HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zamčeno
Zpráva
Autor
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti

#121 Příspěvek od pkotatko »

RomanAll píše:pro me jako zacatecnika naprosta bomba, sice se naucim packovat pozdeji, ale bude vice radosti z litani bez padu :wink:

Není důvod se naučit páčkovat později. To bezpádlo lítá jako každé jiné. Není to autopilot.
Tyhle funkce co popisujeme jsou podle mne navrženy ze dvou důvodů. Maketový let a záchranná brzda při učení. Pokud to člověk bude používat rozumně a jen v nouzi nejvyšší, tak si myslím že naopak bude v učení postupovat rychleji. Já to tak mám.
A neboj. Helina ti spadne stejně. Třeba na techniku.
Naposledy upravil(a) pkotatko dne čtv 18.08.2011 16:16, celkem upraveno 1 x.
Bell 206, Mi-8, nejaka letadla, Jeti DS-16
insomnia

#122 Příspěvek od insomnia »

jojo, super je prave to, ze to nedela bordel v psychice a clovek se "nemusi" bat, coz je pro zkouseni novych prvku nejdulezitejsi. Pokud se clovek boji, tak se mu rozklepou ruce ani nevi jak a je to v zemi ani nemrkne nebo si na novy prvky ani netroufne.
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
Honzabr

#123 Příspěvek od Honzabr »

Zdravím všechny.Konečně se zase připojuji po dovolené a návalu z návratu do práce.
Tak tedy:
1.Protos dostal nové uhlíkové bočnice,novou ocasní trubku(byla lehce prohnutá ale prostým okem to vidět nebylo),úhlednou kabeláž patnáctizubý pastorek a 5tičlánek lipol.
2.SXo dostalo řádné kabílky od serv a zcela přesné seřízení heliny.Vše je v pravých úhlech a nic se nepohybuje na zemi při přepnutí čehokoliv na cokoliv.(to dřív tak přesné nebylo :( ).Mimo jiné dostalo 15 z pastorek a 5ti článek lipol (doposud 18ti zubý a 6tičlánek :oops: )
3. Odstaruji v "oranžovém "modu a při startu ,lehce driftuje vlevo dá se to dobře srovnat.(moje představ byla, že odstartuje rovně a bude naprosto přesně poslouchat pokyny a ne že budu stále lehce tlačit vpravo :o )Vrtulka drží jako přibitá a nehne se v jakékoliv poloze dokud za ni nezaberu.
4.!!!!!! Když přepnu do stabilizačního režimu postaví se rotorem rovně a pod úhlem dle otáček motoru se zaečne v naprostém klidu posouvat kolmo hřídelí k zemi ostře doleva.Úplně stejně se začne ploužit doleva i když odstartuju v zeleném přímo ze země.Po startu do cca 50 cm přidávám v obou případech pouze plyn a kolektiv.
Zatím jsem létal jen v normál mode na křivky.Bojim,bojim se do Idlle 1.Vibrace žádné nepozoruji (ale ruku do ohně nedám.) Listy jsou v rovině, všechna táhla stejná,kolektiv nastaven "pavoukem a serva s vybranými pákami naprosto kolmá.Jak již jsem psal nic se na kolektivu nepohne při přepnutí na zemi na cokoliv.
Poslal bych sem soubor nastavení ale nevím jak ale ihned pošlu na mail, pokud to někdo bude chtít zhodnotit, na normální mail.Lítám v norm.&inv do továrního nastavení od záložky ocas.gyro a dál jsem moc nešahal.Snížil jsem Agility a omezil dráhu serva na vrtulce.Akrobacii nelítám jen kola a osmičky po obloze (se spocenými zády :D )Blbě se mi s tím i visí neb musí pořád tahat doprava.

A (jak říká klasik) včíl babo raď .Já už jsem na prášky.Za každou radu budu vděčný a budu zítra od rána poctivě testovat.
Předem díky všem
buki

#124 Příspěvek od buki »

Jak řešíte to zapnutí heliny co se týká toho dodržení 30°? Zapnout a donést na start a nebo zapínáte až na místě?
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od pkotatko »

Zapínám na místě.
krtek2k

#126 Příspěvek od krtek2k »

me by zajimalo, jestli se nekdy splete, ze zmacknes cudlik, on srovna helinu a napere ji pod plnym kolektivem do zeme ;)
Frsky X10S Carbon
Heliny od Mikada, fpv race koptéry a trochu F3K
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#127 Příspěvek od pkotatko »

Honzabr : Pošli mi to na kotatko.petrzavináčgmail.com
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#128 Příspěvek od pkotatko »

krtek2k píše:me by zajimalo, jestli se nekdy splete, ze zmacknes cudlik, on srovna helinu a napere ji pod plnym kolektivem do zeme ;)

Jo to se občas stane mě :D ale HC se zatím nespletl. Asi je lepší pilot.
boZZda

#129 Příspěvek od boZZda »

Honzabr: něco není v pořádku. Nepouštěj režim Horizon, dokud nebudeš mít nastavenou helinu jako bezpádlo a všechny zisky OK.

Nejezdíš někdy do Prahy a okolí?
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
RomanAll

#130 Příspěvek od RomanAll »

pkotatko píše:
RomanAll píše:pro me jako zacatecnika naprosta bomba, sice se naucim packovat pozdeji, ale bude vice radosti z litani bez padu :wink:

Není důvod se naučit páčkovat později. To bezpádlo lítá jako každé jiné. Není to autopilot.
Tyhle funkce co popisujeme jsou podle mne navrženy ze dvou důvodů. Maketový let a záchranná brzda při učení. Pokud to člověk bude používat rozumně a jen v nouzi nejvyšší, tak si myslím že naopak bude v učení postupovat rychleji. Já to tak mám.
A neboj. Helina ti spadne stejně. Třeba na techniku.

bylo to mysleno trosku s nadsazkou, plne souhlasim s tim co pises, clovek se nauci vlastne packovat stejne nebo rychleji pac zkousi veci
ktere ho vedou do krizovky ale ne psychicke, pac kdyz to neda tak cvak a znovu (nemusi sroubkovat)....cvicit neco v rozumne vysce se zachranym tlacitkem misto rozbiti je super. a hlavne do prvku jde driv nez to zvlada na 100% a dost casto zjisti (a bez padu), ze to chce to a to aby to nespadlo :lol: a rychle to vstreba.
uz se na nej tesim. :mrgreen:
T-Rex 450 Pro
Futaba T8FG
pkotatko
Kontaktovat uživatele:

#131 Příspěvek od pkotatko »

Tak dnes zalítán novej Trex550 s HCčkem. Komplet nastavení trvalo 4 baterky. Včetně Horizon modu. Už s tím trošku umím :D
Lítá to fakt docela dobře :wink:
eco

#132 Příspěvek od eco »

Taky hlásím zálet Rexe 500, za 4baterky zalítáno skoro ke spokojenosti.

Pár připomínek :

1/ měl jsem citlivější výškovku než křidélka, překvapilo mě že na vychvalované Futabě t8 nenaladím zvlášť výchylku křidélek a výškovky 8O nemyslím endpoint, myslím funkci v desce cykliky, alespoň to nejde při zvolené hlavě H1.(soft 3.0) a to už pomíjím fakt že bych chtěl pro každý letový režim jinou hodnotu nebo třeba jiné expa...toto vše lze na MPX EVO udělat s prstem v nose

2/musel jsem to tedy nastavit v HC v mixu,(ono by se to asi ani v rádiu dělat nemělo) takže teď mám na kř 72, výš 62 ale pro všechny letové režimy stejné...
např. na Protosu s Beastem to tak ale mám, že agilitu jsem nastavil v rádiu pro každý režim jinak.

3/nevím ale jak nebo kam přiřadit přepínač pro některý z letových módů v HC - normal, normál a invert atd. zatím mám na levém otočném poťáku zisk vrtulky, na pravém zisk hlavy.

Nevím, možná mám něco špatně.

Osvědčil se i regl Roxxy 60A :D chodí velice dobře (s motorem Align 500L), baterky Turnigy 3000mAh/30-40C
MPX Royal SX 2,4Ghz...F3J Enjoy3
boZZda

#133 Příspěvek od boZZda »

Tak odpovíme:

1) pokud máš křidélka jinak než výškovku, tak použij Dual rates, která jsou v Futabě 8. To je super rádio, jen je potřeba vědět :) Na 700 mám 80/100 a na Protosovi mám poměr 90/100. Prostě je potřeba si to nastavit jak se líbí, ale nastavuj to v rádiu a ne v počítači

2) přepínač módu Horizon.
Tady to funguje tak, že nejdříve nastavíš v záložce Rigid hodnotu zisku, kterou jsi zjistil, že je nejlepší. Neči to, co je v rádiu, ale to co je v záložce Diagnóza. Tuhle hodnotu zadej do Rigid jako zisk.
Dále můžeš jít do záložky Horizon a vybrat Horizon.
Na přepínač, kde jsi měl zisk Rigid teď máš "zisk" Horizon. Tím si nastavuješ jak rychle respektive jak moc má stabilizovat. Já to mám tak, že na přepínači mám 0% a 100%, kdy 0% není žédná stabilizace a 100% na přepínači je co nejrychlejší stabilizace.
Proč by jsi dával míň stabilizace, třeba 50%? Protože maketový let, kde chceš, bay helina byla stabilní, ale aby jsi také mohl ovládat.

Kdyby bylo něco nejasného, tak napiš.
bavarianDemon 3X a 3SX
Martinzpraglu
Kontaktovat uživatele:

#134 Příspěvek od Martinzpraglu »

Ahoj, tak jsem to konečně nastavil na Trex 500 ... A musím uznat, že je to fakt super. S helinama se učím a tohle mi přijde na začátek výborný, prostě, žádný stresy a nervy, že to zase rozmáznu. Simulátor nesnáším a nebaví mě a tohle je fakt paráda, prostě v okamžiku kdy jsme mimo a metr nad zemí přepnu páčku a zachráněno. Můžu konečně pokračovat v učení po delších krůčcích bez zbytečných prostojů při čekání na díly. Bozzdo, ještě jednou díky... :)
JETI DC-24 ... a nějaký vrtulníky... Align, GM, Henseleit, Mikado, OXY, SAB ... :-)
boZZda

#135 Příspěvek od boZZda »

Martinzpraglu píše:Ahoj, tak jsem to konečně nastavil na Trex 500 ... A musím uznat, že je to fakt super. S helinama se učím a tohle mi přijde na začátek výborný, prostě, žádný stresy a nervy, že to zase rozmáznu. Simulátor nesnáším a nebaví mě a tohle je fakt paráda, prostě v okamžiku kdy jsme mimo a metr nad zemí přepnu páčku a zachráněno. Můžu konečně pokračovat v učení po delších krůčcích bez zbytečných prostojů při čekání na díly. Bozzdo, ještě jednou díky... :)

Dnes od 18:00 budu na Sobínce. Tak se Martine stav a doladíme ještě detaily.

Kdyby měl někdo zájem vidět HC3-SX v akci, tak se přijďte podívat.
bavarianDemon 3X a 3SX
Zamčeno

Zpět na „Heli - technika“