Discus od CMPro

Sem můžete psát své zkušenosti se stavebnicemi konkrétních modelů.
Odpovědět
Zpráva
Autor
indigo
Kontaktovat uživatele:

Discus cs

#136 Příspěvek od indigo »

Celkom dobré fotky a video na www.mojehobby.cz .Diskusia-elektrolety-Vojto Stupak-Discus cs.
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#137 Příspěvek od BOSS8 »

Pánové poprosil bych o radu, máte někdo skušenost se starty gumicukem. Nechci to motorovat :roll: , ale vůbec nemám představu jak to uzpůsobit pro gumicuk. Máte nějaké návrhy :?:
Abu
Kontaktovat uživatele:

#138 Příspěvek od Abu »

Zkus aerovlek, PeZet urcite rad postavi vlecnou. :D

Jinak gumicuk na 2.6m vetrone zu bude docela macek, strilel jsem driv malyho (1.65m 0.5kg) vetrone na "strednim gumicuku" a plne natazeny to bylo celkem maso.
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
BOSS8
Kontaktovat uživatele:

#139 Příspěvek od BOSS8 »

Nevím jak PETZET ale já aerovlek asi ne 8O .
Myslím že už to tady někdo psal, že to na Discuse nefunguje. Zatím se přikláním k tomu gumicuku např. http://www.topmodelcz.cz/index.php?&des ... ail&id=164 tenhle splnuje parametry. Jenže nevím jak toho Discuse osadit ? normál vypínací háček do špice? Nebo někam na spodek? :cry:
Miki
Kontaktovat uživatele:

#140 Příspěvek od Miki »

http://www.kolmanl.info/index.php?show=vetrone_prisl
Velmi praktické rady a myslím, že i léty prověřené, u pana Kolmana obzvlášť. :wink:
http://www.miki-rcletani.wbs.cz/
http://marekrc.rajce.idnes.cz/
Abu
Kontaktovat uživatele:

#141 Příspěvek od Abu »

BOSS8 píše:Nevím jak PETZET ale já aerovlek asi ne 8O .
Myslím že už to tady někdo psal, že to na Discuse nefunguje.

Proc by nemel aerovlek fungovat? Pokud bude mit vetron velky plosny zatizeni, tak musi bejt vlecna rychla, ne nejakej Piper nebo dvojploch. Mas pravdu, ze vlek je urcite neco z oblasti vyssi pilotaze, ale je to krasny. Nekdy bych to rad zkusil.

BOSS8 píše:normál vypínací háček do špice? Nebo někam na spodek? :cry:

Ve spici urcite ne, na gumicuk musi byt hacek na spodku trupu, kousek pred tezistem. Je to trosku veda, odlaborovat spravnou polohu a spravny tvar hacku, aby se model nevypinal moc brzo ani moc pozde (jednou se mi krouzek zaseknul mezi hacek a trup a lital jsem s "upoutancem" na 100m silonu, nic moc).
Abu (Tomáš S.) - MC19 - kanál č.90 na 40MHz
Munda

Koupit ... nekoupit

#142 Příspěvek od Munda »

Tak by mě po pročtení těchto stránek zajímalo, koupit, nebo ne. Kopili by jste Diskuse znovu, nebo je něco lepšího?
dudo44
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupit ... nekoupit

#143 Příspěvek od dudo44 »

Munda píše:Tak by mě po pročtení těchto stránek zajímalo, koupit, nebo ne. Kopili by jste Diskuse znovu, nebo je něco lepšího?
Modelárčim od roku 1963.Začínal som z ú-modelmy postupne z príchodom rc rádii na v-1až po motoráky a modely som staval sam a všetko lietalo podľa mojich predstav.Na zimu som si kúpil prví krát v živote hotový model tohoto Diskusa ale aj asi posledný krát,budem si stavať modely zase sám.Nie že by nelietal dokonca som ho aj omotoroval ale moju predstavu nesplnil.Holt je to čina za primeranú cenu.Je to len polomaketa lietadla a nie poslušná v-dvojka. :cry:
coro

Re: Koupit ... nekoupit

#144 Příspěvek od coro »

Munda píše:Tak by mě po pročtení těchto stránek zajímalo, koupit, nebo ne. Kopili by jste Diskuse znovu, nebo je něco lepšího?

Je to aj (alebo, je to len?!?) o cene.
Nie každý si kúpi vetroň za 10000,- a viac... ale pekný vetroň rozumných rozmerov by skoro každého potešil, a ponuka polomakety 2,6m o ktorej nájdeš len príspevky ako dobre lieta, za 3400,- , to sa ťažko odmieta.
To že výroba je nekvalitná, bolo dúfam všetkým vopred jasné.
Ten trup ma prekvapil, nečakal som že to bude až také zlé :(
Ale kúpil by som znovu. Teda tentoraz asi ten Ventus, je prepracovanejší. Ale tam zase asi nevojde rozumný pohon.
Odpovědět

Zpět na „Stavebnice“