DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

Re: DJI - F305 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-2D

#1171 Příspěvek od Petr_K »

jinak já to stínění dělal a ve výsledku to je +2-3 satelity, což se někdy může hodit
gardenroute

Re: DJI - F306 Phantom 2 RC set kvadrokoptéry 2.4GHz s H3-3D

#1172 Příspěvek od gardenroute »

Takže při ovládání s Tx Futaba, připojenou k LB přes "trenér" port musíš FS funkci namapovat na nějaký switch, použití On-Off vypínače zde FS nevyvolá? Chápu tedy správně, že si LB připojený Tx sám zapne. To je celkem nepříjemné pro případ poruchy Tx... Pomůže FS vyvolat odpojení LB portu od Tx?
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
texmur

#1173 Příspěvek od texmur »

Petr_K píše:jinak já to stínění dělal a ve výsledku to je +2-3 satelity, což se někdy může hodit

A dával jsi alobal nebo lepící hliníkovou pásku ? V kolika vrstvách? Já dal jednu vrstvu lepící pásky a nevím jestli to není málo...
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#1174 Příspěvek od Petr_K »

dal jsem 2 vrstvy 3M pásky
Dag2B3

#1175 Příspěvek od Dag2B3 »

Správně FS se musí namapovat. Tím že jsem to přemapovával a nenacvičil - tak jsem tu správnou páčku minul. Pokud připojíš kabel (učitel žák do konektoru Futaby, tak se sama zapne a vypne se až kabel odpojíš ( na druhé straně kabelu nemusí být nic připojeno). Pokud vytáhneš kabel z LB nic se nestane.. Źitra vyzkouším vyvolání FS odpojením kabelu z Tx.
killer.tuning

#1176 Příspěvek od killer.tuning »

Ahoj všem, tak už je ze mě také hrdý majitel P2 s H3-3D a musím říct že je to super záležitost. Potřeboval bych ale poradid ohledně FPV a možnosti nalézt ztracený model :)
1: existuje osd které zobrazuje aktuální souřadnice GPS ? napadlo mě pořídit monitor se záznamem na USB flash disk a dle záznamu model při ztrátě vyhledat
2:mě osobně se líbí IOSDmini ale tam tato možnost není
3:jaká je ideální verze gopro na P2 - zatím mám zapůjčenou 3 silver a stačí to ale pořídil bych si i lepší ... jen jsem ale četl něco o samovolném zapínání wifi a případné kolizi a nevím co je na tom pravdy ?
4:jaké existují možnosti nelézt ztracenou P2? GPS tracker jsem vyloučil a když nenajdu jiné jednoduché řešení pořídím Marco Polo
5:jaká je ideální velikost monitoru k FPV a je vhodnější s přijímačem ?
6:zkuste mě někdo poradit ohledně výběru FPV ohledně dosahu a osvědčené funkce (kvality)

pořád to zde vše pročítám a jako začátečník jsem z toho jelen :roll: děkuji za každou radu předem :wink:
Dag2B3

#1177 Příspěvek od Dag2B3 »

Za měsíc, nejpozději do Vánoc bude venku GP4 se záznamem 4K 30fps tak vydrž a informuj Ježíška na co se má zaměřit [emoji41]
Petr_K
Kontaktovat uživatele:

#1178 Příspěvek od Petr_K »

jak píše Dag, také bych ted už nekupoval GP3 ale počkal už na GP4. GP3 není špatná a určitě se wifi samovolně nezapíná, alespon mě se to nikdy nestalo, takže toho bych se nebál. také bych doporičil black edition, protože je zcela jistě lepší než white, či silver edition. srovnávací testy najdeš na jůtůbu ;-)
killer.tuning

#1179 Příspěvek od killer.tuning »

dík za radu ale GP 3 black mám od kamaráda za cca 6000,- se zárukou a to mě zatím bude stačit ... když mě to bude hodně bavit tak to mohu posléze obměnit :) každá uspořená koruna do začátku se hodí :D
Marek_Km

#1180 Příspěvek od Marek_Km »

Marek_Km píše: Většina pilotů Phantomů používá pro oboje GoPro, ale musíš mít jistotu, že to bude šlapat, jinak máš po obraze a problém.

OK, aby to někoho nemátlo, samozřejmě ve Tvém případě použiješ GoPro tečka
Naposledy upravil(a) Marek_Km dne úte 26.08.2014 17:00, celkem upraveno 1 x.
gardenroute

#1181 Příspěvek od gardenroute »

killer.tuning píše:Ahoj všem, tak už je ze mě také hrdý majitel P2 s H3-3D a musím říct že je to super záležitost. Potřeboval bych ale poradid ohledně FPV a možnosti nalézt ztracený model :)
1: existuje osd které zobrazuje aktuální souřadnice GPS ? napadlo mě pořídit monitor se záznamem na USB flash disk a dle záznamu model při ztrátě vyhledat
2:mě osobně se líbí IOSDmini ale tam tato možnost není
Taková OSD samozřejmě existují, stačí pogooglit, sám jsem takové měl (ale pořádně jsem se nedostal nikdy k instalaci, a zde ho i nabízel), než jsem pořizoval loni iOSD Mk II... Na rozdíl od DJI řešení bude trochu složitější to integrovat do Phantoma (obvykle mívají své vlastní GPSky), ale obvykle získáš OSD projekci GPS souřadnic, a bývá tam i skutečná spotřeba mAh z proudového čidla...
killer.tuning píše:3:jaká je ideální verze gopro na P2 - zatím mám zapůjčenou 3 silver a stačí to ale pořídil bych si i lepší ... jen jsem ale četl něco o samovolném zapínání wifi a případné kolizi a nevím co je na tom pravdy ?
Pro použití na Phantomech je samozřejmě uzpůsobena řady různých kamer, např. Mobius, iLook aj., nejen tedy GoPro, ale GP je asi nejdále s integrací a zejména podporou pro malé Zenmuse (H3-xD) gimbaly. Tady si na rozdíl od kolegů troufám říci, že Ti určitě bude na začátečnické kroky stačit GP ze třetí řady, nejlépe v Black Ed., GP4 bude velmi drahá, a kdo nebude potřebovat 4K rozlišení, příp. vysoké snímkové rychlosti v nižších rozlišeních ji potřebovat nebude. Naopak si myslím, že začátečník by se měl naučit nejdříve dobře a bezpečně létat, než začne hned na svého Phantoma věšet avioniku za desetitisíce... Stejný názor mám i na 3D gimbaly, pokud nemáš zkušenosti, je lépe začít na 2D gimbalech, které jsou relativně bezproblémové a použité seženeš za dobré peníze. U 3D gimbalu se od počátku nevyhneš laborování pro odstranění jello efektu, a pokud se nebudeš orientovat na letecká videa, bude pro Tebe zbytečný...
A WiFi na GP ? Při používání na Phantomovi na WiFi rychle zapomeň, důvody jsou nasnadě, hrozí min. zahlcení RC Rx, které jede na stejné frekvenci (!)
A samovolné spouštění WiFi ? Skoro je to už taková urban legend, ale je to již dávno pořešené upgradem FW pro GP, a potkalo to jen část uživatelů se specifickým starším FW. Osobně jsem to NIKDY nezažil, a to létám s GP B.E. 3 víc jak rok.
killer.tuning píše:4:jaké existují možnosti nelézt ztracenou P2? GPS tracker jsem vyloučil a když nenajdu jiné jednoduché řešení pořídím Marco Polo
To je celkem jednoduché, pokud si přečteš mé recenze a informace o Marco Polo (jako první jsem ho sem dovezl), bude Ti jasno. Pokud nechceš GPS/GSM tracker (samotný GPS tracker je k ničemu pro případ úletu či pádu), zbývají již jen 2 možnosti, buď M.P. či podobný ale drahý francouzský iCare, anebo jít do nějakého klasického RF majáku (se složitějším vyhledáváním přes PMR walkie-talkie a YAGI anténu), koukni se na RCG, je tam k tomu několik vláken.
killer.tuning píše:5:jaká je ideální velikost monitoru k FPV a je vhodnější s přijímačem ?
Ideální jsou LCD monitory od 5-8", nejvíce frčí 7", a je samozřejmě dobré, když má integrován diverzitní FPV přijímač.

killer.tuning píše:6:zkuste mě někdo poradit ohledně výběru FPV ohledně dosahu a osvědčené funkce (kvality)
To už je celkem rozsáhlé téma, závisející od účelu tvého létání, tvých možností, a kde to chceš kupovat. Dá se něco nakoupit v Česku (zdejší bazar, příp. jinde), dále v Česku od prodejců, tady to vyjde ale dráže, nebo to dovézt z HK, USA a pod., tady je potřeba počítat s výpalným a delší dobou dodání. Jaké jsou Tvé zkušenosti s létáním, že už chceš létat s pomocí monitoru
? Doporučuji Ti to pořádně i zde prostudovat všechna vlákna o Phantomech (první část o P1 je již locknutá, končilo někdy na přelomu 2 a 3 2014), najdeš určitě mnohé inspirace, něco malinko i na mém zdejším blogu.
Dag2B3

#1182 Příspěvek od Dag2B3 »

To samovolné zapnutí WiFi se mi jednou stalo když jsem nesl P1 v Taroku 3 hodiny v ruce k horskému jezeru (kufr byl těžkej a batoh jsem ještě neměl). Zřejmě jsem zapnul kameru a ta během cesty vybila baterii. Těsně před vybitím se GP zaseklo (přešlo) do nějakého režimu, že kamera nereagovala na žádné tlačítko, ale blikala modrá. (WiFi nikdy nezapínám). Bohužel šroubováky zůstaly v kufru dole u řeky. Po návratu pomohla výměna baterie. GP4 tipuju na 400Usd. Nevěřím že půjdou nad 500.
hravec

#1183 Příspěvek od hravec »

killer.tuning píše:5:jaká je ideální velikost monitoru k FPV a je vhodnější s přijímačem ?
gardenroute píše:Ideální jsou LCD monitory od 5-8", nejvíce frčí 7", a je samozřejmě dobré, když má integrován diverzitní FPV přijímač.
možná bych doplnil že monitor raději s vestavěným akumulátorem... je to lehčí, pohodlnější a líp to i vypadá....
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
Furac

#1184 Příspěvek od Furac »

zdravím,

Petr_K : mohu se zeptat jak dopadla reklamace nafouklých baterií? Mám úplně ten samý problém s dvěma bateriemi. Nafouklé jsou po max. 10-15 cyklech. bohužel jsou to mé jediné 2 baterie :(

Děkuji
gardenroute

#1185 Příspěvek od gardenroute »

Furac píše:...jak dopadla reklamace nafouklých baterií? Mám úplně ten samý problém s dvěma bateriemi. Nafouklé jsou po max. 10-15 cyklech. bohužel jsou to mé jediné 2 baterie :(...
Pokud to není nejaka dokumentovana vadna serie, obavam se, ze reklamace neprojde. Obvykle se nafouknou baterie pri spatnem zachazeni (nedodrzeni vybijecich a nabijecich proudu - napr. vadna nabíječka, resp. jeji spatne nastaveni pro konkretni LiPo baterii, prip. prekroceni limitu pro min. napeti na clanku, tzn. u Phantoma změna levelu pro ochranu baterie). Protlacit reklamaci bude proto velmi obtizne...
Co je to za baterie ?
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“