DJI - F305, F306, F308 Phantom 2

Fórum pro všechny DJI Phantomy.
Zamčeno
Zpráva
Autor
texmur

Re: DJI - F305, F306 Phantom 2

#1306 Příspěvek od texmur »

Na Phantoma je zapotřebí se koukat jako na létající kameru nikoli jako ne "vrtulník" Hodně lidí včetně mě má Phantoma jako příslušenství GoPro (nebo jiné) kamery aby natočili ten správný záběr. A pak se samozřejmě řeší že součástí takového záběru je dofilmování něčeho ze země s využitím stávající techniky kdy se dron použije jako inteligentní gimbal s FPV přenosem obrazu pro kameramana.
Phantom 4, ipad air2 cellular, tracker RF V16
gardenroute

#1307 Příspěvek od gardenroute »

JirkaA píše:co má posledních pět příspěvků společného s tématem vlákna? Má to vůbec něco společného s rcmanií? To zase bude hon na moderátora, až se to přesune někam kam to patří...
Chápu, že tomu nerozumíš, a měl by jsi si asi zvyknout na to, že všemu rozumět nemusíš, ale vse co jsme psali, s Phantomem přímo a technicky souvisi, jak to, že se řeší, jak Phantom s gimbalem a kamerou použít na zemi jako jakysi steadycam (ačkoliv to na první pohled připadá jaksi pritazene za vlasy), tak napr. technicke zazemi letu Phantomu, pilotovaneho z jedoucího auta [emoji3] A ano, takova sestava je takova RC létající kamera, někteří neprejici zde to zovou 'létajícím stativem', takže to tak tedy je se vším vsudy... Technický obsah zde vytváříme my sami, nech na nás a nasich priznivcich, jakým zpusobem to budeme dělat, nejsme zadne male deti.
A nemá to nic společného s opravnenymi vytkami vuci Tvé osobě, které zde mnozí meli (a řada z nich i přestala zcela prispivat) a resily se s adminem - to zde asi skutecne nebudeš chtít řešit ... [emoji45]
Ptaak 2 (Phantom 4 HDMI Mode) | FS Dominator HD2 | MarcoPolo Locator |
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1308 Příspěvek od JirkaA »

gardenroute píše:Chápu, že tomu nerozumíš, a měl by jsi si asi zvyknout na to, že všemu rozumět nemusíš, ale vse co jsme psali, s Phantomem přímo a technicky souvisi, jak to, že se řeší, jak Phantom s gimbalem a kamerou použít na zemi jako jakysi steadycam (ačkoliv to na první pohled připadá jaksi pritazene za vlasy), tak napr. technicke zazemi letu Phantomu, pilotovaneho z jedoucího auta [emoji3] A ano, takova sestava je takova RC létající kamera, někteří neprejici zde to zovou 'létajícím stativem', takže to tak tedy je se vším vsudy... Technický obsah zde vytváříme my sami, nech na nás a nasich priznivcich, jakým zpusobem to budeme dělat, nejsme zadne male deti.
A nemá to nic společného s opravnenymi vytkami vuci Tvé osobě, které zde mnozí meli (a řada z nich i přestala zcela prispivat) a resily se s adminem - to zde asi skutecne nebudeš chtít řešit ... [emoji45]

Pominu tvoje nepatřičné hodnocení mé osoby (víš prd o tom, čemu rozumím a už vůbec ti nepřísluší hodnotit veřejně jakéhokoli moderátora, to je dokonce proti pravidlům RCmanie). Neměl bych nic proti tomu, kdyby se tady ve správné sekci objevilo nové vlákno o využití gimbalu (jakéhokoli, opět to nesouvisí s Phantomem) ve funkci steadycamu. Tam by to totiž mělo smysl a užitek i pro ostatní, nikoli pouze pro majitele Phantoma, možná by tam tu informaci (narozdíl od zdejšího několikakilometrového vlákna) případní zájemci o problematiku i našli. Nevím proč toto nechceš pochopit a vždycky to končí osobním útokem vůči mně.
OK2WY
gardenroute

#1309 Příspěvek od gardenroute »

JirkaA píše:Pominu tvoje nepatřičné hodnocení mé osoby (víš prd o tom, čemu rozumím a už vůbec ti nepřísluší hodnotit veřejně jakéhokoli moderátora, to je dokonce proti pravidlům RCmanie). Neměl bych nic proti tomu, kdyby se tady ve správné sekci objevilo nové vlákno o využití gimbalu (jakéhokoli, opět to nesouvisí s Phantomem) ve funkci steadycamu. Tam by to totiž mělo smysl a užitek i pro ostatní, nikoli pouze pro majitele Phantoma, možná by tam tu informaci (narozdíl od zdejšího několikakilometrového vlákna) případní zájemci o problematiku i našli. Nevím proč toto nechceš pochopit a vždycky to končí osobním útokem vůči mně.
Podívej Jirko, nic takového, špatně jsi to pochopil a hned to zase hrotíš. Žádné hodnocení Tvé osoby, a Tvého moderátorského majestátu jsem se ani nedotkl, to bych si již nedovolil.
Pokud se jedná o tu věc, se kterou přišel Dag..., nemyslím, že je kvůli tomu třeba zakládat nějaké nové vlákno (zatím ?), byla to jen jeho úvaha a pár dalších komentů k tomu, pokud se Ti zdají až tak OT, klidně je opět smaž. Jistě by založil extra vlákno k tomu, pokud by se to vzalo vážně - nicméně jsi to opravdu špatně pochopil, je to JEN pro majitele Phantomů, protože jeho nápad byl ten, že jako steadycam se použije CELÝ Phantom s kamerovým závěsem, osazený do dalšího pomocného držáku, tzn. věc, kterou skutečně ocení a porozumí jen ti majitelé P. Už tomu rozumíš ? Pochybuji, že by si někdo se zájmem o steadycam na bázi BL gimbalu kvůli tomu pořizoval celého Phantoma, to jistě není nic nového :D
A ten flameware s "osobním útokem" ? A se kterým? Já bych se na to již vykašlal, ale přesto budu rád, když budeš tak důsledný i v jiných vláknech :)
JirkaA
Kontaktovat uživatele:

#1310 Příspěvek od JirkaA »

Zkus připustit, že jakýkoli BL gimbal namontovaný na čemkoli co jde uchopit do ruky (včetně koptery jakékoli značky, tvaru a původu) se dá použít úplně stejně. Takže to není výhradně o Phantomovi.
OK2WY
Dag2B3

#1311 Příspěvek od Dag2B3 »

Jj je to tak. Já jsem jenom reagoval na Texmurův způsob natáčení tam kde se to hodí, nebo nejde z bezpečnostních důvodů létat. Stále se mi jeví mít uchyceného P2 v tom kruhovém držáku lepší než ho držet v náručí. Dá se držet shora, zdola. Dá se dobře podávat. A dá se pořídit za pár babek. (Těžko asi do obruče bude někdo upínat 1000. Kdo má na tohle - pořídí si Ronina)
Dag2B3

#1312 Příspěvek od Dag2B3 »

Tak jsem na webu objevil 50cm obruč pro Phantoma za pár babek:
http://www.e-sportshop.cz/obruc-hula-hoop-heavy.html
tedˇjenom vymyslet uchycení a rychlé odepínání copteru. Přemýšlím na gumicuky napevno na obruči a upravenýma packama (aby se Phanotm nepoškrábal) ho upevnit dovnitř kruhu. (kruh musí být na stojáka, aby se dal Phantom držet shora i ze stran). Asi bude lepší když bude Phantom uchycen trochu pružně a ne na pevno jako nabízí za velké prachy BH (viz link výš ve vláknu).
artus

#1313 Příspěvek od artus »

Dopředu informuji, že si přečtu všech 88 stránek ( zatím jsem na 8 ). Ale potřebuji vědět zda když na Phantoma 2 co má H3-2D gimbal DJI můžu přidělat ten H3-3D. Zda to by to mělo fungovat pouze po výměně, a nebo se musí něco přenastavovat ?
texmur

#1314 Příspěvek od texmur »

Ano bude to fungovat. Take jsem upgradoval
artus

#1315 Příspěvek od artus »

texmur píše:Ano bude to fungovat. Take jsem upgradoval

A co nohy jsou dos vysoké ? Nějaké nastavení v NAZA asis. ?
texmur

#1316 Příspěvek od texmur »

Dnes jsem se konečně zbavil ribon kabelu (některými nazývaný "ku*va drát) H3-3D. Obraz se přenáší, kamera nabíjí :D
Ještě jsem neletěl tak doufám že bude vše OK
Podařilo se mi ušetřit cca 1,5g na váze, takže mohu nechat nasazený polarizační, nebo ND filtr bez protizávaří.
Přílohy
20141006_180721.jpg
20141006_180635.jpg
20141006_180238.jpg
20141006_180041.jpg
texmur

#1317 Příspěvek od texmur »

Gimbal zase vypadá jak za starých časů H3-2D :wink:
Přílohy
20141006_184052.jpg
20141006_183815.jpg
hravec

#1318 Příspěvek od hravec »

no jsem zvědav kdy dojde mě...

schválně až budu montovat zvážím desku z 3D a z 2D gimbalu pro porovnání hmotnosti

jak jsme se bavili dnes po telefonu, ono vyvážení gimbalu mi stejně nejde do hlavy... a to hlavně s ohledem na GP4 ...
F306 Phantom 2 s H3-3D, FPV 5,8 GHz 400 mW, 7" monitor diverz., iOSD mini, MarcoPolo, Waterbuoy
gardenroute

#1319 Příspěvek od gardenroute »

Bezva Tome, dobra prace :)
artus

#1320 Příspěvek od artus »

A teď otázka.
Má smysl přecházet na D3 gimbal z D2 ? Vím že si můžu prohlédnout videa na YouTube.com. Ale zajímá mě váš názor - těch co již touto změnou prošli.
Zda to má více pro než proti.
Zamčeno

Zpět na „Coptery - DJI Phantom“