WILD HAWK

Budoucnost klepe na dveře. Zde se diskutuje o různých aspektech elektropohonu - motorech, akumulátorech a regulátorech, klidně i o převodovkách a vrtulích.
Odpovědět
Zpráva
Autor
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#136 Příspěvek od Nakadah »

To neni vyvrtka ale vykrut :D ... jinak i s tou malou vrtulkou ti to lita pekne. Ja uz vidim rozdil v tahu na zemi. Pri otackach kdyz uz se to rozjede s 6" se mi to s tou 5" origo ani nehne :) Nak
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od Cibulka_J »

A motor mas 480tku? Ja se nebranim jiny vrtuli, ale motoru jo, 480 jsem tam mel a nejak me to nepresvedcilo, navic je tezsi a jakakoliv vaha na zadek neni dobra... Uz tak je to jen tak tak, baterku mam narvanou uplne v cumaku.
A jakou ze to mas vrtulku? Ze bych se pro ni zejtra stavil??? :-)

Honza
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od Nakadah »

Jasne ze mam 480ku, dokonce uz se i zabehla. A vrtuli 6x4" Windsor Propellers, takova obycejna. Jako by utekla ze spalovaku. Ale nekdo tady psal ze mel ve WH 6x5" tlacnou sklopku ze Strykera. A to pry litalo jeste lip, pro tve maximalky by vic zabirala do vzduchu :D

Ale ja uz zustanu u 6x4", je to podle me zlaty stred. Ted sem zmeril s nabitym origo NiMh clankem kolik to bere - 8,5A/7,3V (62W). Ty clanky jsou celkem mekke, ale i tak to lita kupodivu hbite.

Mam doma jeste velke trafo s PWM regulaci. Bylo schopne napajet ten MIG480 11A/8,5V (93,5W) s 6x4" vrtuli. Takze se naskyta jeste jedna moznost "vytuneni". Napr. 7mi clanek ze Sanyo HR-2/3A 1400 IT. Vysledna sada by nebyla o moc vetsi, dokonce i vaha by byla stejna a maximalni proud ma tenhle akumulator psany 28A. A osmiclanek by dokonce lepe dovazil letadlo, a tech 23g navic by nebylo tak kriticke. Otazka je, zda-li by to ten MIG480 prezil. Uz tak na tom trafu dost jiskril, ale to bude tim ze to trafo ma vystup 14V. Nak
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od Cibulka_J »

Chlape, jsi na me moc hrrr. Za prvy, jsem tedka trochu nakalenej a za druhy daleko min merim tyhle veci, ja jsem obchodnik a nerozumim tomu. Je teda fakt, ze jsem si tedka kvuli letadylku koupil pajecku, zkousecku, 12 V baterku a tak, ale ty Tvoje diody, napeti a proudy, to je na me moc... Me to proste lita a jsem spokojenej, ale je teda fakt, ze kdyby mi to melo litat lip, tak jsem spokojenej vic... :-) Jednoducha prima umera... :-) Ale zase kupovat od kamarada (nabizel) 480tku a regulator za 500,-, to si radsi koupim stridak a regulator za 2 litry. Jenze zase stridak do WH? Dyk ho to roztrha... No a tak dal, takze asi budu litat, tak jak jsem... :-) Jen ta kamerka, kdyby byla...

Krasny sny, letcí!

Honza

PS: Ta tlacna sklopka je na jakym moturku?
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od Nakadah »

Cibulka_J> no jo ja sem technik :) ta tlacna vrtulka mela byt osazena na 480ce :)
Stridak osazeny ve WH uz sem videl, a nebo to byl EasyStar. Ted uz presne nevim. Kazdopadne mel tam mnohem vetsi vrtuli a kvuli ni i vyrez v trupu. Coz sem mi vubec nelibi. Kazdopadne uz to byl ficak a ten chlapik tvrdil ze uz se na letadlu projevuje klopny efekt od vrtule.

Asi to bude lepe stoupat, ale myslim ze WH nema smysl moc hnat na rychlost. Osobne bych stridak osadil do jineho letadla...Nak
safi

#141 Příspěvek od safi »

wILDA JE UNI, STROJ S MOTOREM MULTIPLESK 480 A VRTULÍ 6/4 JE TO SUPER VĚTROAKROBAT DAL SEM TOMU PLOVÁKY A SUPER STARTOVAT Z VODY SICE NEJDE ,ALE PŘISTÁT JO PŘI STARTU SE TO CPE NA PŘEDEK.100GRAMŮ NENÍ SKORO ANI ZNÁT.
wildhawk, stryker ,stryker 2 ,SU 31
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#142 Příspěvek od Nakadah »

Safi> dneska je teda vitr poradny, az 7m/s. No ale rekl sem si ze to zkusim. WH se pal s vetrem statecne, ale byl sem celkem rad, ze mam nastaveny velke vychylky. Poprve sem videl WH stoupat 45° vzhuru po odhozeni z ruky :D tak sem to radeji zabalil. Nak
safi

#143 Příspěvek od safi »

NO TAK U NÁS FIČELO VČERA dneska to jenom tak lehce fouká proháněl sem Mustanga a dneska se nám protočila osička v kolečku na převodovce
tak to teď zkouším slepit , ale asi to nepujde uvidím.Jo hele nestávalo se ti když dám nabitou bat.tak to nejde nahodit roztočí se vrtule a vypne musím vypnout a zase zapnout a to asi tak třikrát to opakovat pak to maká normalně má to ten samej reg. jako wilda.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#144 Příspěvek od Nakadah »

Mno tak to se me teda nestalo jeste. Zapnu Tx, zapnu model, stisknu pojistku a pridam plyn -> motor se normalne rozjede. Ale ja mam regulator upraveny, tak to asi tezko muzu srovnat.

Mosnov porad ukazuje ze fouka 4-5ms, coz me stve. Ani sem si poradne nepolital dneska :( no tak sem aspon zmenil casovani motoru (zvetsil sem predstih). Vypada to ze toci o malinko vic. Snad to brzo odzkousim. Nak
safi

#145 Příspěvek od safi »

Tak to budu startovat jako benzínáka zapnu zmačknu červenej opatrně roztočit motor to jde ale nesmím přidat plyn počkat tak minutku a pak se to chytne nebo taky ne . Unás se ani steblo nehne svítí slunce krasa.
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#146 Příspěvek od Nakadah »

Muzu teda rict, ze po pridani predstihu na 480ce, to tahne jeste trosku lepe. Nak
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#147 Příspěvek od Nakadah »

Tak konecne se uklidnil vitr a zkusil sem jak lita WH s precasovanou 480kou. Je to opravdu lepsi, sice na stridak to nema, ale je videt ze to tahne lepe.
Staci zadni celo motoru pootocit (proti smeru otaceni motoru) o jeden "zub" na plasti. Nak
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

To je ale vejška!

#148 Příspěvek od Cibulka_J »

Tak jsem zase po nějaký době (prostě se nemůžu dočkat tej One Fly Cam - ale ta teďka zřejmě v ČR nikde ke koupi není :-( ) zalítal s Nokií a vystoupal jsem docela vysoko - vypadá to super, no co myslíte?
Už aby byla kamerka, pěkně to s ní dovážím a až bude bezvětří, nechám to plachtit a snad z toho bude kvalitnější obraz a nebude to tak houpat...

Honza

Letecké video z 6300 - to je ale vejška! :-)
Nakadah
Kontaktovat uživatele:

#149 Příspěvek od Nakadah »

No pekne vysoko si vyletel. Snad si nevyletel z letoveho prostoru G a nenarusil ten omezeny prostor co je tam kousek od Pribrami :D Nak
Cibulka_J
Kontaktovat uživatele:

#150 Příspěvek od Cibulka_J »

No neboj... :-) Docela by mě zajímalo, jak vysoko to tak mohlo bejt...
Odpovědět

Zpět na „Elektropohon“