HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zamčeno
Zpráva
Autor
irto

Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

#1126 Příspěvek od irto »

boZZda píše: Delalo mi velkou radost vytrhavat z jejich helin Beasty, 3GX, VBary a jine a davat tam HC :wink:
Od stredy az do vcerejska jsem se nezastavil a jen jsem ladil a ladil a nastavoval a nastavoval. Tolik helin jsem snad nikdy neladil. Ufff

Pavle promiň ale proč jsi nastavoval tolik helin ty? Přeci je to krabička namontij a leť nebo ne? Chápu nadšení ale prostě zde je každý druhý den připad jak někomu něco nefunguje a neni schopen nastavit jak to chce, a to u systemu za 10K mi přijde docela smutné.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
boZZda

#1127 Příspěvek od boZZda »

Podle mych zkusenosti jsou moje vychozi hodnoty, ktere mam ve svych videich dostatecne, aby vrtulnik fungoval velmi dobre. Neni potreba se v tom stourat. Kdyz chces, aby se helina chovala podle tvych predstav, tak mas tu moznost.

Co prosimte konkretne nefunguje, kdyz pouzijes moje vychozi hodnoty? Rad te vyslechnu a pripadne software upravime, aby to bylo jeste lepsi. Ja o nicem nevim.

Vetsina mych vychozich parametru az na tusim 3 hodnoty jsou pouzity jako vychozi v podledni verzi softwaru. Dalsi verze uz bude komplet podle me. Podle mych poslednich zkusenosti jsou tyto vychozi hodnoty pouzitelne pro vrtulniky od 500 po 700. Trochu jine hodnoty jsou pro 450 a pro XXtreme (vel 800), ale to bude mozne zmenit pomoci tlacitka pro konkretni helinu.

Nemel jsem jediny pripad za celou IRCHu, ze by vyladeni trvalo nejak neprimerene dlouho. Vetsinou jen zisky hlavy a vrtulky a hotovo. Pocitam ale s tim, ze je helina v poradku, coz neni vzdycky pravidlem. Vycvachtana lotiska na hlavni hrideli, v gripech vrtulky, nalomena paka na servu cykliky, nalomeny list, vychozene gumy v hlave jako zvykacka, loziska v motoru, vychozeny konektor na servu,... mohl bych pokracovat co vse jsem za poslednich par dni videl. Obcas k neuvereni. Zajimave bylo, ze prvni kdo za to mohl byl HeliCommand. Vetsinou ale stacilo odstranit problemy v heline a bylo hotovo.

Proc jsem ty vrtulniky nastavoval ja a ne ty lidi sami? Protoze od toho to je IRCHA a stanek vyrobce HeliCommandu. Proste prijdes, koupis HC a spolecne to nastavime na tvoji konkretni heline a jeste dostanes skoleni co a jak si pripadne jeste upravit podle tvych predstav. Nekdo chce litat rychlostni lety, nekdo hard 3D atd. Proste ruzne letove styly a kazdy styl chce svoje.
Na tehle akci dostal kazdy majitel HeliCommandu full service. Takhle to na takovych akcich chodi a ne jenom na stanku HeliCommandu. Neboj, nebyl jsem v celem stanku sam, kdo heliny nastavoval. To by se nedalo zvladnout.

OK trochu konkretne. Co nefunguje po vychozim nastaveni? Sem s tim.
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
tomasvrx1
Kontaktovat uživatele:

#1128 Příspěvek od tomasvrx1 »

Bože já tohle nechápu chlapy.. Kam se tohle sype... Copak létáté jenom na simu? Copak jste nenastavovali nikdy bezpádlo??? Já nevěřím, že bude v dohledné době bezpádlo které si přilepíte do vrtulníku, ťuknete velikost heli, případně druh serv a tradá a máte z toho 3D speciál... nebo FAI speciál. Tohle k modelařině patří!! :!: ! Kdo chce létat a nic neřešit, dejte to někomu seřídit. Pokud máte zájem proniknout do tajů bezpádel tak se tomu sakra musíte taky trochu věnovat !!!! Hold učenej znebe nespadl. Kdo chce, tak se to naučí. Já si myslím že HC nastavím do pár baterek, podle toho, co si pilot řekne a je to hračka... Hold to dá chvilku práce se to naučit . Ale když si koupíte například dospělé letadlo ,tak se s ním ani neodlopíte od země a přesto to jsou špičkové stroje. U nich mánuály nehledejte!!!!
Tak si kupte MB a třeba to zvládnete nastavit rychlejc, ale hold se musíte smířit, že je to jenom MB...
Promiňte, ale nějak mě to rozčarovalo...
T-8FG,GOBLIN 700 HPS-HC3sX,Diablotin XL,Eagle foto http://tomasvrx1.rajce.idnes.cz/
irto

#1129 Příspěvek od irto »

No nedá mi to nereagovat ale prostě už musím. Chápu nadšení všech co ho maji, opravdu chápu že někomu může ušetřit velké peníze, ale docela mě štve a na to jsem reagoval stale to porovnávat a vyzdvihovat diky funkci kterou 99% pilotu letajici IRCHA nebo 3Dmasters prostě fakt nikdy nepoužiji. Nutnost porovnávat s jinými značkami které letají také fantasticky. Beast je v poměru cenu/vykon vynikajici, V-Bar je dle mého soudu fantasticky chodici system a nastavit ho pro moji spokojenost je otazka 3minut a jednoho letu. Co komu vyhovuje je prostě věcí preference ale toto forum sleduji čímž dávám na jevo že mě ten systém asi zajíma. Nicméně pokažde číst jak je H2SO4 lepši než všichni a to proč? Protože léta tak jak to létat ma???? Proboha to snad ne.

Možná jsem moc citlivý a spokojení zákazníci HC3-SX jsou jistě spokojeni také ale nechápu nutnost se stále porovnávat, to mate takový strach že se ten systém přestane vyvíjet nebo co?

Tak a kameny připravit a kamenovat.
Logo 600| AcroMaster Pro| Extra 300 EXP V2
FUTABA FX-30
boZZda

#1130 Příspěvek od boZZda »

Myslim, ze se muzeme vsichni uklidnit :wink: Psany projev je vzdy ponekud vasnivejsi nez mluveny. Vim, ze to Irto nemysli spatne. Bezte uz radeji spat. Rano moudrejsi vecera jak rika moje babicka.

Jen tak mimochodem, tady jsme ve vlakne HeliCommandu a tak nemuzeme ocekavat, ze se tady bude chvalit VBra, teda VBar :lol: nebo jiny system.
bavarianDemon 3X a 3SX
bayerische

#1131 Příspěvek od bayerische »

tomasvrx1-Mmm zajímavé, já dnes létal jak o život, na letišti bylo na slunci 51°C ! To jsem ještě nezažil... vše rozpálené až hrůza - motor, baterky a HC makalo na 1*. Trex 550 .HC přiděláno na vrchu na gyro montu na přímém slunci.[/quote]

Zajimave bylo, ze prvni kdo za to mohl byl HeliCommand. Vetsinou ale stacilo odstranit problemy v heline a bylo hotovo.

Já dnes k polednímu s Raptorem -Helicommand 3D - vylítal dvě nádržky, třetí asi po dvou minutách letu najednou BUM. Helicommand byl určitě v pohodě. Přestal komunikovat GRAUPNER HOTT, po pádu jsem se snažil spojit-NIC. Dnes se to :twisted: graupnerákům :twisted: nějak přehřálo... a jsem nasr... protože nádherná helina od p. Vorla je na cucky-poskládal jsem tu rozborku pěkně do bedny na maso.. :lol: . Jo neposlouchal jsem, že si mám koupit Futabu...

Tak jsem si za trest a svoji blbost posekal letiště 300x35m, v kabině bylo asi 70 stupňů
Přílohy
2012-08-20-652.jpg
2012-08-20-646.jpg
Mikrokopter OctoXL2, HEXACOPTER s Wookong, EDGE 540 RedBull,GRAUPNER HOTT
boZZda

#1132 Příspěvek od boZZda »

Tak to me strasne mrzi :( neni nic horsiho, nez videt jak jde helina k zemi a nic s tim nezmuzes.

HoTT neni nic jineho nez stary znamy FHSS, ktery Futaba opustila uz pred par lety a nahradila novym systemem FASST. Nechapu, proc Graupner stale pouziva FHSS "HoTT".
bavarianDemon 3X a 3SX
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1133 Příspěvek od OPR »

irto píše: Chápu nadšení ale prostě zde je každý druhý den připad jak někomu něco nefunguje a neni schopen nastavit jak to chce, a to u systemu za 10K mi přijde docela smutné.

Nemůžu úplně říct, že souhlasím, ale dívám se na to trošku odjinud. Pro každé bezpádlo ( gyro, mechaniku vrtulníku, elektro instalaci v modelu atd. ) je největším nepřítelem uživatel. Pro HC to platí také, a to dvojnásob. S vidinou fantastické záchrany se dostalo do rukou uživatelům, i konzumentům. Proto ty problémy, že něco nejde atd. HC vyrostlo na super marketingu a opravdu výjimečné technické podpoře od Pavla, ale už se nikde nepsalo a nemluvilo o tom, že to taky klade nějaké požadavky na uživatele, aby nebyl pouhým konzumentem. No a nesmíš to srovnávat s VStabi. Protože jsem si třeba nevšiml, že by se s takovou hysterií prodávaly "osekané" modely bez záchrany. A že by u toho někdo křičel a omdlíval jak je to super. Holt u toho chyběla ta propaganda tak to nejde tolik na odbyt jako - SX.
Naposledy upravil(a) OPR dne stř 22.08.2012 12:58, celkem upraveno 1 x.
Howking
Kontaktovat uživatele:

#1134 Příspěvek od Howking »

Ono těch 1132 postů v tomto vlákně o něčem taky svědčí. Buť to stojí za prd, nebo většinový uživatel tohoto systému je úplná lama, nebo se každý co si to koupil raději vykecává, než lítá. Každopádně nevěřím, že kdokoli má problém, tak si to tu celé pročte aby našel odpověď, dřív, něz se po šedesáté zeptá na to samé. Bozzda, nebo někdo komu se chce, by měl udělat web s výcucem tohoto vlákna. Nějaké FAQ HC3 a dát to do hlavičky. I když i tak se stejně najde líný Franta, co ze po šedesáté první zeptá na to samé.
Blade400>T-Rex500>T-Rex250>Protos>T-Rex700E>LA700>RaptorE720
youtube.com/heyingosl
OPR
Kontaktovat uživatele:

#1135 Příspěvek od OPR »

Omyl, už jich je 1134 :mrgreen:
martin z

#1136 Příspěvek od martin z »

Chlapi, natočte už prosím někdo na video jak to vypadá, když stabilizace je na heli v módu pro makety, mě v zimě zaujala ta informace že to umí i lítat spíš jako koaxiál, což je to co mě na lítání s polomaketou baví - ploužit se plynule okolo sebe. Jenže místo pomalýho lítání pořád jen přibržďuju atd, plynulost letu tím trpí. Dlouhodobě sleduju videa maket na Trubce kde se byť i jen mihne zmínka že na palubě mají HC3-SX, ale jsem z toho rozpačitý, to už mě před lety víc přesvědčilo video kde pilot s maketou asi Pumy bezstarostně točil pomalé piruety nízko nad zemí, ale on v tom měl ještě ten původní helicommand pro pádlové hlavy, tedy s čidlem čumícím dolů na zem. Díky.
Martin
boZZda

#1137 Příspěvek od boZZda »

Ok natocim videa s ruznymi stabilizacemi.

FAQ jsem napsal, ale zatim jsem to sem nedal. Upravim prvni prispevek a hodim to tam.
bavarianDemon 3X a 3SX
buki

#1138 Příspěvek od buki »

Martin Z:místo pomalýho lítání pořád jen přibržďuju.
Já jsem ho měl ve Sniperovi,kapotáž Hughes 500.Přepnout na makety jsem taky prubnul,podle mne je to stejné.Pokud bys chtěl, aby to "samo" lítalo musíš dát, aby do toho kecala záchrana v takovém poměru co si sám nastavíš. Jinak jsem to hned zase vrátil do normálu (podle vás na 3D) a lítal s tím v pohodě pomalu majestátně a i klidně akrobačku. To pomalé létání není nic jiného, než to mít v ruce. Zablbne s vrťasem mnoho lidí, ale poletovat pomalu ve stejné hladině,aby to ladilo oku, jich moc nedokáže.
boZZda

#1139 Příspěvek od boZZda »

Tyhle dva způsoby stabilizace jsou nejpoužívanější:

Akro - zisk stabilizace je při zapnutí spínače na -100%, takže to v mžiku srovná a hned začne stoupat. Jestli v invertu nebo normálu je podle toho kam to má blíž. Prostě záchranná brzda, nebo jinak taky řečeno "Captain rescue".
Dokonce na IRCHA jsem viděl režim akro používat takto:
- přepínač učitel žák byl v neutrální poloze 0% = žádná stabilizace
- v druhé poloze -100% = stabiliace s kolektivem "Captian rescue" (přepínač je na pružině, takže po puštění je záchrana neaktivní
- na jiném přepínači je nastaveno +30% = lehká stabiliace

Takže není potřeba nic v PC přepínat. Jednoduše mít tyto dvě možnosti a buď je to záchrana s kolektivem a nebo je to stabilizace pro uklidnění letu apod.

Norm&Inv. - zisk na cca 30% stále, kdy to srovná po puštění knipl do horizontu relativně pomalu (cca 1 sek). Dobré na tom je, že začátečník nemusí nic mačkat, prostě pustí kniply. Srovnání je hezky plynulé, takže na letovém projevu to není tak patrné. Třeba maketáři používají stabilizaci cca 15-30%, kdy to hezky vyhlazuje let a přitom to nekecá do řízení, takže se dá vrtulník ovládat.
Tento způsob stabilizace ale při zisku 80% doporučuji pro nacvičování visu a různých poloh vrtulníku. Při panice prostě jen pustit kniply.

Něco jsem natočil a teď to musím dát dohromady. Ještě nikdy jsem nestříhal video, takže to nebude otázka 5 minut :? Není tady někdo kdo umí stříhat video a byla by to pro něj hračka?
Z toho videa bude hned jasné jak to funguje a jaké jsou možnosti.
bavarianDemon 3X a 3SX
martin z

#1140 Příspěvek od martin z »

buki: to co píšeš ale není to samé jako když se o to pokouším s pádlovou hlavou. tam při snažení se o pomalý plynulý let z toho není moc jiného než popostrkávání dopředu nebo přibržďování z rychlejšího letu. nepřipadám si po deseti rocích poletování jako úplnej začátečník, ale akrobacie mě nikdy nebrala ani při lítání s letadly, neumím jí, nemám ambice jí lítat, chci klidný plynulý lítání jako velký heli. Proto se rád nechám přesvědčit přejít na stabilizaci s bezpádlem, ale jak říkám, videa maket na trubce jsou podivný, jsou to třeba turbínový obří makety, ale po startu se plácají u země a neudržej se na místě a pak lítají přes celou oblohu rychlý osmičky, no co tohle je? tohle umím taky. ale nelítám se sniperem, lítám s heli na spalovací motor s rotorem od 1500 mm nahoru, poslední asi 4 roky pokouším vario mechaniku se 4taktem s rotorem 1770 mm. A přiznávám, že i když mám otáčky na rotoru pod 1000/min tak to pořád není ono a rád změním úhel snažení a pomůžu si elektronickou berličkou. ideálu se asi nedopracuju, ale trochu víc přiblížit bych se chtěl.
Zamčeno

Zpět na „Heli - technika“