WILD HAWK
WILD HAWK
Znáte někdo toto letadlo http://www.jr-models.cz/index.php?PHPSESSID=bad5fffe4fafbedde7144c06b38f2be1&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=710 ocenil bych názor,chci ho koupit dceři na začátek.Díky za odpovědi
Re: WILD HAWK
již ho tedy mám prověřené.Potřeboval jsem náhradu za oblíbený Wing Dragon.Už jsem byl smutnej a najednou jsem našel Wildu (Wild Hawk).koupil jsem jej a v sobotu otestoval.Napřed jsem jej složil,po té vložil nabitý aku ,zapnul vysílač,vypínač na éru a ono nic,oblil mne pot...ale závadu jsem rychle našel,výrobce nainstaloval nevhodný vypínač .Má jen jednoduché provedení a nemá jak je obviklé u jiných výrobců zvojené kontakty,proto jsem jej vyředil z činnosti jeho odštípnutím a volé vodiče jsem skroutil a propájej a zaizoloval.Po té jsem zkontroloval jako obvikle nagativy na křídlech,levé bylo téměř rovné,pravé mělo negativ 2-3mm.Jednoduše jsem levé násilím po celém rozpětí překroutil aby to bylo stejné.Po té jsem prověřil výchylky kormidel(vidličky na středních dírkách),a éro proti slabému větru(2-3m/s) vrhnul éro.letělo rovně s rozumném stoupání...plyn stačí pro hor.let tak na 20-30%.přidávání plynu éro neurychlovalo,jen to zbytečné papalo.Zdálo se mi že je zbytečně cytlivé na výškovku..tudíž další let bude malinko s aku dopředu cca 5mm a vidličku dám na krajní dírku aby se výchylka zmenšila.Po 10 minutách mě začla býz zima...začal jsem prosit ať dojdou aku...asi jsem prosil málo..přistál jsem po 22minutách....Co říci..lítá to ,je to hodné,vyrží to velmi dlouho na číňana.ve vzduchu..popisované mouchy tak hrozné vzhledem k tomu co to umí jsou podle mne zanedbatelné...i když ten vypínač...ale jsme přece šikovní..i ten vysílač se mi líbí,peržektně se drží v rukou...tomasfuk píše:Znáte někdo toto letadlo http://www.jr-models.cz/index.php?PHPSESSID=bad5fffe4fafbedde7144c06b38f2be1&desktop_back=eshop&action_back=&id_back=&desktop=eshop&action=zbozi_detail&id=710 ocenil bych názor,chci ho koupit dceři na začátek.Díky za odpovědi
Video
Kdyztak jsem objevil video letu wildika takze se muyete podivat
Kód: Vybrat vše
http://video.google.com/videoplay?docid=6712601556341514723&q=wild+hawkWild Hawk
To já jsem Wildu (nebo Widle?) koupil asi před měsícem, sestavil a hned šel lítat.
I když nejsem žádný začátečník (lítám několik letadel), tak se musím přiznat, byla to katastrofa. Wilda houpal až hamba, nechtěl se vůbec rozjet proti větru cca 2-3m/s. , ale hlavně po náklonu se vůbec nechtěl rovnat a musel jsem kontrovat plnou směrovkou. Až jsem jeden náklon přetáhl tak, že wilda šel po křídle na čumák.
Teprve tento trpký začátek mě donutil pořádně se zaměřit na model a našel jsem brutální nedostatky:
- překroucený trup modelu (překroutil jsem z5)
- nedostatečně pevné uchycení křídel, výškovky a směrovky (vyřešil vteřiňák)
- brutálně posunuté těžiště!!! (posunul jsem aku o cca 2,5cm dopředu)
Po těchto opravách jsem šel do vzduchu znovu a... Wilda lítá naprosto parádně, stoupá na půl plynu, klouže bez motoru bez zjevného klesání no a po 30ti. minutách jsem si přistál, protože mě to už nebavilo.
Dále jsem na čumák přilepil FlyOneCam kameru a mám natočené dva lety nad rodnou vískou.
Takže to uzavřu: Nechoďte lítat s Wildou bez důkladné kontroly všeho. Číňan prostě není Multiplex, ale o tom ta cena asi je.
Penguin
I když nejsem žádný začátečník (lítám několik letadel), tak se musím přiznat, byla to katastrofa. Wilda houpal až hamba, nechtěl se vůbec rozjet proti větru cca 2-3m/s. , ale hlavně po náklonu se vůbec nechtěl rovnat a musel jsem kontrovat plnou směrovkou. Až jsem jeden náklon přetáhl tak, že wilda šel po křídle na čumák.
Teprve tento trpký začátek mě donutil pořádně se zaměřit na model a našel jsem brutální nedostatky:
- překroucený trup modelu (překroutil jsem z5)
- nedostatečně pevné uchycení křídel, výškovky a směrovky (vyřešil vteřiňák)
- brutálně posunuté těžiště!!! (posunul jsem aku o cca 2,5cm dopředu)
Po těchto opravách jsem šel do vzduchu znovu a... Wilda lítá naprosto parádně, stoupá na půl plynu, klouže bez motoru bez zjevného klesání no a po 30ti. minutách jsem si přistál, protože mě to už nebavilo.
Dále jsem na čumák přilepil FlyOneCam kameru a mám natočené dva lety nad rodnou vískou.
Takže to uzavřu: Nechoďte lítat s Wildou bez důkladné kontroly všeho. Číňan prostě není Multiplex, ale o tom ta cena asi je.
Penguin
-----------------------------------
- EasyGlider s foťákem
- Mustang od ŠAD
- Networ dvouploch akrobat.
Re: Wild Hawk
penguin píše:- brutálně posunuté těžiště!!! (posunul jsem aku o cca 2,5cm dopředu)
Mám jen otázku ktomu co jsi napsal.
Kam jsi posouval ty baterky,když mají být v čumáku???
WildHawk
Baterky jsou uložený v loži z EPP. Přední vlnku tohoto lože jsem vypálil trafopájkou, baterku posunul tak, abych měl těžiště v místě výstuhy křídla a nové uchycení baterky jsem udělal lepící pistolí.
Pokud bude zájem, tak to vyfotím a pošlu.
Později jsem zjistil, že to bylo správné rozhodnutí také proto, že nedávno vyšel článek o WH v časáku RCmodely a tam mu tester dovážil 50g. do čumáku!
Později jsem zjistil, že to bylo správné rozhodnutí také proto, že nedávno vyšel článek o WH v časáku RCmodely a tam mu tester dovážil 50g. do čumáku!
-----------------------------------
- EasyGlider s foťákem
- Mustang od ŠAD
- Networ dvouploch akrobat.
Re: WildHawk
penguin píše:Baterky jsou uložený v loži z EPP. Přední vlnku tohoto lože jsem vypálil trafopájkou, baterku posunul tak, abych měl těžiště v místě výstuhy křídla a nové uchycení baterky jsem udělal lepící pistolí.
Ahoj, jak jsi rikal, ze bys to vyfotil a poslal to, tak mohl bys mi to prosim poslat na kacers@seznam.cz ?? taky jsem to dovazoval, ale pouzil jsem zavazi o hmotnosti cca 50g.. predni vlnku jsem take odriznul a baterky jsem dal na suchy zip, takze drzi docela dobre, akorat si rikam, ze kdyz to jde udelat bez toho zavazicka, tak je docela skoda abych mel model o tech par gramu tezsi:-) tak kdyz budes mit cas a chut, tak to prosim vyfot a posli mi to.. jde mi o to, jak jsi tam uedelal to nove loze.. diky moc