HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

Motory, gyra, serva, regulátory, stabilizátory, ale i ložiska a jiné obecné technické problémy
Zamčeno
Zpráva
Autor
boZZda

Re: HC3-SX bezpádlo - zkušenosti (záchranná stabilizace)

#1366 Příspěvek od boZZda »

HeliCommand software lze nastavovat z různých emulací Windows v Apple. Nemám s tím zkušenost, ale prý to není problém a nic se kupovat nemusí.

Před 5 lety bych tuhle otázku bral při výběru bezpádla za důležitou, dnes ovšem nikoli. Raději beru v potaz funkce a letový projev bezpádla. Na notebook nelítám :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
SAB Goblin + JETI DS16 + XNova motor + Kosmik
baui

#1367 Příspěvek od baui »

ZeXx86 píše:Ano s tim souhlasim. Jen jsem chtel upozornit, ze dnes kdyz je tolik moznosti by se nic nemelo prehlizet v zajmu obou stran.

Svata pravda :)
Po pravdě bych ale jako uživatel i jako vývojář dal přednost například governoru nebo podobným vylepšením. Polní netbook s windows dnes koupíš za cenu 12S packu z číny.
Tom
boZZda

#1368 Příspěvek od boZZda »

baui píše:
ZeXx86 píše:Ano s tim souhlasim. Jen jsem chtel upozornit, ze dnes kdyz je tolik moznosti by se nic nemelo prehlizet v zajmu obou stran.

Svata pravda :)
Po pravdě bych ale jako uživatel i jako vývojář dal přednost například governoru nebo podobným vylepšením. Polní netbook s windows dnes koupíš za cenu 12S packu z číny.

Přesně to píšu. Je to v plánu, ale není to priorita č.1.
bavarianDemon 3X a 3SX
ZeXx86
Kontaktovat uživatele:

#1369 Příspěvek od ZeXx86 »

Presne tak je to spravne. Na prvnim miste je letovy projev bezpadla.
Spirit System
Robo1

#1370 Příspěvek od Robo1 »

Zdravím vás heli maniaci, chcem vás poprosiť o nejaké rady ktoré sa budú týkať mojej prestavby T-rexa 500 na bezpádlo s týmto do nebies ospevovaným bezpádlom :-) , Už dlhšiu dobu sa trošku venujem tejto tématike, niečo som pepreštudoval, jasné že som si prečítal toto vlákno od A po Z a chcel by som sa zaradiť do vašich radov s HC3sx. Heli sa venujem cca 2 roky no zatial toho veľa nezvládam a preto chcem vyskúšať tento systém aby ma strach z pádu pustil trošku ďalej a dovolil mi naživo poskúšať niečo nové, čo by som sa ináč v reáli neodvážil. Ako som spomenul , mám Trexa 500 ESP pádlo s originál kompletnou stavebnicovou elektronikou a vysielač Futaba T7C +prijímač R617FS, takže by som chcel poradiť s týmto :
1. akú a odkial bezpádlovú hlavu ?
2. čo je potrebné vymeniť na elektronike aby to bezproblémovo lietalo ?
3. aké listy cena/výkon mi poradíte (momentalne mám KDS) ?
4. a ...je niečo čo by som ešte potreboval vedieť pred prestavbou ? :-)
Veľmi pekne vopred Ďakujem všetkým za odpovede. Robo z BA
Mini titan 325 SE, T-rex 500 ESP-HC3sx , Futaba T8FG,
boZZda

#1371 Příspěvek od boZZda »

1) asi nejlepší je koupit bezpádlouvou hlavu Aglin přímo na TRex 500.
2) není potřeba nic měnit
3) Listy MS Composit Rapid 430mm. Budou se ti líbit. Očekávám ale, že za mnou se najde někdo jiný, který doporučí jiné. Tady je to složité poradit. Když vybereš kvalitní značku, tak asi nemůžeš udělat zásadní chybu. KDS neznám a nemohu tedy soudit. Třeba jsou OK.

V podstatě nasadit bezpádlo, připojit elektorniku, vyměnit bezpádlovou hlavu a šup co vzduchu :wink:
bavarianDemon 3X a 3SX
Robo1

#1372 Příspěvek od Robo1 »

Diky zatiaľ za odpoveď..
Nájde sa tu niekto kto má HC v 500 vke rexovi?
boZZda

#1373 Příspěvek od boZZda »

Robo1 píše:Diky zatiaľ za odpoveď..
Nájde sa tu niekto kto má HC v 500 vke rexovi?

Co tě zajímá konkrétně? Je mnoho HC v TRex 500.
bavarianDemon 3X a 3SX
Robo1

#1374 Příspěvek od Robo1 »

Hlavne by ma zaujímalo zapojenie elektriky do HC a prijímača, a či sa da použiť s original regulátorom governor.
avalanche8

#1375 Příspěvek od avalanche8 »

Jasne ze se da pouzit stavajici el,take se da pouzit i jina reseni,napr sbus,ci satelity.Jedna se jen o to co mas za prijimac a kolik penez muzes dat do prestavby :wink:
LOGO 600SE/Vbar 5,3 silverline/JIVE80Hv/TB solid 690/Futaba T14Sg
Robo1

#1376 Příspěvek od Robo1 »

Tak peniazmi moc neovplývam, kebyže áno tak si kupim hneď niečo väčšie a kvalitnejšie :-), pýtam sa preto, aby sa mi nestalo, že to prerobím na bezpádlo, napichnem HCčko a potom zistím, že ešte musím vymeniť ďalších x vecí aby to lietalo. Ako som písal je tam komplet origo elektronika + prijímač asi bez sbusu. Takže pokiaľ by to takto bolo bezproblémové tak idem dotoho a objednávam hlavu aj HCčko. Nieje to malá investícia,počítam hlavne s menším množstvom pádov na ruky a chladnejšou hlavou pri lietaní, a samozrejme dúfam (kedže to bude moja 1.skúsenosť s bezpádlom), že to bude aj lepšie lietať, hm, takže tak. Stále som nie úpne presvedčený že to bude správna volba, takže by som od vás potreboval počuť ešte pár vecí ,ktoré by ma ujistili o tejto investícii, ideálne od majitelov 500vky ;-)
Dikýý
Lada1

#1377 Příspěvek od Lada1 »

ja ho doporucuji (mam ho na Protosovi), ikdyz je to vzdy nutne brat k disponibilnim prostredkum daneho jedince. Preci jenom 10tis KC je poradna palka.
Ja ho kupoval z duvodu omezeni padu a ja se nechci babrat s opravami, nybrz letat.
POkud mas vhodnou vysilacku, tak jde udelat nasledujici ovladani:
1 trojpolohovy - rovnani do horizontu
a 1 mzikovy - zachranna stabilizace.

Umozni to snazsi uceni novych prvku a zachrana v pripade nouze je take k dispozici.
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
petrct
Kontaktovat uživatele:

#1378 Příspěvek od petrct »

mohu jenom potvrdit , pokud uvažuješ jako já že záchranu využiješ hlavně na zkoušení nových prvků, samo ve větší výšce ne 1m nad zemí tam je ti to hovno platné, tak budeš moc spokojen , ja díky hc3sxjsem poskočil rapídně dopředu :wink:
Chase360 SniperII LA 700 Agile 7,2 Rytmus Max
http://petrct.rajce.idnes.cz/
http://www.helitesin.cz/
Lada1

#1379 Příspěvek od Lada1 »

ja mam ten tripolohovy nastaveny na 0-10-40. 40 uz se chova skoro jako koaxial, 10 je u mne minimalni hodnota, kdy jeste rovna do horizontu; pri 0 uz je jako normalni bezpadlo. Pri novych prvcich to hodne pomaha se stabilitou letu. Napr. kdyz jsem se ucil letat pozadu tak jsem dal par baterek na tech 40 a 10 a asi 3x jsem pouzil zachranu
Text meho prispevku nemusi nutne odpovidat tomu, co jsem zde napsal ...
boZZda

#1380 Příspěvek od boZZda »

Já to mám hodně podobně.

Mám jeden třípolohový přepínač, který mám nastavený 0% stabilizace a +30% stabilizace, kdy se helina chová jako koaxiál. No a potom mám trainer přepínač, který je na pružině a ten je nadřazený všem přepínačúm a je to -100% stabilizace, takže záchrana s kolektivem. Prostě v případě nouze jen lehce pošimrám přepínač na pružině a když je vše OK, tak jej jenom pustím. Je to lepší jak to mít na klasickém přepínači. Nemusím se tudíž trápit s přepínáním zpátky. Jen ho pustím a mám helinu zase plně pod kontrolou.
bavarianDemon 3X a 3SX
Zamčeno

Zpět na „Heli - technika“