Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
Drondys

Re: Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

#1156 Příspěvek od Drondys »

Boberts píše:A aká je pravdepodobnosť vrátenia peňazí od HK ak sa prešvihne termín 45 dní na PayPale? To už niekto skúsil?

Je to různé případ od případu.

Někomu vrátili peníze třeba do měsíce. Jiný čekal na vrácení peněz z Hobbykingu půl roku a někomu nevrátili peníze ani po několika letech.

U již odeslaných zásilek Hobbyking uplatňuje politiku, že dobrovolně tj. bez rozhodnutí Paypalu obvykle peníze nevrací dokud mu zásilka nepřijde zpět což může v některých případech trvat i pár měsíců a v případě ztráty zásilky a následného šetření ještě déle.

V případě kdy se stihne otevřít spor na Paypalu v rámci termínu 45 dnů od provedení platby je to obvykle vyřešeno daleko dříve, protože Paypal nečeká až se zásilka vrátí k prodejci a stačí mu pokud z informací např. od pošty zjistí, že zásilka zatím nebyla doručena.
mior
Kontaktovat uživatele:

#1157 Příspěvek od mior »

Ja som to skúsil pred niekoľkými rokmi, keď to chodilo cez Rusko (ako spomína ddano).
Dva balíky za cca 250 doláčov, trvalo ROK!!!!, kým mi dali bonus body bez poštovného, len za tovar!!!
A to boli na chate celkom pružní, spojil som sa kedy som chcel a riešil som to s nejakým Rickym, čo bol nejaký šéfko podpory.
Dnes na chate jedna babenka obsluhuje aj 10 chatujúcich, takže komunikácia viazne a nič nevybaví.

Tomu sa hovorieva !prehriata ekonomika" - a Fiji je toho dôkazom.
Mám obavy, že za chvíľu celý HobbyKing padne do kolien...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Boberts

#1158 Příspěvek od Boberts »

Dík, tak na túto ich politiku určite nemienim pristúpiť. Balík za 196$ mám na ceste 37 dní. Dám im ešte 5 dní a zaktivujem paypal. Určite nemienim čakať na moje $ rok. Zatial som cez paypal musel riešiť len jednu objednávku aj ked nie z HK ale z rc4you a ide to naozaj rýchlo. za dva dni som mal $ späť. Obchod odpísal len tolko že moja objednavka bola omylom poslaná inému....
DX8 , YAK 54 , Crack YAK, SBACH 342, MaxiSwift, Skywalker X7
mior
Kontaktovat uživatele:

#1159 Příspěvek od mior »

Vie niekto o podobnom e-shope ako HobbyKing =rozumné ceny a dobrý výber, kde existuje dobrá pošta?
Riešim o ako náhradu za zblbnutý HobbyKing... fakt mám obavy, že to tak rýchlo nevyriešia...(záleží od toho, na ako dlho podpísali s FijiPost zmluvu)

Ja som občas kupoval z:
- DealExtreme - http://www.dx.com - poštovné zdarma, trvá to cca 14 dní, ale malý RC výber
- HiModel - http://www.himodel.com - dobrý výber, ceny vyššie, poštovné drahšie ale pomerne rýchle
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
Drondys

#1160 Příspěvek od Drondys »

Další možnost je Giantshark. Je to modelářský eshop v Anglii. Mají tam třeba celkem slušný výběr různých komponent Frsky. Zásilky chodí v rámci EU tj. bez celních formalit. Cena nákupu vychází o něco vyšší než z Číny, protože je v ní zahrnuto DPH, ale obvykle to vychází levněji než od prodejců z ČR. Poštovné závisí na hmotnosti a obvykle je volitelné ze dvou variant z nichž jedna je dražší (s pojištěním) a druhá levnější (bez pojištění). Rychlost doručení obvykle týden až dva.
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1161 Příspěvek od RCStudio »

Dnes me HK NL pobavil. Objednal jsem 1ks 350mAh batt z NL a dosla luxusne zabalena. ;)
Přílohy
uploadfromtaptalk1391113605654.jpg
Jan Janekx Urbanek
https://www.rcstudio.cz/ - prémiový partner a servis FrSky
celadnik
Kontaktovat uživatele:

#1162 Příspěvek od celadnik »

Z nl takto asi posielaji vsetko :-) aj mne tak chodia baterky.
Moje modely (tie ktoré som už zalietal) najdete na rcalbum.cz
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1163 Příspěvek od RCStudio »

Tak dnes prekvapko objednano 26. 27. Odeslano a dnes 31. Doruceno postou a to ta levna doprava...
Jan Janekx Urbanek
corsair
Kontaktovat uživatele:

#1164 Příspěvek od corsair »

takhle balené to chodí z euroskladu normálně, je to jednodušší než shánět malou krabičku a i asi lepší-malá krabička se lepe může někde ztratit.
corsair
Kontaktovat uživatele:

#1165 Příspěvek od corsair »

Taková teoretická otázka:Koupil jsem něco na ebay, věc nedorazila do 40 dní, otevřel jsem tedy spor na PP a prodejce celkem bleskově reagoval s tím, že mi věc znovu pošle- předpokládám, že když na nabídku kývnu a znova bude čekat měsíc a půl a stejně to nedojde budu již mít smůlu s možností reklamace u PP či Ebay ???? A pokud na to nekývnu co bude????
mab
Kontaktovat uživatele:

#1166 Příspěvek od mab »

V těchto případech vyřeším peníze pres paypal a pak objednám znova.
x9d, x-lite pro a pár poletuch
Zba
Kontaktovat uživatele:

#1167 Příspěvek od Zba »

Ahoj. Objednával jsem baílk 18.12. a dodnes nedorazilo vůbec nic. Měl bych to začít nějak řešit?Cena cca 130 dolarů. Jak funguje reklamace přes paypal?To mi vrátí peníze, balík někde vystopují a nechají ho poslat zpět do HC?Díky
RCStudio
Kontaktovat uživatele:

#1168 Příspěvek od RCStudio »

To same ja 10.12 a nic. Jestli vrati penize prez PP neprebirat uz je to jejich problem
Jan Janekx Urbanek
Drondys

#1169 Příspěvek od Drondys »

corsair píše:Taková teoretická otázka:Koupil jsem něco na ebay, věc nedorazila do 40 dní, otevřel jsem tedy spor na PP a prodejce celkem bleskově reagoval s tím, že mi věc znovu pošle- předpokládám, že když na nabídku kývnu a znova bude čekat měsíc a půl a stejně to nedojde budu již mít smůlu s možností reklamace u PP či Ebay ???? A pokud na to nekývnu co bude????

Jakmile spor na Paypalu uzavřeš už se pro stejnou platbu nedá znovu otevřít. Takže když to znovu nedorazí tak už přes Paypal nic nevyřešíš.

Doporučuji nechat si vrátit peníze a pak objednat znovu ve zcela nové objednávce s tím, že když to dorazí dvakrát tak tu druhou zásilku odmítneš a pošta ji pak vrátí odesílateli.
Drondys

#1170 Příspěvek od Drondys »

Zba píše:Ahoj. Objednával jsem baílk 18.12. a dodnes nedorazilo vůbec nic. Měl bych to začít nějak řešit?Cena cca 130 dolarů. Jak funguje reklamace přes paypal?

Řeší se to otevřením sporu na Paypalu pro příslušnou platbu a pak eskalací sporu pro rozhodnutí Paypalem. Postup k tomu je uveden viz tento odkaz tak si to tam prostuduj. Nicméně pokud jsi spor pro tu platbu dosud ještě neotevřel pak se obávám podle toho data co jsi zde uvedl, že už je po termínu 45 dnů od provedení platby a v takovém případě už je pozdě na to řešit to přes Paypal a zbývá jen oslovit prodejce a spoléhat na to, že to nějak vyřeší a když ne tak smůla. Do budoucna doporučuji dokud zásilka nedojde tak si hlídat termín 45 dnů od provedení platby a včas otevřít spor na Paypalu.
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“