Doska Crius Multiwii + gps

Řídící desky, updaty FW, GPS, přenos dat souvisejících s copterami
Odpovědět
Zpráva
Autor
Duffs

Re: Doska Crius Multiwii + gps

#121 Příspěvek od Duffs »

tak skusím a mala by byť poodpájana myslím od motorv a prímača? Ale aj tak..zas taky rozdiel v tom byť nemože. či?
Taranis X9D Plus, Heavy lift hexacopter, Phantom 4 Pro
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#122 Příspěvek od Dejfak »

To nemusí ale kalibruješ desku ne coptera
Jestli má copter od hylky na pod ozku tak může být nakřivo a tím vznikne problém
Jestli jde lehce sundat tak ji zkalibruj samotnou, jestli máš přesně dlouhé uchyceni desky k coptrovy tak to zkalibruj podle desky na které to je přišroubované.
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Troll

#123 Příspěvek od Troll »

Kalibrovat do horizontu se musí rám s motory. Je jedno jak je řídící deska, pokud nejsou motory v horizontu, tak to někam utíká.
Duffs

#124 Příspěvek od Duffs »

Ja som zúfalí.. Podarili sa mi to dako rozchodiť že copter skoro stál na mieste .Skušal som to v byte. Cely nateseny videm vonku a skusim ho naskor drzat v ruke a znova je vo vyse na krivo. Skusil som normalne odštartovať a ja ho zodvihnem ale proste je nakrivo tak ako na videu v tomto vlakne. Prisiel som domov skusil a stale to bolo nakrivo...Po niakom čase som copteru znova skusil a doma vo vise bola krasne rovno. Tak nateseny ,že to idem skusiť von ešte som račej dobyl lipo pred odchodom zdomu som to skusil a znova bola krivo..lipo davam stale rovnako takže v rozlození vahy by to byť nemalo..
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#125 Příspěvek od JirkaA »

Duffs píše:Ja som zúfalí.. Podarili sa mi to dako rozchodiť že copter skoro stál na mieste .Skušal som to v byte. Cely nateseny videm vonku a skusim ho naskor drzat v ruke a znova je vo vyse na krivo. Skusil som normalne odštartovať a ja ho zodvihnem ale proste je nakrivo tak ako na videu v tomto vlakne. Prisiel som domov skusil a stale to bolo nakrivo...Po niakom čase som copteru znova skusil a doma vo vise bola krasne rovno. Tak nateseny ,že to idem skusiť von ešte som račej dobyl lipo pred odchodom zdomu som to skusil a znova bola krivo..lipo davam stale rovnako takže v rozlození vahy by to byť nemalo..

Nebyl venku nahodou vitr? ;-)
OK2WY
Duffs

#126 Příspěvek od Duffs »

Dneska nie.
Boby110

#127 Příspěvek od Boby110 »

Duffs píše:Ja som zúfalí.. Podarili sa mi to dako rozchodiť že copter skoro stál na mieste .Skušal som to v byte. Cely nateseny videm vonku a skusim ho naskor drzat v ruke a znova je vo vyse na krivo. Skusil som normalne odštartovať a ja ho zodvihnem ale proste je nakrivo tak ako na videu v tomto vlakne. Prisiel som domov skusil a stale to bolo nakrivo...Po niakom čase som copteru znova skusil a doma vo vise bola krasne rovno. Tak nateseny ,že to idem skusiť von ešte som račej dobyl lipo pred odchodom zdomu som to skusil a znova bola krivo..lipo davam stale rovnako takže v rozlození vahy by to byť nemalo..

Já myslel, že Quad je na létání a ne na kalibrování :D
Boby 110, OK2BOW
Duffs

#128 Příspěvek od Duffs »

Boby110 píše:

Já myslel, že Quad je na létání a ne na kalibrování :D

Viete si predstaviť ,že sa na dačo tešite pol roka -som študent takže financie šli íným smerom po pol roku sa vám podarí konečne zohnať čo chcete ale nefunguje to.Prosím ak to nie je ku danej problematike nekomentujte. Až take vtipne to nie je.
Semis

#129 Příspěvek od Semis »

Kluci se asi snažili říct, že neni až tak podstatný jestli to visí uplně rovně, ale spíš jestli se s tim dá lítat. Jestli to letí, tak se s tim uč lítat kolečka a osmičky a až to budeš dávat v pohodě, tak laď detaily.
Stejně je dost pravděpodobné, že než uděláš bez problému osmičku, tak to rozbiješ.
Jestli to ale neni letushopné, tak potom to chce pátrat po detailech.
Začal bych kontrolou a znovunastavením regulátorů včetně rozsahu plynu, potom přehrání softu na desce a kalibraci.
johny107

#130 Příspěvek od johny107 »

Ja som mal tiez velke problemy zo zaciatku,,najskor to boli vibracie a to take,ze sa mi prekacoval hore znacky..Po vzvazeni to pomohlo,no tiez to este nebolo ono..Pomohol mi az filter na vibracie...
Po dalsie som sadlho sral s tym, ze v Level mode ak som urobil prudku vychylku sa mi v pohode vyrovnal a aj zastal...No ak som urobil len polovicnu vychulku do stran,,,to bolo jedno ci dolava alebo doprava,tak chytil velke oscilacie a padol k zemi..Najskor mi radili,ze to bude PID reg..Robilo mi to aj pri defaultnom nastaveni aj pri zmenach.., no skoro vobec sa mi to nedalo odstranit..Pri tychto pokusom som rozchnapal asi 25 vrtul a zlomil 2 osky na motoroch a dalsie 2 som ohol..Bodotykam, mal som nove motory..
Len s tymito oscilaciami som sa sral asi 4 mesiace....Nakoniec som na to dosiel celkom nahodne..
Ked som skusal casovanie v regulatoroch, som si vsimol, ze na tych 2 regulatoroch boli nastavene ine parametre.Hoci som si bol predtym isty, ze som ich mal od zaciatku dobre...
A este konkretne k tvojmu problemu..Nepoznam ten multiwiiguy,co ty pouzivas..
Neviem ci to pouzivaju aj ostatni copter maniaci..Viem ze 2.0 verzia ma tiez nejake muchy...
Ak uz by si si nevedel s tym ozaj rady,vyskusal by som 1.9 verziu...
Boby110

#131 Příspěvek od Boby110 »

Semis píše:Kluci se asi snažili říct, že neni až tak podstatný jestli to visí uplně rovně, ale spíš jestli se s tim dá lítat. Jestli to letí, tak se s tim uč lítat kolečka a osmičky a až to budeš dávat v pohodě, tak laď detaily.
Stejně je dost pravděpodobné, že než uděláš bez problému osmičku, tak to rozbiješ.
Jestli to ale neni letushopné, tak potom to chce pátrat po detailech.
Začal bych kontrolou a znovunastavením regulátorů včetně rozsahu plynu, potom přehrání softu na desce a kalibraci.

Přesně tak to je :-) nehledal bych v tom vědu.

Letadla neboli plošníky to je věda.
Boby 110, OK2BOW
Duffs

#132 Příspěvek od Duffs »

Teraz som si všimol ,že ked odistím motory a potom zaistím tak 3 vrtule sa automaticky zastavia a 4. sa dokrucuje este zotrvačnostou. Ked tuknem do hociktorej s tých 3 vrtulý tak sa neroztocia ale akoby ich dačo držalo. ten 4. ked ťuknem tak sa roztoči a zastane po trebars 3 sekundách. Tie ostatne ťuknem a iba sa pohnu ale hned zastavia. Ked baterku odpojim tak ked ťuknem d hociktoreho tak sa tocia aj zo zotrvačnoťou.
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#133 Příspěvek od JirkaA »

Duffs píše:Teraz som si všimol ,že ked odistím motory a potom zaistím tak 3 vrtule sa automaticky zastavia a 4. sa dokrucuje este zotrvačnostou. Ked tuknem do hociktorej s tých 3 vrtulý tak sa neroztocia ale akoby ich dačo držalo. ten 4. ked ťuknem tak sa roztoči a zastane po trebars 3 sekundách. Tie ostatne ťuknem a iba sa pohnu ale hned zastavia. Ked baterku odpojim tak ked ťuknem d hociktoreho tak sa tocia aj zo zotrvačnoťou.

vypni si brzdu na regulatorech ;)
OK2WY
Duffs

#134 Příspěvek od Duffs »

Už som na to asi prišiel. Ked zapnem vysielač a dam copteru trochu šíkmo a zapojím tam baterku a odistím a následne pridám plyn coptera si robí čo chce. Za každu cenu musím zapnut vysielač polozit copteru na rovné miesto a tak zacať štartovať.Nemam toto ešte uplne overene v praxi zatial len v byte.
Tym padom take dačo ako štartovanie z ruky odpadá. Neviem no..Asi si to same načita zaciatočnu polohu.Je to možne?
zskal
Kontaktovat uživatele:

#135 Příspěvek od zskal »

Duffs píše:Už som na to asi prišiel. Ked zapnem vysielač a dam copteru trochu šíkmo a zapojím tam baterku a odistím a následne pridám plyn coptera si robí čo chce. Za každu cenu musím zapnut vysielač polozit copteru na rovné miesto a tak zacať štartovať.Nemam toto ešte uplne overene v praxi zatial len v byte.
Tym padom take dačo ako štartovanie z ruky odpadá. Neviem no..Asi si to same načita zaciatočnu polohu.Je to možne?

Já si myslím že to není možné. Já jsem si acc zkalibroval do roviny a teď startuju klidně i ze šikmé plochy. V sobotu jsem s tím lítal na louce (v prudkém svahu), kde nebyl rovný ani metr a startovalo to normálně...hned po startu se to srovnalo na horizont. Vůbec bych se nedivil, kdyby jsi měl vadnou desku podle toho co tu píšeš...i to se může stát. Mě s touto deskou zase přišel vadný FTDI programátor a z GLB mi jej bez problémů poslali nový...
Phantom 4 + Nvidia Shield K1
http://www.youtube.com/user/zskalfpv
Odpovědět

Zpět na „Coptery - elektronika“