Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

Vrtulníky do velikosti 450
Zamčeno
Zpráva
Autor
RadekCe

Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy

#1381 Příspěvek od RadekCe »

Tomayo píše:Ahoj chtel bych se zeptat - asi je to tu 100x napsane,ale jsem na dovce a vzal jsem si tohoto dabla sebou. Jsem zacatecnik a tak nejak se na nem ucim. Poletovani ok, ale mam problem kdyz pridam prudce nebo vic plyn, tak to hazi stranou a kdyz uberu tak take, ale mene.....mohl by mi nekdo poslat priblizne hodnoty nastaveni revo mixu,gyra, atd..nechci s nim delat zatim zadne 3D jen se s nim chi dostat ,,do kramfleku“ nebo jak to napsat. Nebo cim by to mohlo jeste byt? Neco tu zkousim, ale zatim bez vysledku. Vrtulka se zda byt ok. Vibrace ok. Obcas se stane, ze se vrtulnik po pridani roztoci a ....Dal jsem na nej novy podvozek,kabinku,podpery zadni vrtulky ,delsi zadni ocas, pomoci pripravku dal desku cikliky resp. tahla serv do roviny a nechci to zbitecne rozmlatit. Je tu toho vic jak 200 stran a na telefonu se mi to dost spatne hleda.
Mam dx6i a rtase ve V1

Predem diky

Ahoj, stran je tu přesně 300 :D.
Pokud ti jede na mobilu i video, tak nejrychlejší nastavení DX6i je podle tohoto: http://www.youtube.com/watch?v=dZPTpu7QpM4. Jestli máš s sebou manuál, tak to nastav podle manuálu - revo mix a gyro se na mCPX nenastavuje, takže v DX6i jsou tyto položky neaktivní (INH). Nevím přesně, co myslíš "hází stranou", ale mCPX se musí stále řídit - i při prudkém stoupání. Je to jako pingpongový míček na pálce.
V nastavení je důležitý rozsah PITC - nedávej více jak 75% (na obě strany) ... pokud ti při plném plynu a nabité baterce nedrží ocas, tak si můžeš ten rozsah snížit. Desku cykliky stačí mít srovnanou od oka, bezpádlo si to dorovná samo. Důležitý je i úhel náběhu - v polovině knyplu plynu by měl být +/- 0°. Někdy bývá od nova moc v plusu a pak se vrťas taky dusí a stáčí při přidání plynu. Pokud bys to měl více v plusu, tak na všech táhlech závity sniž. Všechno je to jen otázka praxe a blbě se to vysvětluje, časem na to přijdeš :wink:.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
Tomayo

#1382 Příspěvek od Tomayo »

Ocas mi pri pridani ulitne do prava o takovych minimalne 45 stupnu, pri ubrani se vrati temer do puvodni polohy. Takze s revem nic delat nemam? Myslim ze by to melo fungovat na dx6ce ne? Dodnoty muzu normalne menit, ale nedari se mi zjistit o kolik a ani jakym smerem. Dobra zkusim to dat vse do puvodniho stavu dle navodu mam ho sebou. Na video urcite kouknu. Nechapu proc se obcas roztici treba dvakrat kolem osy a pak se zastavi?
No jo proto jsem jsem si koupil tuto potvurku abych se na ni naucit a nemlatil o zem trexem 450tkou nebo minititanem :-)
Zatim diky
Blade mcpx a Dx6i...
mosaic

#1383 Příspěvek od mosaic »

Tomayo píše:Ocas mi pri pridani ulitne do prava o takovych minimalne 45 stupnu, pri ubrani se vrati temer do puvodni polohy. Takze s revem nic delat nemam? Myslim ze by to melo fungovat na dx6ce ne? Dodnoty muzu normalne menit, ale nedari se mi zjistit o kolik a ani jakym smerem. Dobra zkusim to dat vse do puvodniho stavu dle navodu mam ho sebou. Na video urcite kouknu. Nechapu proc se obcas roztici treba dvakrat kolem osy a pak se zastavi?
No jo proto jsem jsem si koupil tuto potvurku abych se na ni naucit a nemlatil o zem trexem 450tkou nebo minititanem :-)
Zatim diky

mCPX v1 mělo kratší ocas a ten motorek na vrtulce zabrání za kolektiv prostě nedá, nedává to úplně ani s tím prodlouženým (byť je to lepší), když se za to veme příliš, místní experti to označuji za špatnou práci s kolektivem.
Hodnoty bych nechal, tak jak jsou v manuálu a žádné revo nenastavoval, mám stejnosměrný motorek, nastaveni dle manuálu a lítá to. Dost jsem válčil a trvalo mi dlouho než jsem ho dokázal otočit na záda, prostě jsem moc rval za kolektiv, ale už se to lepší.

Popisované otáčení okolo osy, je ovšem něco jiného. Mě se to stalo jednou a po pádu, takže nevím čím to/co to... Kdyby se to opakovalo, asi bych zkusil znova spárovat a pokud možno s hodnotami, které jsou uvedené v manuálu, těma se moc zkazit nedá.
Tomayo

#1384 Příspěvek od Tomayo »

Takze gyro mam dat inh nebo na 100 procent? Po prenastaveni se to trochu zklidnilo....nicmene to roztoceni tu porad je. Letam si kolecka,osmy a najedno se zacne tocit jak..mrzi me to z toho duvodu, ze kdyz uz jsem se naucil to drzet ve vzduchu celou baterku, tak se stava toto a prastim s tim pokazde o zem.. Uplne prestane reagovat ocas na knypl. Navic po tech padach se objevuji vibrace :-( ocas mam ten novy prodlouzeny s plnou tyckou, myslel jsem jestli to neni tou podperou ocasu,jestli jsem ty kabely k ocasu nejak nezmackl, ale delalo mi to uz drive. Trosku hazi spodni kolo muze to byt tim,myslim ty vibrace? Nabehy listu se zdaji byt v rovine. Podvozek drzi.....nemuze to byt deskou cikliky? Zdani se ma tam ty vule uz velke
Blade mcpx a Dx6i...
vylizplech

#1385 Příspěvek od vylizplech »

možná ti odchází zadní motorek a proto to roztočení,zkus ho vyndat z toho držáku a sundej vrtulku a zkus ten motor roztočit v ruce,neměl by se zadrhávat a měl by mít čistý chod,pokud se zadrhává,tak ti odchází do věčných lovišť.Edit: gyro nechej inh.
Blade 130X, Blade Nano QX,3D, 200 QX, LA-PARAMOTOR, DX6i, Sim. Phoenix +Futaba T6EX.
Dejfak
Kontaktovat uživatele:

#1386 Příspěvek od Dejfak »

Ahoj kamárd si odpálil asi nějaký koncový stupeň na zadní motorek
Je to MCPX-2
Nemáte někdo foto jaká je to součástka a jestli se dá koupit na přeletování?
Díky....
Nikdy nikomu nevěř, pak budeš věřit všem stejně....
Hornis

#1387 Příspěvek od Hornis »

seltino díky moc za opravu mcpx :D
Podle nejnovějších vědeckých studii lítají i tučňaci!
Hk 450gt v2 T-rex 450 se hk 250 gt blade mcpx
EvzEn

#1388 Příspěvek od EvzEn »

Ahoj,

nezkoušel jste někdo už opravit serva na mcpx tím Ag lakem, jako se to povedlo u 130x ?? Přemýšlím, že bychsi svá utahaná serva u mcpx refreshnul:)
RadekCe

#1389 Příspěvek od RadekCe »

Hoj, jediný kdo to zatím zkoušel jsem byl já. Ještě chvíli vydrž, jak dlouho mi to vydrží na 130X? Na mCPX to půjde opravit úplně stejně :wink:.
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
EvzEn

#1390 Příspěvek od EvzEn »

Super, díky za odpoved ;) Protože přecijen dávat 1200Kč za tři nová serva je docela dost, pokud by to šlo opravit :)
Tomayo

#1391 Příspěvek od Tomayo »

Tak problem s pretacenim zda se vyresen....zadni vrtulka se zdala byt ok,ale kdyz jsem vzal do ruky novou, tak oproti ni byla ta na heli uplne ,,vymekla“ vymenil jsem ji a litam jak drak :-) no chce to zkusenosti...budu objednavat jednu dve vrtulky do zasob, mam vzit nejakou vetsi vrtulku? Cetl jsem tu ze se dava nejaka tusim ze 120tky? Musi se nejak upravovat nebo staci nasadit na origo motor? Jeste bych rad ,,kovovou“ desku cykliky jen nevim jestli tuto http://prochymodel.cz/tuning-/3420-xtre ... ibrna.html nebo tuto http://prochymodel.cz/tuning-/2943-prec ... mcp-x.html jak velky je v nich rozdil nebo spis jakou mi doporucite dle vasi zkusenosti? Zaroven se chci zeptat o kolik a v cem se zmeni letove vlastnosti...jestli bude vrtas lepe ovladatelny, utlumi vibrace,lepsi loziska, atd....? Premyslim i o nejakem ramu z karbonu, protoze ten karbonovy podvozek co jsem si koupil je supr ..... takze pokud date nejake doporuceni budu rad....nejlepe nejaky co ma ty trny co drzi kabinku kovove nebo alespon z nejakeho poradneho plastu ten seriovy ram je nic moc. Zas na druhou stranu je problem s roztacenim vyresen, tak s nim tolik o zem mlatit nebudu :-) Nicmene ten karbonovy by se mi libil :-)
Blade mcpx a Dx6i...
Tsisters

#1392 Příspěvek od Tsisters »

Ahoj moc otázek,které se tady už probíraly.Vyplň si bydliště,třeba bude někdo ve tvém okolí a vše ti ukáže v reálu.Já mám tady tu a letové vlastnosti se zlepšily.http://www.rakonheli.com/rkh/index.php? ... t&Itemid=1
Co se týče kolíku už tady byly různé vychytávky
AGILE 7,2/ AGILE 5.5/ DEVIL 420/ T-REX 500PRO-Sportline/ RJX X-TRON 500/ EXTRA 300/ FPV QAV 210/
Tomayo

#1393 Příspěvek od Tomayo »

Jj vim, ze je to tu vse napsane, hned jak se vradim domu z dovolene, tak to budu studovat. Na telefonu se me to spatne hleda a chtel jsem uz neco objednat aby az se vratim na me cekalo prekvapko :-) Me bydliste je Hradec Kralove rad se podivam i priucim. Asi ty desky cykliky budou dost podobne ne, nebo?
Blade mcpx a Dx6i...
Tomtom8

#1394 Příspěvek od Tomtom8 »

Čau chlapi, prosím poraďte mi. Problém se servem. Dráhy vyčiśtěny, ale chová se, jako by se motorek nebo závitová tyč s jezdcem zasekávaly. Po zapnutí všechna serva bzučí a pocukávají podle gyra jak mají, ale jedno se zastaví, na pohyb páček nereaguje, ale chtělo by. Motor dostává evidentně správný signál (hřeje se, protože by chtěl, ale nemůže), kontakt na uhlíkové dráze taky ok. Kdyź do něj trochu strčím, najde si svou správnou polohu. Když jsem to rozdělal, motor, ozubená kolečka i závitová tyčka chodí úplně v pohodě. Někde je ale problém, určitě mechanický. Může to být v motorku? Ten ale naprázdno chodí v pohodě, pod napětím má snahu jet tam, kam má. Rada asi bude koupit nové servo, asi by stačilo jen tu mechanickou část bez tišťáku. Ale jsem na dovolené a chtěl jsem létat. Sakra. Dík za rady. T.
Ještě mne napadlo, co říkáte tě klasickým servům na Mcpx (ne lineárním)? Má to smysl je tam dávat?
ninja949

#1395 Příspěvek od ninja949 »

ahoj, chtěl jsem se vás zeptat, jestli se někomu doma neválí nevyužitý pastorek M0.3 1.5mm 9 zubů? Díky
Zamčeno

Zpět na „Heli - do 450“