Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Pokračování Blade mCPx, abychom nemíchali všechny informace o mrňousovi do jednoho guláše, používejte prosím toto vlákno k obecné debatě o nastavení, letu a případně začátečnickým radám.
Diskusi o rozsáhlých úpravách, upgradech a hlubší technické diskuse směřujte do Blade mCPX II - tuning, upgrady
Diskusi o rozsáhlých úpravách, upgradech a hlubší technické diskuse směřujte do Blade mCPX II - tuning, upgrady
Naposledy upravil(a) baui dne stř 07.12.2011 9:38, celkem upraveno 1 x.
Tom
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Novým majitelům mCPx a začátečníkům doporučuji pročíst si článek Rozlétáváme E-Flite Blade mCPx, který popisuje základní problémy a způsoby, jak se jim vyhnout hned po vytažení nového vrtulníku z krabice.
Tom
Nechtěl jsem psát druhý příspěvek, ale budu muset. Problém následující:
Zapnu vysílač, zapnu MCPX, Přední serva v normálu, zádní vyjede nahoru - na knipl nereaguje. Na pohyb kolektivu běhá s ostatníma servama. Po roztočení rotoru po chvíli sjede úplně dolů, plyn na nula, zase vyjede nahoru. Nové párování nepomáhá. Po vyčištění serva se to na dvě zapnutí vrátilo k normálu a opět stejný problém. Někdo s podobným problémem?
Edit: servem to neni, kniplem též ne, pak už zbejvá jen ...... chjo
Zapnu vysílač, zapnu MCPX, Přední serva v normálu, zádní vyjede nahoru - na knipl nereaguje. Na pohyb kolektivu běhá s ostatníma servama. Po roztočení rotoru po chvíli sjede úplně dolů, plyn na nula, zase vyjede nahoru. Nové párování nepomáhá. Po vyčištění serva se to na dvě zapnutí vrátilo k normálu a opět stejný problém. Někdo s podobným problémem?
Edit: servem to neni, kniplem též ne, pak už zbejvá jen ...... chjo
- vylizplech
myslíš řídící jednotka?skoušel jsi přehodit serva?
vylizplech píše:myslíš řídící jednotka?skoušel jsi přehodit serva?
Zkoušel, serva fachaj, ještě to pak jednou prozkouším, ale tváří se to furt stejně. Njn co se dá dělat, stávaj se horší věci. Aspoň, kdyby ta jednotka lehla úplně, ale taková blbost a člověk zas dolítal.
- vylizplech
Jarmil píše:vylizplech píše:myslíš řídící jednotka?skoušel jsi přehodit serva?
Zkoušel, serva fachaj, ještě to pak jednou prozkouším, ale tváří se to furt stejně. Njn co se dá dělat, stávaj se horší věci. Aspoň, kdyby ta jednotka lehla úplně, ale taková blbost a člověk zas dolítal.
podle mě jestli to máš v záruce a nemáš to koupený od někoho,tak by se to snad mělo dát vyreklamovat,na řídící jednotku se snad reklamace vztahuje né?to není jak reklamovat motor,to je jasný že časem odejde.
když člověk správně prudí vyreklamuje všechno, mě vyreklamovali, desku, motor i servo, takže by to mělo být v pohodě..
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
Jsem mimo domov na pár dní, tže uvidíme, ale o víkendu to ještě prozkouším a případně pořídim video pro budoucí generaci. Případný problém jsem se pravděpodobně dozvěděl, pokud to bude tím, bude zas o jednu informaci víc. Jinak prodejce se mi prudit moc nechtělo, protože je to asi jeden z mála obchodníků, kterým nejde jen o kšeft a udělají si na kupujícího čas i v mimopracovní dobu. Záměrně nejmenuji
.
tak prodávající by měl být v tomhle případě jen zprostředkovatel, takže to pošle do astry a tam to vymění a pošlou zpátky
MiniP, Protos,Goblin500,Agile 5.5,Sky Hero Spy,KDS Chase 360,Logo480XX,Devil420,HD502,OMP M2,OXY5meg
seltino píše:tak prodávající by měl být v tomhle případě jen zprostředkovatel, takže to pošle do astry a tam to vymění a pošlou zpátky
To v podstatě ano, ale většina lidí při problému s reklamací neseřve reklamačního technika (třeba v Astře), ale právě prodejce.Proto by ze mne nebyl dobrý prodejce
Ještě dotaz na tebe, jakou jste kupovali na ten ocasní motorek ze 120SR vrtulku?
BAUI tam má vrtulku s walkery tuším 4g3, nebo 4G6 ted si nejsem jistý
já tam mám, vrtulku z SR120, kterou jsem zkrátil
teda měl jsem, můj střídák už vrká u kolegy, já se chystám na kompletní přestavbu MCPX (kabinka, rám, podvozek ala protos, hlavní i zadní střídavý motor, větší listy atd. ) zima je hold dlouhá a hovadin je plná hlava, tak je třeba skusit něco zrealizovat
já tam mám, vrtulku z SR120, kterou jsem zkrátil
teda měl jsem, můj střídák už vrká u kolegy, já se chystám na kompletní přestavbu MCPX (kabinka, rám, podvozek ala protos, hlavní i zadní střídavý motor, větší listy atd. ) zima je hold dlouhá a hovadin je plná hlava, tak je třeba skusit něco zrealizovat
Ta moje je z Walkery 4g3 (nezkrácená) na 135mm dlouhé tyčce. Šlape to perfektně, ale člověk musí být hodně opatrný, když brousí podlahu nebo přistává na vrtuli, protože ta vrtulka se chytá o zem. Takže mikroskopické pohyby kniply, zvlášť když máš limity vytočené na 130% jako někteří cvoci 
Tom
baui píše:Ta moje je z Walkery 4g3 (nezkrácená) na 135mm dlouhé tyčce. Šlape to perfektně, ale člověk musí být hodně opatrný, když brousí podlahu nebo přistává na vrtuli, protože ta vrtulka se chytá o zem. Takže mikroskopické pohyby kniply, zvlášť když máš limity vytočené na 130% jako někteří cvoci
Uvidíme, dám tam co seženu v dosahu, ale díky za info
Jarmil píše:Uvidíme, dám tam co seženu v dosahu, ale díky za info. Co dát druhou zdrhovačku na ocas směrem vzhůru, pak už by se chytat nemusela
.
Jasně, to by šlo, ale už bych to složitě vysvětloval své touze po těch 3 milimetrech rizika
Tom
baui píše:Jasně, to by šlo, ale už bych to složitě vysvětloval své touze po těch 3 milimetrech rizika
Pak už je mi to jasný