Agusta 109 A- raptor 90
Pravidla fóra
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
O dalších nadšencích se dozvíte na Interaktivní mapě heli maketářů.
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
Re: Agusta 109 A- raptor 90
tak to je fajn že ti zabírá, mě už taky a je to uplně o něčem jiném, kolik točíš na hlavě?
no to zatiaľ neviem, ale musím to odmerať 
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
tak jak to jde?
No zajtra uvidím kúpil som nový Vbar silver
....
Takže zálet s novým Vbarom dopadol úžasne
vrtuľník sa pri štarte začal tak silno točiť okolo vlastnej osi že som prišiel o ozubené koleso ktoré mi úplne polámalo. Chyba bola vo mne chvost mi gyroval opačne
Takže doma som to celé znovu nastavil, počkám kým mi príde ozubené koleso a snáď to už bude všetko v poriadku.
Takže doma som to celé znovu nastavil, počkám kým mi príde ozubené koleso a snáď to už bude všetko v poriadku.
- OPR
- Kontaktovat uživatele:
A jak jsi to prosím nastavoval? Jako nic ve zlém jo, ale tohle je základ v nastavení ....
Proste som si naivne myslel že ked len prelozim kable zo stareho Vbaru do noveho tak to predsa bude musiet byt nastavene tak isto. Letmo som skontroloval par veci tie sedeli a sup ho do vzduchu
Ale chyba senzor na chvoste fungoval presne na opak 
No dnes konečne mi má prísť to ozubené koleso aj väčšia 110mm vrtulka takže ak to stihnem založiť bude zálet a potom už len osadenie do trupu 
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
nějaká fotka kompletu??
No komplet sa ešte nekoná....ešte čakám na 4 maketové listy a dlhšiu vrtuľku...115mm, lebo 110 nestíha
-
obadal.rada
- Kontaktovat uživatele:
jaképak listy sis objednal???, co spojka ok?
spojka OK a listy tieto: http://www.helitec-magic.com/mehrblatts ... -2-32.html
Vie mi niekto poradiť...potrebujem zvýšiť otáčky vrtuľky, rozmýšľal som či by nepasovali zadné prevody z T-rex 700 teda neviem aký majú počet zubov, či by to šlo spraviť....
Nevie nikto poradiť....ako to urobiť???
Nevie nikto poradiť....ako to urobiť???
A ešte niečo dnes som odvážil vrtuľník..takže Raptor 90 6,0 kg Maketa Agusta A 109 2,3 kg. To znamená že spolu by to malo vážiť 8,3 kg čo je celkom dosť 
No dnešná skúška dopadla tak ako som nepredpokladal kúpil som nové hlavné listy asymetrické Spinblades 710mm široké 79mm na chvost som založil 120mm vrtuľku urobenú z hlavných listov T-rex 450, aby bola širšia. Vrtuľník som roztočil a nebol schopný sa zodvihnúť ani pol metra nad zem. Zmeral som otáčky a ostal som prekvapený 1080 ??? pred tým na normálnych listoch MS composit 700mm boli otáčky v pohode...síce som ich nemeral, ale odhadom 1700 určite. Je možné že tými novými "lopatami" listami sa mi tak znížili otáčky??? Keďže už bolo veľa hodín a tma tak som otáčky už neriešil...musím na budúce.