Hobbyking, sledování zásilek, spory PayPal a tak podobně

Nakupujete na internetu, hledáte radu jak zaplatit, co a kde koupit nebo schánice něco v modelářských kamenných prodejnách?
Zamčeno
Zpráva
Autor
bleak

Hobbyking - nedoručená zásilka, vaše zkušenosti - vyřešeno

#1 Příspěvek od bleak »

už jsem tam nakoupil hromadu drobností, vždy zásilka přišla tak do 4 týdnů. Teď uplynulo od odeslání 48 dní a nic. Vložil jsem tedy dotaz do http://support.hobbyking.com/home, odpověď přišla obratem a Ricky píše:

Kód: Vybrat vše

Omlouváme se za vaše dlouhé čekání. Prosím vezměte na vědomí, že jsme vaši obejdnávku zkontrolovali.
Prosím kontaktujte vaši místní poštu k zahájení vyšetřování, mezitím my také zahájíme vyšetřování pro vás.
Budeme vás informovat až budeme mít odpověď z pošty.

Není mi jasné, jak mám vznést požadavek na místní poštu k zahájení vyšetřování nedoručené zásilky. Bude jim stačit Tracking Number?
Pokud někdo máte podobné zkušenosti, prosím uveďte je zde.
Naposledy upravil(a) bleak dne stř 16.11.2011 14:27, celkem upraveno 1 x.
JuraS.

Re: Hobbyking - nedoručená zásilka, vaše zkušenosti

#2 Příspěvek od JuraS. »

pokud máš tracking number který tě informuje o tom, že zásilka dorazila do ČR tak jako je to u mé zásilky pak se s tím obrať na poštu 120 kde by ta zásilka měla být registrovaná a nebo ať se oni obrátí na celnici a celní sklad kde se to ztratilo..je možné, že někdo popletl adresu nebo to někde zašantročili...pokud to je tedy u nás..taky by nebylo nic neobvyklého kdyby se to toulalo letadly 3x dokola zeměkoule...
mior
Kontaktovat uživatele:

#3 Příspěvek od mior »

Bohužiaľ, tiež sa mi stratili dávnejšie dva balíky, každý cez 100 dolárov. Tak ako Ty som ich donútil zahájiť vyšetrovanie, overoval som to aj na našej pošte, tí nemôžu nič robiť, pokým nepríde požiadavka z ich strany. Le odosielateľ môže pátrať po balíku, nik iný. Neskôr som zistil, že požiadavka prišla, a to aj niekoľko krát - majú na to nejaký medzinárodný softvér...
Skončilo to tak, že som Rickyho (to je nejaký šéf na kontakt centre) donútil, aby mi to preplatili. Dal mi nakoniec po 10-tich mesiacoch dal len cenu tovaru, poštovné mi vraj preplatí, až im to ich HK pošta uzná. dodnes nič.... preto sa vždy modlím, aby sa mi nič nestratilo.
A rada na záver?
- tlačiť na nich
- tlačiť na nich
- tlačiť na nich...

denno-denne, potom sa hádam dočkáš.

P.S.
Zrovna v tej dobe, keď sa mne stratili tie dva balíky, sa tu stratili ešte aj JaroviSK, ale neviem, ako nakoniec dopadol...
Realistické RC modely - http://rcmodely.cevaro.sk
ondra1402
Kontaktovat uživatele:

#4 Příspěvek od ondra1402 »

já bych to viděl na předvánoční nával na proclívací poště. Taky mi tam visí balíky už přes měsíc.
SuPa

#5 Příspěvek od SuPa »

ondra1402 píše:já bych to viděl na předvánoční nával na proclívací poště. Taky mi tam visí balíky už přes měsíc.

Evidentně tam maj vánoce celoročně :roll:
bleak

#6 Příspěvek od bleak »

JuraS. píše:pokud máš tracking number který tě informuje o tom, že zásilka dorazila do ČR...

můj TN je RB426903216HK, na hongkongpost.com to bylo vidět jen do okamžiku odeslání z HongKongu, za pár dní už tam to číslo neznali.
Každopádně předchozí zásilky s takovým TN mi pošťačka dávala proti podpisu. Tlačit na Rickyho zatím nechci, počkám, jestli zde ještě někdo napíše další zkušenosti.
72ka

#7 Příspěvek od 72ka »

mior píše:P.S.
Zrovna v tej dobe, keď sa mne stratili tie dva balíky, sa tu stratili ešte aj JaroviSK, ale neviem, ako nakoniec dopadol...

Smutné, vypadá to že máte na vaší poště nějakého modeláře... :)
Nebo v baráku... naše pošťačka dávala klidně doporučený balíky sousedkám...
Když letadlo kouří, je to správně!
prokytom
Kontaktovat uživatele:

#8 Příspěvek od prokytom »

S těmi vánocemi to není až tak horké. Objednával jsem koncem října. To sem koukal jak kvaltují... v sobotu sem zaplatil, v neděli na HK poště, V úterý mimo čínu a v pátek byl doma!!! (pravda že to nečekalo na proclení)
Rádio: Upravený Optic 6 Sport 2,4GHzNabíječ: Graupner Ultramat 14, HK VariableLetový park: Sagita EPP, Elektrotrenér, Tomba,NuttBall, Káně F3A - Elite F3K - Manta F3P - Piaget, Knuffel
Andrews
Kontaktovat uživatele:

#9 Příspěvek od Andrews »

Poslední zásilka z HK mě šla přes Switsspost a proclení a celková doba od odeslání 64dní...
IMHO zkus napast na poštu 120 jestli nečeká na celní odbavení.
BAPE

#10 Příspěvek od BAPE »

Čekám lipolku 3s,již druhý měsíc a nic.Sledovací číslo žádné a na mé urgence co se dějě,přišel jenom meil o přijetí platby, ID objednávky a dorazil mně status :Reserved.
Jak to mám chápat,co rezervujou?
Přitom při objednání lipolky jich měli skladem jak nasr....
Drondys

#11 Příspěvek od Drondys »

bleak píše:už jsem tam nakoupil hromadu drobností, vždy zásilka přišla tak do 4 týdnů. Teď uplynulo od odeslání 48 dní a nic. Vložil jsem tedy dotaz do http://support.hobbyking.com/home, odpověď přišla obratem.

Ricky píše:Omlouváme se za vaše dlouhé čekání. Prosím vezměte na vědomí, že jsme vaši obejdnávku zkontrolovali. Prosím kontaktujte vaši místní poštu k zahájení vyšetřování, mezitím my také zahájíme vyšetřování pro vás. Budeme vás informovat až budeme mít odpověď z pošty.

Není mi jasné, jak mám vznést požadavek na místní poštu k zahájení vyšetřování nedoručené zásilky. Bude jim stačit Tracking Number? Pokud někdo máte podobné zkušenosti, prosím uveďte je zde.

Dotaz zda zásilka již dorazila do ČR i když není sledovatelná na území ČR lze vznést pouze telefonicky ve všední dny od 8.00 do 17.30 hodin na čísle 800 177 889, a to s použitím buď toho zahraničního Tracking Number tj. v daném případě RB426903216HK nebo stačí i jen specifikace jména a adresy adresáta, která by měla být na zásilce uvedena. Na tom telefonním čísle mají informace o všech zahraničních zásilkách došlých do ČR přes poštu i když zásilka na území ČR není dále sledovatelná.

Pokud jde o reklamaci dosud nedoručené zásilky tu jako adresát zahájit nemůžete. Můžete se pouze zeptat zda už zásilka dorazila na území ČR viz již zmínné telefonní číslo případně jaký je stav pokud bude zásilka viset na proclívací poště Praha 120 a k tomu pak navazují další telefonní čísla a informace viz tento odkaz.

Pokud zásilka buď ještě nedorazila na území ČR nebo dorazila, ale došlo k její ztrátě na území ČR pak jediný kdo může zahájit šetření je strana odesílatele tj. v daném případě HobbyKing, a to ze strany výchozí pošty v daném případě HongKong post, odkud bude zahájeno mezinárodní šetření přes trasu, po které zásilka putovala, přičemž provedení toho mezinárodního šetření může být značně zdlouhavá záležitost a může trvat běžně několik týdnů a v krajních případech i několik měsíců.
bleak

#12 Příspěvek od bleak »

drondys: děkuji za info, zkusím zavolat na uvedený tel.
Drondys

#13 Příspěvek od Drondys »

bleak píše:drondys: děkuji za info, zkusím zavolat na uvedený tel.

Kromě toho telefonu je možné se na zásilku doptat dokonce i na lokální poště. Oni to v jejich lokálním systému vidí, a to s použitím specifikace jména a adresy adresáta, která by měla být na zásilce uvedena.

Je třeba si uvědomit to, že Česká pošta nemá zájem tyto informace poskytovat prostřednictvím Internetu i když je interně má k dispozici, protože dle jejího názoru za to nemá dostatečně zaplaceno. Jde o to, že pro zásilky, které mají v ceně zahrnuto nějaké sledování je k dispozici podací číslo, které je dohledatelné, ale záleží na tom zda je nebo není v ceně poštovné zahrnuto sledování i v cílové zemi nebo třeba jen sledování v rámci výchozí pošty.

Pokud je v ceně poštovného zahrnuto pouze sledování např. jen z výchozí pošty pak jsou k zásilce dohledatelné pouze informace, které v rámci sledování zapisuje výchozí pošta a ty obvykle končí tím, že zásilka byla odeslána do cílové země.

Pokud je v ceně poštovného zahrnuto i sledování až k cíli pak jsou k zásilce dohledatelné nejen informace, které v rámci sledování zapisuje výchozí pošta, ale i ty co zapisuje pošta v cílové zemi. Například v HobbyKingu je takovým poštovným pro zásilky odesílané z HongKongu u nichž je v ceně poštovného zahrnuto sledování i v cílové zemi minimálně poštovné typu Air Parcel jak už jsem zmínil a samozřejmě také dražší varianty jako EMS apod., ale Air Parcel je cenově nejpřijatelnější variantou s plným sledováním. Air Mail není plně sledovatelná varianta poštovného tj. poslední informací u ní je obvykle informace o odeslání zásilky z výchozí pošty do cílové země a nic víc.

To, že Česká pošta poskytuje nějaké informace k zásilkám ze zahraničí přes telefon obecně nemá být náhrada služby sledování, ale jen krajní možnost, kterou zákazník zvolí pokud jinou prostě nemá. Kapacitně tato služba je samozřejmě záměrně omezena tj. nemusí být jednoduché se na ni jen tak lehce dovolat (při větším vytížení dochází k tomu, že je linka často obsazena).

Obecně vzato to bere Česká pošta zhruba tak, že ten kdo chce mít sledování zásilky s informacemi k dispozici na Internetu v ČR ten si má zabezpečit, aby byla zásilka poslána s už zahrnutou cenou v poštovném za sledování i v cílové zemi. Pokud to adresát neudělá, ať už proto, že to nemohl ovlivnit nebo prostě z nevědomosti nebo v touze po co nejlevnějším poštovném zvolil jinou variantu poštovného bez kompletního sledování pak má holt smůlu a může buď jen čekat a doufat a nebo se může začít shánět po informacích po telefonu nebo na lokální poště kde mohou pracovníci pošty nahlédnout do interního systému s databází zásilek České pošty což může být pro něj problematičtější než to vyhledání na Internetu, a to je účel, který má adresáta tlačit k tomu, aby se snažil to do budoucna ovlivnit a zabezpečit poslání zásilky s takovým poštovným v jehož ceně bude zahrnuto sledování i v cílové zemi a Česká pošta z toho pak bude mít větší "bakšiš".
bleak

#14 Příspěvek od bleak »

takže na uvedeném tel. jsem zjistil, že zásilka byla "nasnímána" dne 4.10.2011 (!) tady na místní poště, dostal jsem také místní číslo balíku a paní mi doporučila, abych se s tímto číslem obrátil na místní poštu. Bohužel na místní poště mi sdělili, že takový balík k nim vůbec nedorazil. Zkusil jsem místní číslo balíku zadat do
http://www.ceskaposta.cz/cz/nastroje/sl ... asilky.php
tady mi vyjela pouze hláška:

Kód: Vybrat vše

Zásilka podána.
Pro další informace volejte naši infolinku - tel. 800 177 889.

Jsem z toho poněkud mrzutý. Nicméně paní na tel. 800 177 889 pokračuje v pátrání po balíku.
bleak

#15 Příspěvek od bleak »

vyřešeno :? , na místní poště se konečně dopátrali, že tam ten balík leží skutečně od 4.10.2011!
Údajně je potrhaný obal, tak zásilku nemohli doručit, do schránky mi údajně hodili oznámení (schránku vybírám denně), že si mám pro zásilku dojít osobně.
Předpokládal bych, že když jim tam zásilka leží téměř osm týdnů, tak třeba oznámení hodí do schránky opakovaně...
Ach jo, letecké záběry s HD kamerou musí počkat na další rok, a to byl tak krásný podzim!
takže tak... :cry:
Zamčeno

Zpět na „Internetové a jiné nákupy“