač tak výkonově zahlcený že skoro nereaguje - musím počkat až to dopočítá a pak zadat dalších 5 částí klipu atd...
Jde mě o to že bych potřeboval nastavit na jednotlivé části klipu warp stabilizer (třeba s různými nastaveními) a pak dát najednou analyzovat vše.