Tyhle dva způsoby stabilizace jsou nejpoužívanější:
Akro - zisk stabilizace je při zapnutí spínače na -100%, takže to v mžiku srovná a hned začne stoupat. Jestli v invertu nebo normálu je podle toho kam to má blíž. Prostě záchranná brzda, nebo jinak taky řečeno "Captain rescue".
Dokonce na IRCHA jsem viděl režim akro používat takto:
- přepínač učitel žák byl v neutrální poloze 0% = žádná stabilizace
- v druhé poloze -100% = stabiliace s kolektivem "Captian rescue" (přepínač je na pružině, takže po puštění je záchrana neaktivní
- na jiném přepínači je nastaveno +30% = lehká stabiliace
Takže není potřeba nic v PC přepínat. Jednoduše mít tyto dvě možnosti a buď je to záchrana s kolektivem a nebo je to stabilizace pro uklidnění letu apod.
Norm&Inv. - zisk na cca 30% stále, kdy to srovná po puštění knipl do horizontu relativně pomalu (cca 1 sek). Dobré na tom je, že začátečník nemusí nic mačkat, prostě pustí kniply. Srovnání je hezky plynulé, takže na letovém projevu to není tak patrné. Třeba maketáři používají stabilizaci cca 15-30%, kdy to hezky vyhlazuje let a přitom to nekecá do řízení, takže se dá vrtulník ovládat.
Tento způsob stabilizace ale při zisku 80% doporučuji pro nacvičování visu a různých poloh vrtulníku. Při panice prostě jen pustit kniply.
Něco jsem natočil a teď to musím dát dohromady. Ještě nikdy jsem nestříhal video, takže to nebude otázka 5 minut

Není tady někdo kdo umí stříhat video a byla by to pro něj hračka?
Z toho videa bude hned jasné jak to funguje a jaké jsou možnosti.