DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
gardenroute

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#1081 Příspěvek od gardenroute »

Petr_K píše:Včera jsem byl odpoledne trochu zalítat a musím konstatovat, že to klesání 2m/s je šíleně pomalé. Vystoupal jsem do 500m celkem za krátkou chvilku, ale dostat to zpět dolů bylo fakt nekonečné.
Byl tam i kamarád s Walkerou 350 a ten když to pustí dolů, tak to je jiný kalup (mě se z té rychlosti vždy pomalu zastaví srdce) ... na můj vkus to bylo až moc a kdyby Phantom šel dolů alespoň poloviční rychlostí Walkery, tak by to bylo fajn, ty 2m/s je fakt moc málo a nepomůže tomu vůbec nic.
Musíš Petře nechat "chytrou" baterii vybít aspoň na 1.level ochrany, potom to půjde docela rychleji (na 2. level už to bude celkem svižný kalup) :mrgreen:

Nejen Walkera (je to ta z PPPPP ?), ale i P1 (či P2ky se starším FW) umí klesat velmi rychle a velmi stabilně. Toto je bohužel cena za létání s přetíženou kachnou, kterou si DJI hlídá záda před těmi pády při klesání ... :(

Je to tak pomalé jen při přímém vertikálním klesání (proč takto případně vůbec klesat ?), nebo i při současném dopředném letu ?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#1082 Příspěvek od Petr_K »

Ahoj Petře, už jsi zpět doma? Jak bylo, bude video? 8)

gardenroute píše:Musíš Petře nechat "chytrou" baterii vybít aspoň na 1.level ochrany, potom to půjde docela rychleji (na 2. level už to bude celkem svižný kalup) :mrgreen:

Klesal jsem asi tak při +/- 50% stavu baterie, zkoušel jsem i na ATTI, také při současném letu vpřed, ale ta rychlost dle iOSD je stále stejná od 1,9m/s - 2,1m/s.

gardenroute píše:Walkera (je to ta z PPPPP ?)

jj, to je ona, tehdy ještě nějak nefungovala, ale teď už občas i letí, ale na Phantoma to jinak nemá.

gardenroute píše:... ale i P1 (či P2ky se starším FW) umí klesat velmi rychle a velmi stabilně.

Já si pamatuji jak to klesalo na firmware v.2 ... a nedovedeš si představit, jak mě vždy štve, že jsem přešel na vyšší firmware. Dnes se již na firmware v.2 nelze vrátit :(
gardenroute

#1083 Příspěvek od gardenroute »

Petr_K píše:...Ahoj Petře, už jsi zpět doma? Jak bylo, bude video? 8) ...
Jo už jsem, až na to tornádo (bylo vyfocené i v českém Blesku :D a snad i na Nově), které nám proletělo přímo Orebičem (kde jsem již každoročně u známého ve vile přímo u moře) a zdevastovalo pár domů nedaleko trajektového přístavu to bylo fajn. My jsme ho ale bohužel neviděli (ačkoliv profičelo asi 60 metrů od nás :!: ), byli jsme zalezlí ve vile:( A to jsem měl Ptaaka sebou - toho do tornáda asi ještě nikdo neposlal... :mrgreen:

Jo a aby toho nebylo dost, historie se opakuje (viz africká anabáze s mojí novou Galaxy S4kou v mém africkém blogu), i tentokráte technologie nezklamaly, a definitivně mě tam chcípla náhradní stará N8ka, kterou jsem překlenul dobu, než si koupím nový telefon. Takže doma již čekala nová Galaxy S5, doufám, že zas nepůjde někde do další duny 8O

Video - snad co nejdřív (pozastavím i práce na dalších afrických epizodách), už to mám v počítači... :)
Naposledy upravil(a) gardenroute dne ned 03.08.2014 20:37, celkem upraveno 1 x.
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#1084 Příspěvek od Petr_K »

Petře, tak to bylo zážitků ... toho tornáda bylo asi škoda, protože vidět ho naživo by byla jiná, ale co naděláš.
... ty telefony, to je nějaké prokletí :lol:
Budu se těšit na video z Hrvatska ... už jsem tam srááášně dlouho nebyl, tak jsem zvědavý :wink:
tomi79rv

Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D

#1085 Příspěvek od tomi79rv »

P2 už s antigravity motormi a antigravity vrtuľami. Gimbal podložený ešte s štuplami do ucha... Pretože zatiaľ nemám vyvažovačku na P2 vrtule, tak som nevedel zistiť, či je Jello efekt spôsobený práve nevyváženými vrtuľami. Jello efekt miestami pretrvával a tak som vytiahol zo šuflíka drahé antigravity vrtule, ktoré sú bezchybné čo sa týka kvality a vyváženia. Zatiaľ som dal len jeden krátky let v tejto kombinácii, pretože som nevedel ako sa bude správať stroj. Dávať filter na objektív zatiaľ považujem ako poslednú možnosť ak to nebude lepšie.
Přílohy
20140804_084605.jpg
20140804_084520.jpg
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
mouchanek

#1086 Příspěvek od mouchanek »

Dneska mi přišel držáček monitoru a ještě bych potřeboval poradit s anténama na FPV, mám Boscam 400mW a anténa z Číny se mi zlomila po tom pádu takže mám jen obyčejné proutky, jaké mám koupit abych je měl doma co nejdříve? Chtěl bych je příští týden vzít do Rumunska a úplně jsem na ně zapomněl :(
tomi79rv

#1087 Příspěvek od tomi79rv »

mouchanek píše:Dneska mi přišel držáček monitoru a ještě bych potřeboval poradit s anténama na FPV, mám Boscam 400mW a anténa z Číny se mi zlomila po tom pádu takže mám jen obyčejné proutky, jaké mám koupit abych je měl doma co nejdříve? Chtěl bych je příští týden vzít do Rumunska a úplně jsem na ně zapomněl :(

na fotke čo ja používam a kamošova na malom obrázku. mal zhodne ten istý kanál naladený, takže ho rovno odskúšal s mojou a jeho dosah bol oveľa lepší. Keď môj obraz začal šumieť, jeho bol ešte čistý. Jediná nevýhoda tej antény, že musí namieriť stále tam kde je stroj vo vzduchu.
Přílohy
antena.jpg
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
gardenroute

#1088 Příspěvek od gardenroute »

mouchanek píše:...ještě bych potřeboval poradit s anténama na FPV, mám Boscam 400mW......jaké mám koupit abych je měl doma co nejdříve..
Pokud chces anteny takto rychle, tak zvenku to nestihnes. Takze pote jen nejaky nas shop, doporucuji tento par CP anten z Telinku...

Pokud mas monitor s diverzitnim prijimacem, dopln anteny na Rx v monitoru ještě o nejlepe nejakou Helical, napr. tato opet v Telinku.

Všechny doporučené antény jsou s RP-SMA konektory, tak dej pozor na to, co mas na monitoru, Boscam Tx je RP-SMA.

Od Resatka z Telinku to bude nejrychlejsi, pokud to mají skladem, pozdravuj ho :D
gardenroute

#1089 Příspěvek od gardenroute »

tomi79rv píše:...Jello efekt miestami pretrvával a tak som vytiahol zo šuflíka drahé antigravity vrtule, ktoré sú bezchybné čo sa týka kvality a vyváženia....
Antigravity vrtule jsou opravdu dobré, co se tyka vyvazeni z fabriky, jsou to asi jedine, které tak byvaji oznaceny (aspoň nejake serie).
Bohuzel s mymi Antigravity motory nedavaji takove letove casy, jako DJI 9443 vrtule (byt za cenu urcite nestability za silného vetru). A ta cena 8O
Zbavil jsi se jello efektu ?

P.S. - Ty mas něco spolecneho s Czech Air Force (nebo jinymi) :) ?
texmur

#1090 Příspěvek od texmur »

mám od řešátka výše zmíněné antény a max spokojenost
Naposledy upravil(a) texmur dne pon 04.08.2014 16:27, celkem upraveno 1 x.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
tomi79rv

#1091 Příspěvek od tomi79rv »

Zatiaľ to bol 4-5 minútový let a nemohol som vyššie letieť, lebo stále mi holuby krúžili nad hlavou. Úplne nemôžem zatiaľ hodnotiť ich všeobecný účinok a hlavne na Jello efekt. V tom krátkom videu to bolo slušné, ale sem tam som pozoroval mierne chvenie v obraze. Na P1 som nemal problém s vrtuľami 9443, takže aj tak predpokladám že bude problém niekde medzi strojom a kamerou (zenmuse h3-3d) :)

PS: Czech Air Force - pracuje tam môj brat na vojenskom letisku, kde má na starosti L-159 Alca :)
P1, P2, P3P
www.youtube.com/tomi79rv
hravec

#1092 Příspěvek od hravec »

tomi79rv píše:na fotke čo ja používam a kamošova na malom obrázku. mal zhodne ten istý kanál naladený, takže ho rovno odskúšal s mojou a jeho dosah bol oveľa lepší. Keď môj obraz začal šumieť, jeho bol ešte čistý. Jediná nevýhoda tej antény, že musí namieriť stále tam kde je stroj vo vzduchu.

tu helical také používám v kombinaci s cirkulární vrtulkou u diverzního příjmu, nicméně mouchánek se ptal na Tx - tedy vysílač nikoli přijímač....

mouchánku, ty jsi úplný rumunofil - jhak píš gardenroute a texmur, jedině dát dardu za antény z Telinku...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
mouchanek

#1093 Příspěvek od mouchanek »

přesně takové antény jsem měl (vzhledem), ale stály 5€ jedna :) tak já je objednám jak budu dom a budu doufat, že mi to zase nespadne, ale už to s novým fw. snad nehrozí a dost jsem trénoval sestupy (i v manualu a to je teda uf uf) tak uvidíme :D
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1094 Příspěvek od JirkaA »

Neradím, vzhledem k nepochopení tentokrát zdůrazním, že jde o pokyn moderátora:

do technického vlákna nepatří offtopic kecy včetně videí, která nesouvisí s technikou. Pokud nerozumíte rozdílu, upřesním: video, ve kterém se například řeší problém s řízením, sem klidně dávejte. Video, kde se budete třeba kochat nějakou super krajinkou sem nepatří, nesouvisí s předmětem tématu (neboť je úplně putna, jakou technikou bylo natočeno a na čem ta kamera byla přišroubovaná), takové video patří do vláken k tomu určených v jiné sekci fóra.
OK2WY
texmur

#1095 Příspěvek od texmur »

Jak stabilní se ti to v manuálu zdálo? a jak to bylo naložené?
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“