Logo 600 - zkusenosti I
Re: Logo 600 - zkusenosti
Nemal by som sa tu este viac zhovadovat ale tak pridam este jednu perlicku na pobavenie
Na tie 2 vzpery chvosta treba pri skladani na oba konce nalepit tie plastove uchyty.Na zaciatku tycky maju byt vertikalne a na konci zase horizontalne.No jasneze som to nalepil obe rovnako a na oboch tyckach.Musel som to pri konci urezat a vyvrtat novy otvor do toho uchytu.Toto riesenie ma vsak napadlo az po tom, co som to nasilu kliestami skusil vytocit, pricom sa miestami trosku rozstiepila pozdlzne ta karbonova tycka, ale zachranil som to sekundakom
Dufam, ze viac pruserov si uz nevyrobim, musim byt pozornejsi 
No Logo ma 5 dielov, ty si zatial 3 ci 4 namontoval zle, uz ti tam nastastie vela priestoru na dalsie omyly nezostava
.
rcblog.houseofcode.eu
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Nebudte hnusni...
Tak treba to neni zrovna technicky typ, prvni velka helina, mozna vubec prvni co sklada. Je tam nervozita.... Od toho je tu forum aby se zeptal. A vytre vam zrak zase ve svem oboru.
Pro me je daleko horsi treba takovej namachrovanec co si mysli ze zna vsechno. Neprizna svoji chybu a svadi to pak na kde co.
Tak treba to neni zrovna technicky typ, prvni velka helina, mozna vubec prvni co sklada. Je tam nervozita.... Od toho je tu forum aby se zeptal. A vytre vam zrak zase ve svem oboru.
Pro me je daleko horsi treba takovej namachrovanec co si mysli ze zna vsechno. Neprizna svoji chybu a svadi to pak na kde co.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
Peter, nik nie je hnusny, robim si srandu, nie je to myslene v zlom. Velka ci mala heli ... je to uplne jedno. Logo ma 5 dielov no ... a teraz si skus predstavit skladanie Kasamy
.
rcblog.houseofcode.eu
Já fakt nevím , podle mě se logo staví samo. Do jedný půlky prdneš ložiska , lože motoru, vložky nad a pod ocasní trubkou, kladky řemenu , zaplácneš to druhou půlkou, sešroubuješ a rám je hotovej.
Tak určitě , kdo v tom hledá složitosti , ten je najde.
Tak určitě , kdo v tom hledá složitosti , ten je najde.
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
Toto je moj druhy vrtulnik co skladam.Trex500 mi trvalo zlozit a osadit elektronikou cca 40hodin cisteho casu.S tymto logom som zatial na cca 10hodinach.
Ps. do tych casov zapocitavam aj zorientovanie sa v manualy a vyhladanie prislusnych dielov,opatovne rozobratie v pripade zistenia chybicky, proste cas co sa venujem vsetkym veciam okolo stavby
Ps. do tych casov zapocitavam aj zorientovanie sa v manualy a vyhladanie prislusnych dielov,opatovne rozobratie v pripade zistenia chybicky, proste cas co sa venujem vsetkym veciam okolo stavby
V tom souhlasím , pěčlivost je na místě, kde se šroubuje kov na kov = loctite. Dotáhnout... citovka , sledovat souosost... atd
Ale pozor , furt je tu možnost tu pečlivost přehnat, nějakej ten marwinův zákon.. Těžko se to popisuje , ale opravdu se to stává. OPR tak začínal taky
Ale pozor , furt je tu možnost tu pečlivost přehnat, nějakej ten marwinův zákon.. Těžko se to popisuje , ale opravdu se to stává. OPR tak začínal taky
Frsky X10S Carbon
krtek2k píše:Ale pozor , furt je tu možnost tu pečlivost přehnat, nějakej ten marwinův zákon.. Těžko se to popisuje , ale opravdu se to stává.
Presne tak, netreba to prehanat, lebo potom sa to cele "PREMYSLI" a je to na prd ... poznam
rcblog.houseofcode.eu
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Chyby delame vsichni. Vzpominam jak mi Petr Novotny vypravel jak si namontoval rotorove listy obracene a pak se divil ze se helina nechova podle jeho predstav. Pry to ale letelo... 
Chcem sa spytat ako volne sa maju otacat tie vodiace kladky pre remen?Pretoze tie moje nejdu volne.Pod pojmom volne si predstavujem, ze ak po tom brnknem prstom tak sa to toci este nejaku chvilku.V mojom pripade sa to hned zastavi.Je toto ok ci nie?Teoreticky by to aj mohlo byt ok, kedze tam chyba zotrvacna sila, lebo ta kladka je z umelej hmoty a skoro nic nevazi, ci?
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Na hrideli u tech kladek mas plastove krouzky. Z obou stran. I ty maji osazeni aby se dotykaly jen vnitrnich krouzku lozisek. Stejny system jako s tim krouzkem na hlavni hrideli. Mas ty krouzky spravne ?
ano to som si v navode vsimol a urobil som to tak, ale mozem to este pre istotu skontrolovat, hadam to bude mozne bez rozobratia
- pkotatko
- Kontaktovat uživatele:
Kladky se daji vyndat bez rozebrani ramu. Zkontroluj to a pokud je to slozene dobre, tak to neres. Musi se tocit volne, ale nejaka setrvacnost tam samozrejmne neni.
Tak potom super, uz som sa videl ako to zase rozoberam
diky
1.Takze vcera po 4h premyslania + montaze-demontaze pohonu som dospel k tomu, ze drzat sa manualu v tomto pripade sa neda.Nesiel mi dopasovat pastorok k hl.kolu, pretoze podpora pastorku uz nedovolovala spustit ho nizsie (bolo to potrebne pri dopasovani k hl.kolu).V manuali stoji, ze dat 2x podlozku o hrubke 0.5mm (spolu 1mm) nad remenicu:
Avsak potom je hl.kolo voci pastorku nizsie a vyssie sa neda posunut, lebo mu v tom brani umiestnenie remenice.Tak som v stavebnici nasiel 1 podlozku o hrubke 0.3mm a vymenil som ju za tie 2x0.5mm.Tymto sa mi podarilo splnit podmienku vzajomneho zrovnania pastorok a hl.kolo.
2.Chcem sa opytat ci je v poriadku ak mi remen neprechadza stredom tych 2 napinacich kladiek, ale je posunuty k ich spodnemu okraju asi takto:
Avsak potom je hl.kolo voci pastorku nizsie a vyssie sa neda posunut, lebo mu v tom brani umiestnenie remenice.Tak som v stavebnici nasiel 1 podlozku o hrubke 0.3mm a vymenil som ju za tie 2x0.5mm.Tymto sa mi podarilo splnit podmienku vzajomneho zrovnania pastorok a hl.kolo.
2.Chcem sa opytat ci je v poriadku ak mi remen neprechadza stredom tych 2 napinacich kladiek, ale je posunuty k ich spodnemu okraju asi takto: