Blade mCPX II - tuning, upgrady

Vrtulníky do velikosti 450
Odpovědět
Zpráva
Autor
morphix69

Re: Blade mCPX II - tuning, upgrady

#1171 Příspěvek od morphix69 »

dorazil mi regl s konvertorem proudu..oversky myslim...10A pro V1 a V2
a moturek helimax novus
po zapojeni a spajeni sem to vyzkousel na 80% pak 70% vykonu ale baterky hyperion 250 vydrzeli tak pul minuty jenom..
prej maj vydrzet dyl ze prej 550 na helimax novus daj az 8 minut...
vylital sem 3 baterky behem dvou minut ani ne a po zapojeni 4 baterky uz regulator pipal uplne jinak a mnohem vickrat v jinejch intervalech...a motor se neroztocil od te doby uz vubec..
po nekolika zapojeni a prepajeni proroze sem podezrival spatny kontakty ve spajeni ale ne..
vsechno zapojeny dobre nijak spatne..
proste z niceho nic po zapojeni 4 baterky to prestalo fungovat a asi po 30 pokusu regl nepipa uz vubec...
netusite co se mohlo stat co odeslo? nejspis uz ale prislo rozbity kdyz to tak strasne rychle vypraskalo ty baterky a nekdo mi tehdy rikal ze ten helimax novuc je nejhlepsi stred ze nezere tak strasne moc jako HP05s

diky
Dx7se, Blade mCPx V2, Mini PROTOS ;)
seltino

#1172 Příspěvek od seltino »

no stím motorem a spotřebou to není tak úplně pravda, ty motory jsou kvalita nic moc, já měl helimax motor,který měl mít 11000KV a točil 15000KV a žral víc než HP05S..
to pípání reglu něco znamenalo, koukni do manuálu. Proč ti to teď nejde může mít hodně důvodů.
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Jarmil

#1173 Příspěvek od Jarmil »

Já lítám s helimaxem na dvě 250ky hyperionky paralelně dodnes. Jednu to sežralo asi za minutu třicet. Na dvě lítám 4 min se setovými konektory. Plyn mám na 80proc., ale to je individuální.
To pípání, neupad ti někde drátek?
morphix69

#1174 Příspěvek od morphix69 »

nechapu vubec co se stalo kdyz sem to zapojil tak to slapalo a po ctvrtym zapojeni to prestalo jit a zaclo jinak a vickrat pipat..
pak to prestalo uplne pipat
a to sem s tim nehnul nijak po tom co to uz litalo..
fakt nechapu co se stalo ale nejspis neco s regulatorem...uz se neropzsveci ani kontrolka pri zapnuti ale jenom tak lehoulince probleskne...

nechapu co odeslo nebo co je spatne protze sem nic nemenil jenom sem to zkousel jak to lita a nastavoval throtle curve ve vysilccce ale po vymene 4 byterky uz nezapipal jako pred tim a moto se uz vubec nerozbeh
regl taky dost topi po pripojeni baterky..aniz b se tociul motor...
a jeste kazdy to pipnuti trochu skublo s motorem pip skub pip skub..ale to delal od zacatku..ale po tom co dopipal sel roztocit..po 4 baterce uz pipal podivne a po desatym pokusu nebo kolikatym prestal uplne a nic sem neprendaval neprepajel..to az potom...a to jenom motor..kabely od motoru ostani kabely v pohode kdyz deska sviti a jde pres regl..signalovej kablik sem kontroloval taky v pohode..a protoze sem menil konektor z tech dementnich konektoru na diody co prej strasne topej kdyz mas vyssi odber nez u ss motoru..
tak mam po zaruce a po reglu..kde koupit novej spolehlive...
chci nejekej 10A u nas se da sehant jenom 6A...
nebo by stacil 6A nekde u nas koupit at zas necekam mesic na nejakej ze sveta...kord nejakej kterej zas hend odejde jako ten co mi odesel nejspis jestli odesel bylo by dobry kdyby to bylo treba nejak jenom rozhaseny nastaveni ale to pochybuju silne..
Daniel Jiráček

#1175 Příspěvek od Daniel Jiráček »

kdyz to pipalo vickrat tak dat plyn nahoru a dolu jako kalibrace me to vzdy hned najelo.uz mas upraveny krivky plynu,zkus je dat znova 0-100

ps-a nemáš náhodou upravovaný ocas.vedení dratu na trubce-nezkratuje ti to?????????
Naposledy upravil(a) Daniel Jiráček dne ned 15.07.2012 14:47, celkem upraveno 1 x.
t-rex 700 dfc - hc3sx /blade mcpx-střídák/Dx-8 /sim-phoenix
morphix69

#1176 Příspěvek od morphix69 »

kdyz to prestalo pipat uplne..
Daniel Jiráček

#1177 Příspěvek od Daniel Jiráček »

koukni se na regl plus, minus nemas je opravdu upadlý?
morphix69

#1178 Příspěvek od morphix69 »

kdyz dam merak na konec dratu tech co maj jit do desky mcpx tak na konci je 4,2 voltu co jhe v baterce..takze do reglu proud de..ale dioda jenom slaboulince problikla a ted jak sem to zkousel tak jednou z tech 15 pokusu zapojeni problikla uplne normalne...
tak sem zkousel z baterky draty prilozit primo na spoje na desce ale nic proste jenom lehoulince problikne..

tak sem to zkusil z hecu prepajet ty kably na plus minus a jde to dioda sviti zas...tak uvudime ja kto pude ted to du zkusit..
Naposledy upravil(a) morphix69 dne ned 15.07.2012 15:09, celkem upraveno 1 x.
Daniel Jiráček

#1179 Příspěvek od Daniel Jiráček »

udelal jsi vse co jsem ti psal v 14.37
morphix69

#1180 Příspěvek od morphix69 »

tak ja vubec nevim uz zase
jak sem to prepajel tak sem to zkusil slo to normlane vypjiol sem to napsal sem sem a zkusil znova a nejde to zase..

tak dobry..problem byl nejspis v konektoru baterky..2 z 6 maj spatnej konektor koukam a zkousel sme jenom ty :D a s jinejma de:D ach jo to sem teda strevo...ted to jenom vyzkouset jeste..a ty baterky..nechapu na testru fungujou na napajeni desky taky stacej ale jak mile maj napajet regl tak jenom slabounce problikne..ikdyz baterka dava tak asi neni uplne 100% plosne spojenej kontakt nvm..asi velkej odpor..
morphix69

#1181 Příspěvek od morphix69 »

tak nvm.v konektorech asi problem nebyl prootze to proste blbne uplne strasne nevidane..jednou zapojim de to pak zas ne pak zas jo pak dvakrat ne pak dvakrat jo a pak dvakrat ne a fur dokola..zkousel sem prepajet ty kabely to drzi proud prochazi..proste to absolutne nechapu..a kdyz to zapojim tka ze se rozsviti tak z pripojenym motorem nepipa..je mozny ze je rozbitej i motor ze to nepipa? protoze kdyz byl novej tak bez motoru taky nepipal a hned po zapojeni motoru pipal..ale jenom 3 baterky pak to umrelo :/
ale ted kdyz uz sviti kontrolka tak ale nepipa..
a co ctu k nastavni reglu tak ma pipat..
motor mam pripojenej...fakt nechapu..
vylizplech

#1182 Příspěvek od vylizplech »

Tak jsem dnes předělal druhý mcpx na střídavý pohon,ale opět se to neobešlo bez komplikací,sestavu jsem použil motor extreme spin 8800Kv,regulátor XP-12A,AEO convecter,pastorek 9z ocas motor 120 SR, pro motor jsem musel vyřezat a vybrousit hodně místa a i tak je tam hodně na těsno,jedno servo jsem musel podložit,jinak zachytávalo o motor,pájení pohoda,to už jsem měl zmáknuté z minula,ale jak jsem to zkoušel na baterii hyperion 1S, 550mAh,tak to má zřejmě dost malé otáčky,ocas mi při přidání nebo ubrání kolektivu ustřeloval min. o 45%,tak jsem si řekl,že to zkusím na dvoučlánkovou baterii protože ten motor je jak na 1S tak i 2S,po připojení 2S 320mAh,mi serva zrazu zajela úplně dolů a než jsem stihnul odpojit baterii,tak mi 2 serva shořela,naštěstí mám náhradní a deska vypadá,že je dobrá,po výměně serv a zkoušce na 1S serva fungují v pořádku,takže ještě zkusím pastorek 10z a znovu jednočlánkovou baterii.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
morphix69

#1183 Příspěvek od morphix69 »

prej se ma dat nejaka dioda zmensujici proud na potrebnej proud do desky...

mate nekdo Helimax novus 125 motor na regulatoru treba oversky 10A konverter brushless for V1/V2
prodejce mi napsal ze je mozna problem v tom ze motor novus no proste napsal tohle

I think that motor will not run well with this ESC, will make ESC run very hot, it pulls more current than C05M and HP05S motor that we tested, it is also lot heavier than HP05S motor that we sell, only 5gram, the Novus 125 is 10gram, double weight. So more weight, more lift power required, ESC is hotter and may not be reliable. I recommend getting HP05S or C05M motor if you want reliable and powerful flying solution

tak jestli to nekomu funguje bez problemu...

diky
vylizplech

#1184 Příspěvek od vylizplech »

Bohužel,to mě nenapadlo,že se musí zmenšit proud do desky,za blbost se holt platí :)
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
morphix69

#1185 Příspěvek od morphix69 »

mate nekdo ten Helimax novus 125 motor na regulatoru treba oversky 10A konverter brushless for V1/V2
proste na nejakym 10A co ma v sobe zabudovanej konverter?
prodejce mi tvrdi ze helimax je moc narocnej na ten regl a ze se bude prehrivat atd..
Odpovědět

Zpět na „Heli - do 450“