Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
- Rampa McKvák
Re: Blade mCPX II - tipy, triky, nastavení a opravy
Zdravím, pokud by měl někdo zájem, daruji český+anglický návod a dvd k mCPX 2. Na dvd jsou videa základních oprav a manuály, dá se to najít určitě i na YT, ale kdyby někdo chtěl ...
Mám v práci možnost odeslání zdarma takže bez poštovného, když tak SZ.
pouzivate nekdo mCPX s tim setovym vysilacem? Premyslim, ze si poridim neco malyho, ale mam Futabu a Spektrum se mi uz kupovat nechce.
T-Rex 550E V2 FBL / X-Era 4020-2y 1000kv / JIVE 80+HV / HC3-SX / BLS251 / EDGE 553 - prodano
Dlouho jsem lítal se setovkou, ale i na max. výchylky jsou zaplé expa, které nejdou vypnout, takže jsem šel i z důvodu mCPX stříďáku do DX6i a nelituju. Za ty peníze to je perfektní vysílačka. Teď ji mám i na 130X.
PS: S MiniProtosem lítám pořád s Hitec Aurorou 9
.
PS: S MiniProtosem lítám pořád s Hitec Aurorou 9
Blade 130X, FPV Quady QX90, 200, 210, 250, Mini Prôtos FBL Brain
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Zdravim ve spolek.
Mám dotaz:
Je mi jasný že už vás tady je víc takovejch jako jsem já.
Mám odlítáno s colibri v4.5 a přemýšlim co dál.
Bud.. koupit si Dx6i + simulátor tam potrénovat a pak si ktomu přikoupit MCPXko
a nebo si to mcpxko koupit rovnou.. jen si tak řikám že to nechci rozflákat hned z první.řízení s kolektivem jsem vžovotě nedržel v ruce.Taky si řikám že simulátor muže bejt dobrej na ukrácení chvil mezi nabíjenim a podobně.
Dík za odpovědi.
Mám dotaz:
Je mi jasný že už vás tady je víc takovejch jako jsem já.
Mám odlítáno s colibri v4.5 a přemýšlim co dál.
Bud.. koupit si Dx6i + simulátor tam potrénovat a pak si ktomu přikoupit MCPXko
a nebo si to mcpxko koupit rovnou.. jen si tak řikám že to nechci rozflákat hned z první.řízení s kolektivem jsem vžovotě nedržel v ruce.Taky si řikám že simulátor muže bejt dobrej na ukrácení chvil mezi nabíjenim a podobně.
Dík za odpovědi.
Já šel po Colibrim rovnou do 450ky a až po půl roce koupil mCPX
. Kup si rovnou mCPX s DX6i a SIMem
. Blade mCPX lítá se setovkou dobře, ale za chvíli ti setovka nebude stačit (nejdou na ní vypnout expa) a posléze koupíš Blade 130X a tam už setovku nevyužiješ. PS: Stejně nejde poradit, čím pokračovat ... někdo si koupí rovnou 500ku a trénuje na ni
. Ale to už je jiná cenová kategorie
.
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
Mno o tý 130 tce sem uvažoval taky.. to mi zas příjde zbytečný předtim mít mezistupěň mcpxko
Hujer píše:Mno o tý 130 tce sem uvažoval taky.. to mi zas příjde zbytečný předtim mít mezistupěň mcpxko
Přesně tak, 130X vydrží více než velká helina, ale o hodně méně než mCPX. S mCPX jsem měl desítky až stovky pádů a většinou jen domáčkl ozubené kolo na hřídeli, které se při pádu protočí a lítal dál
DX7s, Phoenix
DX7s, Phoenix
RadekCe píše:Hujer píše:Mno o tý 130 tce sem uvažoval taky.. to mi zas příjde zbytečný předtim mít mezistupěň mcpxko
Přesně tak, 130X vydrží více než velká helina, ale o hodně méně než mCPX. S mCPX jsem měl desítky až stovky pádů a většinou jen domáčkl ozubené kolo na hřídeli, které se při pádu protočí a lítal dál.
A nějaká zkušenost s real flight g5 a dx6i?
Hujer: Ja stejne jako RadekCe sel z Colibry 4.5 rovnou na 450. 
A kdybych znovu zacinal, tak poridim vysilajdu a simulator (Phoenix). Na radiu nesetri a klidne si udelej poradnou radost. Radio budes mit na hodne dlouhu, tak at te pak zbtecne neomezuje. Do dalsi vyplaty trenuj na simu a pak porid vrtas. Nasad kriz a hura na prvni poskakovani.
A kdybych znovu zacinal, tak poridim vysilajdu a simulator (Phoenix). Na radiu nesetri a klidne si udelej poradnou radost. Radio budes mit na hodne dlouhu, tak at te pak zbtecne neomezuje. Do dalsi vyplaty trenuj na simu a pak porid vrtas. Nasad kriz a hura na prvni poskakovani.
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
kolaCZek píše:Hujer: Ja stejne jako RadekCe sel z Colibry 4.5 rovnou na 450.
Dá se phoenix někde sosnout?
opravdu se mi za to nechce dávat trojku a víc..
Mno radio sem si řikal Dx6i co jinýho.. víc kanálu beztak nepotřebuju ne?
Nebo nějaký jinší?co radíte?
phoenix se dá sosnout, ale bude ti to na prd - potřebuješ k tomu ještě kablík (spojení vysílačky s PC) s takovim udělátkem (software zámek) .
K vysílačce - neudělej chybu jako málem já - kupoval sem DX7 Special Edition DSM2 (byla levnějsí), ale ta NEMÁ konektor pro připojení k PC. (používá se to taky jako učitel - žák) ... nakonec sem vzal DX7s DSMX, byla dražší než ta specialní edice, ale měla konektor.
K vysílačce - neudělej chybu jako málem já - kupoval sem DX7 Special Edition DSM2 (byla levnějsí), ale ta NEMÁ konektor pro připojení k PC. (používá se to taky jako učitel - žák) ... nakonec sem vzal DX7s DSMX, byla dražší než ta specialní edice, ale měla konektor.
MJX F-45 , Blade 450 3D , mCPx
Jirkous píše:phoenix se dá sosnout, ale bude ti to na prd - potřebuješ k tomu ještě kablík (spojení vysílačky s PC) s takovim udělátkem (software zámek) .
Já chci dx6i
víc nepotřebuju vrtulníky maj max 6 kanálů
kablíky se daj .. koukal sem kupovat zvlᚍ .. problém bude stim SW zámkem.
tak mě zajímá jestli je tu někdo kdo to nějak dokázal vojebat...
Ahoj mam pár věcí na prodej kdo by měl zájem:
Krátce použitá vysílačka DX4E SPEKTRUM mod2 1ks cena:600kč
Použitá ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA BLADE MCP X 2 3V1 2.4GHZ DSM2 1ks cena:400kč
Nepoužitý NABÍJECÍ KABEL S BALANCÉREM NA 3KS 2ks cena za kus 50kč
NABÍJEČ CELECTRA 1-ČLÁNEK LIPOL 3,7V 0,1-0,7A DC 3ks cena za kus 200kč
Krátce použitá vysílačka DX4E SPEKTRUM mod2 1ks cena:600kč
Použitá ŘÍDÍCÍ JEDNOTKA BLADE MCP X 2 3V1 2.4GHZ DSM2 1ks cena:400kč
Nepoužitý NABÍJECÍ KABEL S BALANCÉREM NA 3KS 2ks cena za kus 50kč
NABÍJEČ CELECTRA 1-ČLÁNEK LIPOL 3,7V 0,1-0,7A DC 3ks cena za kus 200kč
Jirkous píše:phoenix se dá sosnout, ale bude ti to na prd - potřebuješ k tomu ještě kablík (spojení vysílačky s PC) s takovim udělátkem (software zámek).
Tohle neni tak uplne pravda... Ale dostavame se do piratskych vod "Yaaarrrr!", takze budeme vsichni delat, ze to pravda je.
EDIT: A na nic se mne neptejte. Nic nevim... Neumim... A vubec. Tohle nejsem ja, ale nekdo cizi...
SuperZoom 4D, Blade mCP X BL, SAB Goblin 500 @ Spirit
Spektrum DX8, PhoenixRC
Spektrum DX8, PhoenixRC
Zdravím.
Tak jsem po roce vytáhl prcka a chtěl ho provětrat.
Nicméně se mu to nějak nelíbí a začal mi cukat hlavní motor.
Nemá s tím někdo zkušenost?
Většinou motor vypne s plynem nad středem - pak stáhnu plyn a při přidání motor zacukává.
Baterky mám nové.
Nenalítal jsem s tím tolik, abych očekával, že motor odešel, ale kdo ví.
Docela se obávám zda-li mi neodchází spíše deska. V horní části se docela zahřívá a nemám kde si teď ověřit je-li to nornální...
Nový motor jsem, už objednal - jen mě zajímalo, jestli to někdo neřešil...
Díky a ahoj...
Tak jsem po roce vytáhl prcka a chtěl ho provětrat.
Nicméně se mu to nějak nelíbí a začal mi cukat hlavní motor.
Nemá s tím někdo zkušenost?
Většinou motor vypne s plynem nad středem - pak stáhnu plyn a při přidání motor zacukává.
Baterky mám nové.
Nenalítal jsem s tím tolik, abych očekával, že motor odešel, ale kdo ví.
Docela se obávám zda-li mi neodchází spíše deska. V horní části se docela zahřívá a nemám kde si teď ověřit je-li to nornální...
Nový motor jsem, už objednal - jen mě zajímalo, jestli to někdo neřešil...
Díky a ahoj...
Naposledy upravil(a) Sváťa dne pát 05.10.2012 15:30, celkem upraveno 1 x.
Spektrum DX8 + Phoenix
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)
Heli: T-Rex 450Pro (Spirit)