Elektromobil na dálnici

Pokud máte chuť jen tak tlachat, tak tady je to správné místo... také sem budou admini přesouvat věci, které podle jejich názoru jinam nepatří.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Pravidla fóra
Pokud bude tlachání ve Smetišti zcela mimo téma modelářství, případně ohrožující pověst modelářství, bude příspěvek/téma odstraněno.
Životnost vláken bude 31dní. Pokud se neobjeví nový příspěvek tak bude vlákno likvidováno.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

Re: Elektromobil na dálnici

#1156 Příspěvek od Kuba78 »

DAF píše:Tak jsem objevil další baterkový zázrak, začínající s cenou na 1,2 mega s dojezdem AŽ 260 km

a proc ma ten cesky tuning sovetskeho automobilu rizeni vpravo, kdyz tam pisou ze budou cílit zejména na ekonomicky silné trhy typu Německo, Francie, Nizozemsko či Benelux? trochu fail..
OK2BUH

#1157 Příspěvek od OK2BUH »

No asi je to marný. Vždycky to bylo tak, že velké korporace uplácely politiky a směrovaly je tam co potřeboval jejich byznys. A naráz by to bylo opačně? Že by politici ovládali ty korporace? Ale kdo by je sakra uplácel? Že by Gréta? To jsou většinou chudí studenti.
Ale pro mě, za mě myslete si, že to všechno dělají politici vždyť je to jedno.
A už opravdu jenom o technice, politiku vám rád přenechám.
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1158 Příspěvek od DAF »

V tom článku se píše, že prodej začal ve Velké Británii, kde je pravostranný provoz. Na fotech v galerii je zřejmě tato verze.
P.S. Pro porovnání - https://www.autojournal.cz/nova-astra-j ... d=14867207. Ano, UAZ je z jiné kategorie, proto vzájemné srovnání zde úplně neplatí. Ovšem s jinými EV to srovnávat lze. Třeba cena začíná na cca 480 tisících, tedy stejně jako elektrická Škoda CitiGo.
Hitec Aurora 9X
prikrylm

#1159 Příspěvek od prikrylm »

https://www.en-former.com/china-baut-di ... e-lithium/
třeba nakonec ty jaderné elektrárny jako zálohy těm FVE a větrákům nebudou až tak nutné...
(šroubovák | kleště | měřák | pájka | drátky | poletuchy | 24ch volantovka)
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1160 Příspěvek od DAF »

Ty si myslíš, že větrníky a solary budou schopné dodat dostatek energie na běžný provoz a ještě dodat dost energie ke skladování? Hmmm! Zajímavá úvaha! Větrník do každé rodiny! Já bych měl lepší nápad, jak omezit spotřebu. Vypnout třeba všechny klimatizace, žili jsme tisíce let bez nich. Mimochodem, vybavuje se mi článek, kde popisovali stavební úpravy, kterými, za využitím znalosti z fyziky (proudění vzduchu), dokazali zajistit ventilaci a tím celkem příjemné prostředí uvnitř. Proč se tedy nepoučit z historie, jak nás nabádá OK2BUH?
Hitec Aurora 9X
OK2BUH

#1161 Příspěvek od OK2BUH »

Vypnout klimatizace je správně i když je pravda, že ty tisíce let před tím nebyly u nás takové vedra. Já jsem klimatizaci už dva roky nezapnul, radši to dávám do auta. To je nejlepší výchova k šetrnosti. :)
K té průtokové baterce co píše prikrylm, proč ne? U nás se nabízí ještě lepší řešení propojením Lipna a Dunaje. Získali bychom obrovskou přečerpávací elektrárnu s výkonem 1 GW. A bylo by to levnější než atom. http://www.spvez.cz/pages/aktuality/akt438.htm
jio

#1162 Příspěvek od jio »

DAF píše:Větrník do každé rodiny!

Proč do každé rodiny. Žijeme přece v kotlině a kolem dokola jsou všude kopce. A tak větrníky na každý kopec od Beskyd, Jeseníků, Krkonoš, Šumavy až po Karpaty (viz mapka) a bude to vyřešeno.
Obrázek
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1163 Příspěvek od DAF »

jio píše:...Proč do každé rodiny. Žijeme přece v kotlině a kolem dokola jsou všude kopce. A tak větrníky na každý kopec od Beskyd, Jeseníků, Krkonoš, Šumavy až po Karpaty (viz mapka) a bude to vyřešeno.

No, byla to spíše ironická poznámka. Bohužel to není samospásné. Na jednu stranu ekologické, ale více než nestalé.
Hitec Aurora 9X
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1164 Příspěvek od Kuba78 »

prikrylm píše:https://www.en-former.com/china-baut-die-weltweit-groesste-batterie-ohne-lithium/
třeba nakonec ty jaderné elektrárny jako zálohy těm FVE a větrákům nebudou až tak nutné...

pokud dobre pocitam, tak za lonsky rok (rekordne nizky) byla spotreba za den v CR necelych 200MWh. tedy by nam to mohlo stacit tak na ctyri dny. pokud bychom meli dve takove kvuli redundanci tak na zhruba tyden. je to hodne, je to malo..? spis asi malo, pokud by to melo byt jako jediny zalozni zdroj. videl bych to spise jako vyrovnavani spicek. druha otazka je ekonomicka stranka, co takova sranda stoji.. malo to nebude.

mimochodem - nechcete uz konecne prejmenovat to vlakno na neco jako "obecne tlachani o elektromobilite a green dealu"?
DAF
Kontaktovat uživatele:

#1165 Příspěvek od DAF »

Obávám se, že podobně uvažuje mnoho různých ekologických nadšenců a bez dalšího to vidí jako záchranu světa.
Hitec Aurora 9X
OK2BUH

#1166 Příspěvek od OK2BUH »

Kuba78 píše:
pokud dobre pocitam, tak za lonsky rok (rekordne nizky) byla spotreba za den v CR necelych 200MWh. tedy by nam to mohlo stacit tak na ctyri dny. pokud bychom meli dve takove kvuli redundanci tak na zhruba tyden. je to hodne, je to malo..? spis asi malo, pokud by to melo byt jako jediny zalozni zdroj. videl bych to spise jako vyrovnavani spicek. druha otazka je ekonomicka stranka, co takova sranda stoji.. malo to nebude.

mimochodem - nechcete uz konecne prejmenovat to vlakno na neco jako "obecne tlachani o elektromobilite a green dealu"?

Ty jsi ještě větší optimista než my všichni dohromady. Je to 1000x víc - 200 GWh.
jio

#1167 Příspěvek od jio »

DAF píše:Obávám se, že podobně uvažuje mnoho různých ekologických nadšenců a bez dalšího to vidí jako záchranu světa.

Ta vize je správná a její výsledky se jistě dostaví.
Přílohy
green deal.jpg
Kuba78
Kontaktovat uživatele:

#1168 Příspěvek od Kuba78 »

OK2BUH píše:Ty jsi ještě větší optimista než my všichni dohromady. Je to 1000x víc - 200 GWh.

ehm, mas pravdu, sekl jsem se o jednu predponu, holt pri nedeli rano mi to nemysli a mozek ma dovolenou, ted kdyz na to zpetne koukam propadl bych se hambou do zapadniho nemecka :-) takze tim padem nam to staci na.. asi minutu a pul :-)
OK2BUH

#1169 Příspěvek od OK2BUH »

Kuba78 píše:
ehm, mas pravdu, sekl jsem se o jednu predponu, holt pri nedeli rano mi to nemysli a mozek ma dovolenou, ted kdyz na to zpetne koukam propadl bych se hambou do zapadniho nemecka :-) takze tim padem nam to staci na.. asi minutu a pul :-)

Je to tak. Pro srovnání Dlouhé Stráně mají kapacitu 4 GWh a vydrží jet 6 hodin výkonem 650 MW.
Dáva

#1170 Příspěvek od Dáva »

Skyfun pulse projekt a pár poletuch
Zamčeno

Zpět na „Smetiště“